"Οι ποιητές μας τραγουδούν": Μια νύχτα μελοποιημένης ποίησης στο Παλλάς

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιστρέφουν στο Θέατρο Παλλάς για μια μοναδική βραδιά, παρουσιάζοντας έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών και συνθετών.

Μητσιάς Καραμπέτη
   

Μετά τις επιτυχημένες sold out συναυλίες του χειμώνα, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν ξανά τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας στο Παλλάς, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, και Γιάννης Σπανός. Ακούγονται μελοποιημένοι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά.

Την επιμέλεια των κειμένων υπογράφουν οι Γιώργος Λιάνης και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τις ενορχηστρώσεις ο Αχιλλέας Γουάστωρ. Επί σκηνής θα δούμε τους μουσικούς Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο), Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι, μαντολίνο), Γιώτη Σαμαρά (ακουστική κιθάρα), Τίνα Ντουφεξιάδου (βιολοντσέλο), Σταύρο Καβαλιεράτο (κοντραμπάσο), Σπύρο Παναγιωτόπουλο (ντραμς).

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο βίος και η πολιτεία του Alice Cooper

O Χάκος Περβανίδης θυμάται στιγμές της μυθιστορηματικής ζωής της μεγάλης μορφής του Rock n Roll.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Όλα όσα θα δεις αυτό το συναυλιακό Σαββατοκύριακο

Μπορεί η Αθήνα να αδειάζει σιγά σιγά αλλά το ΠΣΚ έρχεται γεμάτο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους μένουν πίσω.

Η μουσική της Cesaria Evora επιστρέφει για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Βράχων

Η φωνή της θρυλικής τραγουδίστριας ζωντανεύει ξανά στην Ελλάδα μέσα από την ορχήστρα της.

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Alice Cooper;

Ο θρύλος της μουσικής έρχεται στο TerraVibe για τα τριακοστά γενέθλια του Rockwave Festival κι εμείς ετοιμάσαμε 9 ερωτήσεις για να δεις πόσο καλά τον γνωρίζεις.

Ακυρώνεται η εμφάνιση του Morrissey στο Release Athens 2025

Supergrass και The Damned αναλαμβάνουν τα ηνία της έβδομης μέρας του φεστιβάλ και μάλιστα με δωρεάν είσοδο για όλους τους κατόχους εισιτηρίων του Release 2025.

5 λόγοι για να μην χάσεις τους London Grammar στο Release Athens 2025

Με αφορμή την δεύτερη εμφάνιση τους στο φετινό πρόγραμμα του Release Athens, σου παρουσιάζουμε 5 λόγους για να πας να τους θαυμάσεις.

Η ώρα της Aurora στο Release Athens 2025

Η Νορβηγή νεράιδα της ποπ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.