Το Hot Organic Trio έρχεται στο Jazzét

Ο Γιάννης Μόνος, ο Απόστολος Λεβεντόπουλος και Στράτος Παπαϊωάννου θα εμφανιστούν για μια μοναδική βραδιά υπό τις μελωδίες του Hammond B3 organ.

Γιάννης Μόνος © Elias Koutoulogenis

Το Jazzét Music Hall (Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι), την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 22.00), παρουσιάζει το Hot Organic Trio, ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα Ελληνικά soul / jazz Organ combo.

Δημιουργήθηκε το 2004 από τον Γιάννη Μόνο (Hammond B3 organist, φωνή & φυσαρμόνικα), σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο ήχος του Soul Jazz Hammond B3 organ όπου ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον εξοπλισμό: Hammond C3 / Hammond B3 replica & 122 Leslies.  

Σε κάθε εμφάνιση παρουσιάζονται οι original συνθέσεις αλλά και διασκευασμένα Jazz, Soul, Funk, Blues, Pop & Rock standards  από τη δεκαετία του ’50, του ’60 και του ’70, πολύ γνωστά και αγαπητά στο κοινό. H μαγική ηχητική παρουσία του Hammond B3 organ ,το groovy drumming, τα solos της κιθάρας, το τραγούδι και η blues φυσαρμόνικα διαμορφώνουν το κλίμα: άλλοτε funky, άλλοτε jive, άλλοτε blue, άλλοτε mellow. Το Hot Organic Trio ( 2004 - ) ήταν η φυσική ωρίμανση της Blues Family, της θητείας του στους Blues Bug και της 40ετούς μουσικής του τριβής με το Hammond organ με σκοπό την διερεύνηση και παρουσίαση αυτού του τόσο άγνωστου στην Ελλάδα ήχου. Γι’ αυτό άλλωστε και οι εμφανίσεις η οι ηχογραφήσεις τους γίνονται μόνο με πλήρη εξοπλισμό Hammond C3 / Hammond B3 replica & Leslies 122. Την συντήρηση του εξοπλισμού την επιμελείται ο ίδιος ο Γιάννης Μόνος με την συνδρομή ειδικών τεχνικών.  

Το 2014, το νέο line up του Hot Organic Trio, είχε πια τον Απόστολο Λεβεντόπουλο στην κιθάρα και τον Βασίλη Πουσαίο στα τύμπανα. Από το 2021 στα τύμπανα συμμετέχει ο νεότερος και ταλαντούχος Στράτος Παπαϊωάννου. Το ρεπερτόριό, όπως προβλέπει η παράδοση των 60’’s – 70’s soul jazz organ trios, έχει πυρήνα φυσικά το Blues και την Soul με διαφυγές Swing, Groove, Bop, Latin ή και Americana όμως οι Hot Organic Trio παίζουν στις live εμφανίσεις τους και πρωτότυπες συνθέσεις του οργανίστα και leader Γιάννη Μόνου αλλά και Ελλήνων Jazz δημιουργών των 50’s-60’s 

Συνδρομή: 10€ /  Ελάχιστη κατανάλωση: 6€ 

Πληροφορίες: 21 0581 5626

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο θρυλικός τραγουδοποιός Bob Mould στο "Gazarte"

Με ένα σετ βασισμένο σε όλη την καριέρα του, από τους Hüsker Dü και τους Sugar μέχρι τα πρόσφατα solo έργα του.

24/10/2025

"Four Solos": Συνθέσεις του Αλέξη Πορφυριάδη στο Oν Οff Studio

Θα παρουσιαστούν έργα του καλλιτέχνη για σόλο όργανο και σόλο κίνηση που δημιουργήθηκαν μεταξύ των ετών 2011 και 2021.

Ο Αντώνης Ρέμος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στο Christmas Theater

Συμμετέχουν η Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και οι ερμηνευτές Apon, Ρένα Μόρφη και Άγγελος Θεοδωράκης.

Ο Tyga έρχεται για το απόλυτο urban show της χρονιάς

Ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της hip-hop σκηνής στο Telekom Center Athens.

Τα International Opera Awards για πρώτη φορά στη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα φιλοξενήσει την τελετή για τη μεγάλη διεθνή γιορτή της όπερας.

Moby: Ο Αμερικανός superstar της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens 2026

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει τo Σάββατο 25 Οκτωβρίου.