"Μότσαρτ για φωνή και πιάνο" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σπάνια τραγούδια του σπουδαίου αυστριακού συνθέτη για μία ή δύο φωνές και πιάνο με τις Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Παπαπετροπούλου.

Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Παπαπετροπούλου

Μια αθέατη πλευρά της πλούσιας εργογραφίας του Wolfgang Amadeus Mozart φωτίζουν οι διακεκριμένες υψίφωνοι Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Μυρσίνη Μαργαρίτη στη συναυλία τους με τίτλο "Μότσαρτ για φωνή και πιάνο" που παρουσιάζεται το μεσημέρι (ώρα έναρξης: 12.00) της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Οι δύο εκλεκτές μονωδοί και η καταξιωμένη πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου, σε αυτή τους την κοινή εμφάνιση στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο πλαίσιο του κύκλου Κυριακή μεσημέρι στο Μέγαρο, στρέφουν το ενδιαφέρον τους κυρίως σε μουσικές μινιατούρες που έγραψε ο μεγάλος αυστριακός συνθέτης για μία ή δύο φωνές και πιάνο. Πρόκειται για λεπτεπίλεπτα έργα σύντομης διάρκειας που, αν και εκφεύγουν συνήθως της προσοχής μας, αντανακλούν την πεμπτουσία της ψυχής αυτού του σπουδαίου και πολυγραφότατου δημιουργού, ενώ ταυτόχρονα γοητεύουν τον ακροατή με τη σπάνια ομορφιά τους. 

Εκτός από κλασικά κομψοτεχνήματα της φωνητικής μουσικής δωματίου του Mozart, στην ίδια συναυλία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επίσης υπέροχες άριες από διάσημες όπερες, όπως "Οι γάμοι του Φίγκαρο", ο "Ντον Τζοβάννι", "Η απαγωγή από το σεράι", "Η μεγαλοψυχία του Τίτου" και η "Ζαΐδα". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ένα ληντ εμπνευσμένο από γνωστή άρια της κωμικής όπερας "Βαστιανός και Βαστιανή", την οποία ο Wolfgang Amadeus Mozart συνέθεσε σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών. 

Πληροφορίες: 2107282333, megaron.gr | Τιμές εισιτηρίων: € 18-8. 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μότσαρτ για φωνή & πιάνο

  • Κλασική μουσική

Δύο από τις πιο εκλεκτές μονωδούς μας, η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και η Μυρσίνη Μαργαρίτη, μαζί με την επίσης διακεκριμένη πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου, ρίχνουν άπλετο φως σε μια «άγνωστη» περιοχή του έργου του Μότσαρτ, που δεν είναι άλλη από το σύνολο των λιντ για μία ή δύο φωνές και πιάνο. Συχνά, οι περισσότεροι από μας μιλάμε με περισσή ευκολία για τους μεγάλους συνθέτες, ενώ η εξοικείωσή μας με ορισμένα, τουλάχιστον, έργα τους μας δημιουργεί ενίοτε την εντύπωση ότι τους γνωρίζουμε σε βάθος. Είναι όμως πραγματικά έτσι; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περιοχές στην εργογραφία των συνθετών, ακόμα και των πιο σημαντικών, που συχνά εκφεύγουν της προσοχής μας, ίσως γιατί άλλα έργα μονοπωλούν το ενδιαφέρον και την προβολή. Αν σκάψουμε, ωστόσο, σε αυτές τις πιο αθέατες περιοχές, μπορεί να ανακαλύψουμε διαμάντια που αντανακλούν την πεμπτουσία της ψυχής των μεγάλων δημιουργών.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Tο μεγαλύτερο τζαζ φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γεμίζει ήχο, ρυθμό και ενέργεια από το 24o Athens Jazz, όπου αναμένουμε 21 μπάντες από 19 διαφορετικές χώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2025

Το πλήρες πρόγραμμα του Ametric Festival 2025 στα Χανιά

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη σύγχρονη και πειραματική μουσική και στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και ήχων.

Φ Hill: Το νέο φεστιβάλ της πόλης στον Λόφο Φιλοπάππου

Η φρέσκια μουσική διοργάνωση φέρνει στο θέατρο "Δόρα Στράτου" -μεταξύ άλλων- τους: Λένα Πλάτωνος, Χειμερινούς Κολυμβητές, Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Αγγελάκα και Dhafer Youssef.

Νατάσα Θεοδωρίδου: Με νέο δίσκο και παλιές επιτυχίες σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ξεκινά από το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Barakos Orchestra: Δώδεκα μουσικοί τιμούν τον πρωτοπόρο της ελληνικής τζαζ

Δώδεκα μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Theatre Of The No, για να τιμήσουν τον Γιώργο Μπαράκο — τον άνθρωπο που άνοιξε το πρώτο jazz club στην Ελλάδα.

Το Σανταρόζα Beat δίνει για τρίτη χρονιά ρυθμό στη Πλατεία Δικαιοσύνης

Live από τη Billie Kark και τον Metaman ft. Sci - Fi River και DJ set από τους Katia x Myrto και Chevy x Discojuice μάς περιμένουν φέτος στη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης φέρνει το αυθεντικό λαϊκό στον Λυκαβηττό

Ο πηγαίος ερμηνευτής θα δώσει μία μοναδική συναυλία το καλοκαίρι, όπου θα δούμε -μεταξύ άλλων- τους: Θέμη Αδαμαντίδη, Ρία Ελληνίδου, Χρήστο Μενιδιάτη, Δημήτρη Σταρόβα.