"Γιάννης Γλέζος: Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά": Μουσική και ποιητική βραδιά με τον συνθέτη Γιάννη Γλέζο

Ο συνθέτης θα τραγουδήσει και θα συνοδεύσει τον εαυτό του στο πιάνο.

Γιάννης Γλέζος

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια του που άφησαν εποχή, υμνώντας τον έρωτα και την αγάπη για τη γυναίκα, την πατρίδα, την ελευθερία και την ομορφιά, σε ένα πρόγραμμα στο Θέατρο Άλσος, ενώ για πρώτη φορά θα απαγγείλει ο ίδιος δικά του ποιήματα.

Μεταξύ των τραγουδιών που θα ερμηνεύσει ο συνθέτης, περιλαμβάνονται οι μεγάλες λαïκές επιτυχίες του ("Ελένη του Μάη", "Να ‘χα τη δύναμη", "Βροχή στα δειλινά", "Της Καλαμαριάς τ’αγόρια", "Στο Κερατσίνι", "Τα φορτηγά καράβια", "Κάθε Μάρτη κάθε Απρίλη κάθε Μάη", "Καράβια μακρινά"), τραγούδια σε ποίηση Λόρκα ("Κόρντοβα", "Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά", "Δείτε τη Λόλα", "Χάρτινο τριαντάφυλλο", "Η Μπαλάντα των τριών ποταμών", "Κεφαλοδέσι"), τραγούδια σε ποίηση Νερούδα ("Αιμιλιάνο Ζαπάτα", "Πατρίδα ζητάμε για τους ταπεινωμένους"), τραγούδια σε ποίηση Καρυωτάκη ("Πρέβεζα"), τραγούδια σε ποίηση Καβάφη ("Περιμένοντας τους βαρβάρους", "Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον"), καθώς και τραγούδια σε ποίηση Σαπφούς ("Ρόδα της Πιερίας", "Τ’άστρα").

Ο Γιάννης Γλέζος θα ερμηνεύσει, επίσης, νέα τραγούδια του σε ποίηση Εύας Λίτινα που περιλαμβάνονται στα δύο cd με τίτλο "Τα Παθιασμένα" και συνοδεύουν την ποιητική του συλλογή "Αιώνιος Άνεμος", η οποία μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μετρονόμος.

Ο συνθέτης θα τραγουδήσει και θα συνοδεύσει τον εαυτό του στο πιάνο. Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει την παρουσίαση-απαγγελία των ποιημάτων του από τη συλλογή "Αιώνιος Άνεμος". Τα ποιήματα αυτά είναι μία ανατομία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδας και της υπαρξιακής κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου, και αναδεικνύονται μέσα από τη δυναμική απαγγελία του συνθέτη που δημιουργεί μια άμεση επαφή με το κοινό του.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Λάμψη Χαν, Φιλαρμονικής Μονάχου και Ορόσκο-Εστράδα στο Ηρώδειο – Άχρωμη Καμεράτα Σάλτσμπουργκ με εξαιρετικό Καζούχιν στο Μέγαρο

Από κάθε άποψη εντυπωσιακό υπήρξε το ξεκίνημα των συναυλιών κλασσικής μουσικής στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Αυτή της περίφημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου ενθουσίασε, πάντως, περισσότερο από τη συναυλία της Καμεράτας του Σάλτσμπουργκ, μίας από τις τελευταίες που έλαβαν χώρα στη φετινή καλλιτεχνική περίοδο στο Μέγαρο Μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
11/07/2025

Ο βίος και η πολιτεία του Alice Cooper

O Χάκος Περβανίδης θυμάται στιγμές της μυθιστορηματικής ζωής της μεγάλης μορφής του Rock n Roll.

Όλα όσα θα δεις αυτό το συναυλιακό Σαββατοκύριακο

Μπορεί η Αθήνα να αδειάζει σιγά σιγά αλλά το ΠΣΚ έρχεται γεμάτο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους μένουν πίσω.

Η μουσική της Cesaria Evora επιστρέφει για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Βράχων

Η φωνή της θρυλικής τραγουδίστριας ζωντανεύει ξανά στην Ελλάδα μέσα από την ορχήστρα της.

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Alice Cooper;

Ο θρύλος της μουσικής έρχεται στο TerraVibe για τα τριακοστά γενέθλια του Rockwave Festival κι εμείς ετοιμάσαμε 9 ερωτήσεις για να δεις πόσο καλά τον γνωρίζεις.

Ακυρώνεται η εμφάνιση του Morrissey στο Release Athens 2025

Supergrass και The Damned αναλαμβάνουν τα ηνία της έβδομης μέρας του φεστιβάλ και μάλιστα με δωρεάν είσοδο για όλους τους κατόχους εισιτηρίων του Release 2025.

5 λόγοι για να μην χάσεις τους London Grammar στο Release Athens 2025

Με αφορμή την δεύτερη εμφάνιση τους στο φετινό πρόγραμμα του Release Athens, σου παρουσιάζουμε 5 λόγους για να πας να τους θαυμάσεις.