Ο Γιώργος Καρράς αποκαλύπτει "Τα Υλικά Της Χαράς" στο "Piraeus Club"

Μια πολυαναμενόμενη παρουσίαση δίσκου με υλικό από τις Τρύπες ως το «Υπέροχο Τίποτα» και τις «Ασκήσεις Απλότητας» μέχρι «Τα Υλικά Της Χαράς».

Γιώργος Καρράς © Νίκος Κωστόπουλος

Από τις Τρύπες ως το "Υπέροχο Τίποτα" και τις "Ασκήσεις Απλότητας", ο ακριβοθώρητος Γιώργος Καρράς επανέρχεται για να μας αποκαλύψει "Τα Υλικά Της Χαράς", στο "Piraeus Club", το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Όποιος ζει στην Ελλάδα και έχει βασικές γνώσεις γύρω από τη ροκ μουσική έχει ακούσει και πιθανώς λατρεύει τον Γιώργο Καρρά. Ένα όνομα που ταυτίστηκε περισσότερο με μία απλή λέξη: Τρύπες. Το ιστορικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που καθόρισε το σύγχρονο ελληνικό ροκ και του οποίου ο Καρράς υπήρξε ιδρυτικό μέλος, βασικός συνθέτης και μπασίστας.

Γιώργος Καρράς
© Νίκος Κωστόπουλος

Όντας καλλιτεχνικά πιο ώριμος από ποτέ, ο Γιώργος Καρράς έρχεται για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τον πιο πρόσφατο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Τα Υλικά Της Χαράς". Σε αυτό το άλμπουμ, ο Καρράς μελοποιεί και ερμηνεύει στίχους του Θεσσαλονικιού ποιητή Ανέστη Ευαγγέλου (1937-1994). Η φυσικότητα με την οποία επιτυγχάνεται αυτό το πάντρεμα μουσικής, στίχων και ερμηνείας επιβεβαιώνει ότι ο Γιώργος Καρράς δεν είναι απλά ένας μπασίστας ή ένας τραγουδοποιός αλλά ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Μαζί του οι Άγγελος Μπουρνάς (κιθάρα), Γιάννης Βούλγαρης (τύμπανα) και Δημήτρης Κριτσίμης (μπάσο κλαρινέτο, πλήκτρα). Στην ηχοληψία ο Θεόδωρος Μπουρνάς.

ΤΣΟΠ

Οι ΤΣΟΠ είναι ένα ροκ εν ρολ κουαρτέτο, που ξεκίνησε σαν κουιντέτο, στην Αθήνα, το 2012. Έχουν κυκλοφορήσει δυο albums (ΤΣΟΠ, 2015 και Περιττά, 2024) και ένα single (ΕΝΤΟΜΑ / ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, 2019). Παίζουν αραιά και πού και κάθε λάηβ τους είναι μια μοναδική, πρωτόγνωρη εμπειρία – για τους ίδιους, κυρίως.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Καρράς

  • Rock-pop-folk

Από τις Τρύπες ως το «Υπέροχο τίποτα» και τις «Ασκήσεις απλότητας», ο ακριβοθώρητος Γιώργος Καρράς επανέρχεται για να μας αποκαλύψει «Τα υικά της χαράς». Ένα όνομα που ταυτίστηκε περισσότερο με μία απλή λέξη: Τρύπες. Το ιστορικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που καθόρισε το σύγχρονο ελληνικό ροκ και του οποίου ο Καρράς υπήρξε ιδρυτικό μέλος, βασικός συνθέτης και μπασίστας. Το εύρος των συνθετικών του αναζητήσεων εκδηλώνεται αρχικά το 1993 με την κυκλοφορία του δίσκου «Υπέροχο Τίποτα» σε συνεργασία με τον Γιάννη Αγγελάκα και σε παραγωγή του Γιώργου Χριστιανάκη. Σε αυτό το άλμπουμ, ο Γιώργος Καρράς καταθέτει τα πρώτα δείγματα της ιδιαίτερης και εντελώς προσωπικής του γραφής πειραματιζόμενος με μελωδίες, όργανα και ρυθμούς που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές ροκ ενορχηστρώσεις.

Piraeus Club Academy (Loulou is Present)

Πειραιώς 105
  • Συναυλίες

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο μπασίστας Reggie Washington και η All Star μπάντα του στο "Half Note"

Μαζί του, για τέσσερις παραστάσεις, οι Ravi Coltrane, David Gilmore και Gene Lake.

26/11/2025

Για τους Sugar For The Pill η μουσική είναι τρόπος να βιώνεις τη ζωή

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο "Death Disco Athens" τα μέλη του συγκροτήματος μιλάνε στο "α".

Οι MIKRO θέλουν "να χορέψουμε όπως τότε ξανά"

Oι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής ποπ επιστρέφουν στο "Gagarin".

Marcel Dettmann: "Όλα έχουν γίνει πιο γρήγορα, πιο επιφανειακά στην techno σήμερα"

Ο θρύλος της παγκόσμιας techno καταφτάνει από το Βερολίνο για το επόμενο EDEN event (Ωδείο Αθηνών, 30/11), δίνοντας την αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

H Angelika Dusk σε ένα ξεσηκωτικό live με ελεύθερη είσοδο

Παρουσιάζει στο "Ορφέας Live Bar" ένα πρόγραμμα με 80s vibes και τα καινούρια της κομμάτια.

Μια συναυλία για κάθε μέρα της εβδομάδας

Το συναυλιακό ημερολόγιο των επόμενων ημερών είναι αναπάντεχα γεμάτο με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Three Days Grace: Μια από τις υπερδυνάμεις του σύγχρονου alternative metal στο Release Athens 2026

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.