
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 το βιβλιοπωλείο fagottobooks προσκαλεί το κοινό στον χώρο του (Βαλτετσίου 15, Εξάρχεια) με αφορμή την νέα του έκδοση, το βιβλίο του Γιώργου Ευαγγέλου "Ο εξωτισμός στην ελληνική δισκογραφία - "Μαγικές ζωγραφιές" στις 78 στροφές". Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Γιώργος Κοκκώνης, μουσικολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος, ερευνητής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πώς εκφράζεται ο εξωτισμός στην ελληνόφωνη δισκογραφία των 78 στροφών; Ποια δίκτυα τον ανέδειξαν και τον διέδωσαν; Ποιον εξωτισμό ευαγγελίζονται τα τραγούδια; Πώς τον εννοούν ως στιχουργικό αφήγημα αλλά και ως μουσική συγκρότηση; Γιατί η Μισιρλού, η Σεράχ και η Μαντουμπάλα έχουν μετοικήσει στο συλλογικό ασυνείδητο των Ελλήνων;
Το βιβλίο αποτελεί μια μελέτη εμβάθυνσης στις διάφορες εκφράσεις του φαινομένου του εξωτισμού, όπως αυτός πραγματώθηκε στις ελληνόφωνες αστικές μουσικές και αποτυπώθηκε στη δισκογραφία των 78 στροφών˙ φιλοδοξία του είναι η συμβολή στην κριτική και ερμηνεία του.