Θα πήγαινες ποτέ για όπερα στα Καμίνια;

Η νέα ομάδα της πρωτοβουλίας "Η Όπερα των Καμινίων" παρουσιάζει ένα γκαλά όπερας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Κ. Κωσταράκος".

theatre curtains

Η "Όπερα των Καμινίων", μια ξεχωριστή πολιτιστική πρωτοβουλία, επιστρέφει με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά. Μετά το πρώτο της γκαλά όπερας, η νέα ομάδα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σταμάτη Μπερή, επιστρέφει με ένα πρόγραμμα, που συνδυάζει την κλασική ομορφιά του λυρικού τραγουδιού με αναπάντεχες μουσικές εκπλήξεις. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τόσο διάσημες άριες και ντουέτα από το παγκόσμιο οπερατικό ρεπερτόριο, όσο και μοναδικές λυρικές ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών. 

Το 2ο Opera Gala θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Κ. Κωσταράκος" (Θήρας και Μαντινείας 4, Καμίνια - Πειραιάς), την Παρασκευή 25 Απριλίου, στις 20:30.

Στόχος της "Όπερας των Καμινίων" παραμένει το να προσεγγίσει το τοπικό κοινό και να αναδείξει τη διαχρονική γοητεία της όπερας, κάνοντάς την προσιτή σε όλους. Ο συνδυασμός κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου εγγυάται μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μουσικές εκπλήξεις για θεατές κάθε ηλικίας. 

Ερμηνεύουν:

Άννα-Ελεωνόρα Ριέρα, σοπράνο
Ιωάννα Τσιλιμίγκα, σοπράνο
Χρήστος Λάζος, βαρύτονος

Παρουσίαση: Λυδία Αγγελοπούλου
Πιανιστική συνοδεία: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Συγκλονιστικό οπερατικό γκαλά Μπετσάλα στο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης - Η ανακάλυψη της μυστηριώδους "Δίνης" του Σουχόν(υ) στη Μπρατισλάβα

Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα του πάντοτε άνυδρου μουσικά Σεπτέμβρη επιτάσσουν ένα προσωρινό διάλειμμα στις ανταποκρίσεις μας από τα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
18/09/2026

Ο Μάριος Φραγκούλης αναβιώνει την ατμόσφαιρα των θρυλικών shows του Las Vegas

Το Christmas Theater μεταμορφώνεται σε Las Vegas και υποδέχεται ένα μουσικό θέαμα που μας ταξιδεύει στη χρυσή εποχή της αμερικανικής διασκέδασης.

Οι Tito & Tarantula επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα "Best Of" live

Οι Tito & Tarantula έρχονται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο FUZZ Club, για μια βραδιά γεμάτη από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, στο πλαίσιο της περιοδείας "Best Of" 2026.

Οι Villagers of Ioannina City live στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Αυτήν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, για μία και μόνο συναυλία στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου τους δίσκου.

Πώς η μουσική γίνεται μνημείο της μνήμης;

Υπάρχουν μουσικά έργα που δεν γράφτηκαν μόνο για να ακουστούν. Έργα που γεννήθηκαν μέσα από τον πόλεμο και την απώλεια και κράτησαν ζωντανή τη μνήμη μιας ολόκληρης εποχής.

Off The Hook Festival 2026: Ραπ σεισμός με βρετανική "υπογραφή"

Με αέρα σούπερ σταρ, ο Skepta ξεσήκωσε ακόμα κι εκείνους που είχαν στηθεί... στις ουρές για τις τουαλέτες, εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σκηνή στον εξωτερικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Κορυφώνοντας, έτσι, μια βραδιά που είχε ήδη πάρει φωτιά χάρη στον Toquel και τον Εθισμό.

Οι Phrenelith για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Rapture, μπάντα που έχει δώσει εδώ και καιρό εξετάσεις στα συναυλιακά σανίδια της χώρας, αποδεικνύοντας πως δεν αστειεύονται.