"12 Τραγούδια Για την Ήπια Αντιμετώπιση της Αιωνιότητας, της Ανοησίας και της Φθοράς" από τους String Theory

Το δραστήριο μουσικό ensemble μαζί με τον Γιώργο Πατεράκη παρουσιάζει τον νέο δίσκο του στο «Half Note».

String Theory

Οι String Theory, το δραστήριο και ιδιότυπο μουσικό ensemble που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα του, τις δυνατές συναυλιακές στιγμές και τις απρόσμενες συνεργασίες του, υποδέχεται το 2025 με δυναμισμό και νέες προτάσεις. Η πολυσυλλεκτική και ευφάνταστη ομάδα, η οποία έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στα 12 χρόνια ζωής της, έχει χαρακτηριστεί ως "αμετανόητα ανορθόδοξη", καθώς προτείνει σταθερά μουσικά περίτεχνες εκδοχές της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο μαέστρος, συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Πατεράκης, ηγείται μίας μεγάλης ομάδας χαρισματικών μουσικών και ερμηνευτών, που συνεχίζουν να ακροβατούν με θάρρος στην κόψη των μουσικών ειδών και, με το πηγαίο και αυθεντικό ύφος τους, τη σφιχτοδεμένη τεχνική τους και τη σαρωτική τους παρουσία, αφήνουν έντονο αποτύπωμα στην ελληνική μουσική πρωτοπορία.

Γιώργος Πατεράκης

Η πρώτη συνάντηση των String Theory με το κοινό για το 2025 θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου στο "Half Note”, με 12 ολοκαίνουργια τραγούδια. Οι νέες συνθέσεις του Γιώργου Πατεράκη περιλαμβάνουν μια φαντασμαγορία αντιθέσεων. Τα "12 Τραγούδια Για την Ήπια Αντιμετώπιση της Αιωνιότητας, της Ανοησίας και της Φθοράς” θα μας μεταφέρουν σε ένα πολύμορφο και παράξενο μουσικό κόσμο, γεμάτο αλλόκοτα και εξωτικά πλάσματα. Ο Γιώργος Πατεράκης στο πιάνο, μαζί με το φωνητικό σεξτέτο των String Theory (Ελισσάβετ Καραμιχαήλ, Εύη Τζίτζη, Αθηναΐδα Μαρκαντώνη, Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Νίκος Ταξιλτάρης, Νίκος Κυρίτσης) και την νεαρή, ανερχόμενη τσελίστρια Έλλη Κετεντζιάν, θα μας αφηγηθούν μουσικές ιστορίες πότε απόκοσμες, πότε γαλήνιες και πότε καταιγιστικές, άλλοτε με τρυφερό χιούμορ και άλλοτε με gothic, γκροτέσκο κυνισμό. Ο νέος δίσκος είναι διαθέσιμος στο bandcamp. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, οι String Theory θα ερμηνεύσουν δικά τους γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από το σύνολο της ελληνικής δισκογραφίας.

Μαζί τους, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην παράσταση, θα βρίσκονται η αγαπημένη ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη, ο συνθέτης και τραγουδιστής Βαγγέλης Τζίτζης, η πολυδιάστατη τραγουδίστρια Εύα Λαύκα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Πατεράκης & String Theory

  • Σύγχρονη

Ο ανατρεπτικός συνθέτης, δεξιοτέχνης πιανίστας και ιδιοφυής μουσικός και η μουσική του ομάδα String Theory παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «12 τραγούδια για την ήπια αντιμετώπιση της αιωνιότητας, της ανοησίας και της φθοράς». Πρόκειται για μια φαντασμαγορία αντιθέσεων σε έναν πολύμορφο και παράξενο μουσικό κόσμο γεμάτο αλλόκοτα και εξωτικά πλάσματα, που αφηγούνται μουσικές ιστορίες πότε απόκοσμες, πότε γαλήνιες και πότε καταιγιστικές, άλλοτε με τρυφερό χιούμορ και άλλοτε με gothic, γκροτέσκο κυνισμό.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

35 διεθνείς δίσκοι για το 2025

Το απόσταγμα μιας χρονιάς με πληθώρα υπερβολών, κατά την οποία δεν μείναμε δα και συγκλονισμένοι, όμως πλουτίσαμε σε ωραία μουσική. Mε το γνώριμο σασπένς της αντίστροφης μέτρησης, αλλά δίχως κενολογίες περί "καλύτερων" ή "σπουδαιότερων".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
26/12/2025

Αληθινή μουσική μαγεία στο Christmas Theater με το "Harry's Magic Symphony"

Ένα οπτικοακουστικό σόου, τo Harry's Magic Symphony, στο Christmas Theater, μας μεταφέρει στο σύμπαν του Harry Potter.

Eject Festival 2026: Back to back διήμερο με Florence + The Machine και The Cure

Τα μεγάλα ονόματα δίνουν συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό και μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου σε προνομιακή τιμή.

Το ιστορικό Κουαρτέτο Μποροντίν επιστρέφει στο Μέγαρο

Ένα από τα ιστορικά σύνολα της μουσικής δωματίου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει τρία κουαρτέτα του Σοστακόβιτς.

Εικόνες της Ρώμης ζωντανεύουν μέσα από την μουσική του Νίνο Ρότα και Οττορίνο Ρεσπίγκι

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Οττορίνο Ρεσπίγκι στο Μέγαρο Μουσικής.

H Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved"

H διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved" εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του.