50 χρόνια Άννα Βίσση: Κυκλοφορεί τo live album από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Άννα Βίσση, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της στην ελληνική μουσική σκηνή, παρουσιάζει τις στιγμές από τις δύο ιστορικές συναυλίες της στο Ηρώδειο.

Άννα Βίσση © Θάνος Λαΐνας

Η Άννα Βίσση παρουσιάζει το live album "Άννα Βίσση – 50 Χρόνια (Live από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού)" από τις δύο μεγαλειώδεις συναυλίες της στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού που έγραψαν καλλιτεχνική ιστορία. Συμπληρώνοντας 50 χρόνια διαρκούς κι επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική, η Άννα Βίσση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εμβληματικό και παγκοσμίου φήμης Ωδείο Ηρώδου Αττικού και ερμήνευσε μερικά από τα πιο σπουδαία τραγούδια της, με την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα, τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην  καριέρα της, αλλά και στην ευρύτερη δισκογραφία.

Διαβάστε Επίσης

Η μουσική αυτή συνύπαρξη έγινε ακόμα πιο δυνατή χάρη στην παρουσία ενός εξαιρετικού μουσικού συνόλου. Η Άννα Βίσση πλαισιώθηκε από το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής "Φιλαρμόνια", υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, καθώς και από την 40μελή Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, με τη διδασκαλία και διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα. Στη σκηνή της έλαμψε και η βραβευμένη πιανίστα Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη, ενώ συμμετείχαν και μέλη από την προσωπική της μπάντα, προσφέροντας ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η συναυλία του 2023 έκανε ρεκόρ, καθώς τα δύο live shows εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις 4 ώρες από την ανακοίνωσή τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από αυτές τις συναυλίες δόθηκε για την ενίσχυση των "Γενναίων Παιδιών" της ΕΛΕΠΑΠ, της ελληνικής οργάνωσης που στηρίζει τα παιδιά με αναπηρία, αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά την κοινωνική ευαισθησία και το φιλανθρωπικό έργο της Άννας Βίσση.

Το live album είναι πλέον διαθέσιμο στις streaming υπηρεσίες από την Panik Gold.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Primer Music Festival 2025: 5 πράγματα που θα θυμόμαστε από την πρώτη μέρα με τον Armin van Buuren

Ένταση, trance ρυθμός και ασταμάτητος χορός κυριάρχησαν στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, με κορυφαίους καλλιτέχνες να μαγεύουν το κοινό από το πρώτο track.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
08/09/2025

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Μελωδικές διαδρομές σε μια "οικογενειακή" συνθήκη

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας έχουν βρει τον ιδανικό καμβά για να ξεδιπλώσουν ένα σύνολο ταλέντων, πανέτοιμων να αναδείξουν τη μουσική ποικιλομορφία.

"Πνοή": Ο Μιχάλης Δέλτα εμπνέεται από το πρωτοποριακό έργο του Takis

Oι αναλογικοί ηλεκτρονικοί ήχοι του μουσικού ντύνουν τη μεγάλη αναδρομική έκθεση "Takis 1∞" για την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του καλλιτέχνη.

Πού θα έφταναν οι Godtet για να αποφύγουν την πλήξη;

Με αφορμή τη συναυλία τους στο Arch Club (13/9), το ambient jazz σχήμα Godtet μιλά στο "α" για τον αυτοσχεδιασμό, τη συλλογική δύναμη της μουσικής και την αδιάκοπη αναζήτηση νέων ηχητικών κόσμων.

Το NEPENTHE γιορτάζει τρία χρόνια με τους Mind Against

Το δίδυμο της melodic techno θα πλαισιώσουν στο μεγάλο event, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, θα πλαισιώσουν οι BRB, Evanjelia, Pablo Nuevo και Friez.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στο Φ hill Sessions

Ο Αργύρης Μπακιρτζής με τη μουσική του παρέα επιστρέφουν μετά το καλοκαίρι στο θέατρο "Δόρα Στράτου" ώστε να τους απολαύσουν και οι φίλοι που δεν χώρεσαν την πρώτη φορά.