Ο Θέμος Σκανδάμης στο Σ22

Ο τραγουδιστής και μουσικός έρχεται με το solo project του για μια μοναδική βραδιά στον Πολυχώρο των εκδόσεων Νεφέλη.

Θέμος Σκανδάμης

Ο τραγουδιστής και μουσικός Θέμος Σκανδάμης έρχεται με το solo project του την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (8.30 μ.μ.) για μια μοναδική βραδιά στον Πολυχώρο Σ22 των εκδόσεων Νεφέλη (Κ. Σμολένσκη, 22 Εξάρχεια).

Λίγα λόγια για τη βραδιά

Από εκεί που έρχεται η καταστροφή, έρχεται και η παρηγοριά της. Καντάδες και μπλουζ και βαλς, και απονενοημένα διαβήματα. Ρομαντικές κομεντί και ξεκαρδιστικά θρίλερ. Η Σμαράγδα, η Χρυσάνθη, η Μαργαρίτα, η Χάτυ. Το κορίτσι του γυμναστηρίου, οι λόφοι της Αθήνας και ο Μπγιουν Τζουλ Χαν. Η παραγγελία σας είναι καθ’ οδόν. Το παιδί έχει φύγει για τα καλά. Ο Θέμος Σκανδάμης με ένα γέρικο παπί και την κιθάρα του πετάει πάνω απ’ την πόλη, μαζεύει στιχάκια και μοιράζει τραγούδια.

Λίγα λόγια για τον Θέμο Σκανδάμη

Ο Θέμος Σκανδάμης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία και θέατρο αλλά τον κέρδισε η τέχνη του στίχου και της μουσικής.

Γράφει και τραγουδάει τα δικά του τραγούδια από το 2006. Έχει εκδόσει τέσσερα album: "Μακροβούτι” (Καθρέφτης 2008), "Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδάει Θέμο Σκανδάμη” (Lyra 2011), "Θ” (εκδόσεις Εκκρεμές 2013), "Το σπίτι μου” (MLK 2017), "Χειμερία Νάρκη" (Μικρός Ερωτικός 2019) και "Η Άνοιξη που θα 'ρθει" (2022).

Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε παραστάσεις θεάτρου σκιών του Άθω Δανέλλη και στις παραστάσεις Commedia dell’ Arte του Camillo Bentancor. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με καλλιτέχνες όπως η Μάρθα Φριντζήλα και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ενώ το 2017 συνεργάστηκε και εμφανίστηκε με το Διονύση Σαββόπουλο στη μουσική παράσταση "Το φορτηγό” στην Αθήνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ως ηθοποιός, συμμετείχε στις παραγωγές "Ίων” του Ευριπίδη (σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα - Κρατήρας, 2002), "Ο ξένος” του Rainer Maria Rilke (σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα - Κρατήρας, 2003), "Άσμα Ασμάτων” (σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, 2003) και "Η κληρονομιά” του Mariveaux (σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα - Κρατήρας, 2005). Από το 2002 εώς το 2004 έπαιξε με την ομάδα "Τσιριτσάντσουλες" τα σατυρικά δράματα "Σάτυροι – Ιχνευτές" και "Κύκλωψ" σε Αθήνα και επαρχεία (Κρήτη, Ικαρία, Ζάκυνθος) καθώς και στο StreetFest της Νάπολης και το φεστβάλ Πανεπιστημιακού θεάτρου της Ολυμπίας.

Εγραψε μουσική για τις παραστάσεις "Μακμπέθ" (2020) και "Η σημασία να είσαι σοβαρός" (2019) της ομάδας Νοσταλγία σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη και έπαιξε στην παράσταση "Ο Μορμόλης" (2019) της ομάδας Συντεχνία του Γέλιου. Επίσης, έγραψε και ερμήνευσε ζωντανά τη μουσική στο έργο "Το τέλος της μικρής μας πόλης" του Δημήτρη Χατζή σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση (2022-23) καθώς και στα "Amusementorium" (ANTI - Athens Biennale 2018) & "Καραγκιόζης εν Μικρά Ασία" (2023) του εικαστικού Σπύρου Αγγελόπουλου.

Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη (2000-2003) και συμμετείχε με τη θεατρική ομάδα "Δρόμος με δέντρα” στη δημιουργία και τη λειτουργία του χώρου τέχνης "Κρατήρας”.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θέμος Σκανδάμης

  • Rock-pop-folk

Με ένα γέρικο παπί πετάει πάνω απ’ την πόλη, μαζεύει στιχάκια και μοιράζει τραγούδια. Από εκεί που έρχεται η καταστροφή, έρχεται και η παρηγοριά της. Καντάδες και μπλουζ και βαλς, και απονενοημένα διαβήματα. Ρομαντικές κομεντί και ξεκαρδιστικά θρίλερ. Η Σμαράγδα η Χρυσάνθη, η Μαργαρίτα, η Χάτυ. Το κορίτσι του γυμναστηρίου, οι λόφοι της Αθήνας και ο Μπγιουν Τζουλ Χαν. Η παραγγελία σας είναι καθ’ οδόν. Το παιδί έχει φύγει για τα καλά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Στέφανος Θωμόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Γιούσεφ και μια "Κουκουβάγια" στου Φιλοπάππου

Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται στο "Δόρα Στράτου" στο πλαίσιο των Φ Hill Sessions για να παρουσιάσουν την μουσικοεικαστική τους καντάτα καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών με τη δική τους προσέγγιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/09/2025

Η Αλέκα Κανελλίδου επιστρέφει στο Άλσος

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ως guest o Τάκης Ζαχαράτος.

Brian Jackson για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Προλάβετε τα limited early bird εισιτήρια για να ακούσετε από κοντά τον θρύλο του conscious soul.

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά τον "Οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη" στο Ηρώδειο

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα φιλοξενήσει μια μουσική παράσταση με μελοποιημένη ποίηση, soundtrack και αγαπημένα τραγούδια από διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Από τον δρόμο στο Παλλάς: Οι μουσικοί της πόλης βρίσκουν τη σκηνή που τους αξίζει

Η πόλη κοιτάζει κατάματα την πιο τρυφερή της πλευρά και δίνει το μικρόφωνο στους καλλιτέχνες που ομορφαίνουν τους δρόμους της Αθήνας.

Jazz πτήσεις πάνω από την Αθήνα

Ο Σεπτέμβρης προβλέπεται ένας busy μήνας για τους φίλους των jazz και world αναζητήσεων γι' αυτό συγκεντρώσαμε τα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι Mogwai ξανά στην Αθήνα

Οι μελαγχολικοί βασιλιάδες του post-rock έρχονται στο Floyd για ένα μοναδικό λάιβ.