Ανακοινώθηκε το πρώτο μεγάλο αθηναϊκό live του Σωκράτη Μάλαμα

Μια από τις άχαστες συναυλίες του καλοκαιριού μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη, τη μπάντα του και νέο υλικό στο Γήπεδο της Ριζούπολης.

Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη και την μπάντα του θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το πρόγραμμά τους στο Γήπεδο της Ριζούπολης, την Κυριακή 15 Ιουνίου. Άλλη γειτονιά και πολλά αγαπημένα τραγούδια. Μαζί τους, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Κυριάκος Ταπάκης στο λαούτο και στο μπουζούκι, ο Κλέων Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Καλογιάννης  Βεράνης στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, ο Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα, ο Στέλιος Φραγκούς στα πλήκτρα, ο Γιάννης Μάλαμας στα κρουστά και το τραγούδι.

Σωκράτης Μάλαμας
© Green Photography

Η είδηση για το πρώτο μεγάλο αθηναϊκό live του Σωκράτη Μάλαμα -που οδεύει ήδη γοργά προς το sold-out, μιας και αποτελεί ένα από τα σταθερά ραντεβού του συναυλιακού καλοκαιριο- έρχεται μια μέρα μετά την κυκλοφορία του νέου single "Προφήτης". Πρόκειται για ένα αυθεντικό σύγχρονο λαϊκό τραγούδι που ξεχωρίζει για την εμπνευσμένη και πρωτότυπη ενορχήστρωσή του, η οποία σφραγίζεται από το ταλέντο του Χρυσόστομου Καραντωνίου και με στιχουργική διάθεση από τον Γιώργο Κλεφτογιώργο να επεξεργαστεί τη σχέση μας με τον κόσμο και με τα μελλούμενα, με μια κοινωνική ματιά και σκωπτικο τρόπο.

Έτσι, "Ο Προφήτης", γίνεται τραγούδι – έκπληξη για την εποχή, αφού σπάει τις φόρμες που θέλουν την αυθεντικότητα του λαϊκού τραγουδιού να εκλείπει και τη θεματολογία του να μην το ακολουθεί σήμερα: "Πού θα βρω έναν προφήτη να 'χει πείρα να 'χει χάρη/ με παγόβουνα ο κόσμος να μου πει αν θα τρακάρει".

"Ο Προφήτης", αποτελεί το πέμπτο νέο τραγούδι που μας δίνει η συνεργασία του χαρισματικού συνθέτη Χρυσόστομου Καραντωνίου, με τον στιχουργό μεγάλων επιτυχιών Γιώργο Κλεφτογιώργο. Είναι η συνέχεια ενός κύκλου τραγουδιών που ετοιμάζουν οι δύο δημιουργοί, καθώς έχουν προηγηθεί τα κομμάτια: "Κατάματα" (Σωκράτης Μάλαμας), "Για τα μάτια σου" (Γιώργος Νταλάρας), "Τα χρόνια" (Μελίνα Κανά) και "Χαστούκια" (Μελίνα Κανά).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Πάνος Μουζουράκης τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην Αγία Παρασκευή

"Τι Ωραίο" καλοκαίρι θα μας πει ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης μαζί με την μπάντα του και τον χρόνια συνοδοιπόρο του, συνθέτη και τραγουδοποιό Αποστόλη Βαλαρούτσο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/08/2026

Ο Δημήτρης Μπάσης υπόσχεται μια βραδιά με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια

Με το ήθος και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν όλη την πορεία του, ο Δημήτρης Μπάσης προσφέρει στο κοινό αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Οι Lüüp, ο Ίγκορ Στραβίνσκι και η αιώνια σχέση Φύσης-Ανθρώπου

Η ανήσυχη κολεκτίβα προβαίνει σε μια χορταστική, τριπλή επανέκδοση του άλμπουμ Meadow Rituals (2011). Αναζητήσαμε λοιπόν τον "εγκέφαλό" της Στέλιο Ρωμαλιάδη, ώστε να μας ξεδιπλώσει το χθες και το σήμερα αυτής της προσπάθειας, που μέλλει να εορταστεί και πάνω στη σκηνή, με συναυλίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε φέτος στην Ελευσίνα

Μουσικές κάτω από την καμινάδα, δωρεάν συναυλιακές βραδιές και μυσταγωγικά live συνθέτουν το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026 στην Ελευσίνα.

Gadjo Dilo, Βαγγέλης Γερμανός και... ένας καλεσμένος-έκπληξη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Με έμπνευση από τον Django Reinhardt και πάθος για τον αυτοσχεδιασμό, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που γεφυρώνει το Παρίσι του ’30 με την Αθήνα του σήμερα.

Το Μόναχο ως ευρωπαϊκή μητρόπολη της μουσικής: "Τροβατόρε" στην Κρατική Όπερα - Δύο εξαιρετικές συναυλίες της Συμφωνικής της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας

Τον πλούτο και την ποιότητα της μουσικής ζωής του Μονάχου υπενθύμισε μια σύντομη επίσκεψη μας στις αρχές Μαΐου, επιβεβαιώνοντας γιατί η πρωτεύουσα της Βαυαρίας αποτελεί έναν από τους πιο τακτικούς προορισμούς κάθε ενημερωμένου φιλόμουσου.

Mr. Music, τι θα ακούσουμε από εσένα στον 969 ROCK FM;

Ο Δημήτρης Μπάρμπας ξεκινά εκπομπή στις 01/09, στη ζώνη 17:00-20:00 (Δε-Πα). Εμείς του θέσαμε όλες τις "δύσκολες" ερωτήσεις για το σύγχρονο ραδιόφωνο, τη μουσική βιομηχανία, αλλά και τα σόσιαλ μίντια και εκείνος μας τις απάντησε. Ευτυχώς, με απόλυτη ψυχραιμία.