"Τα παραμύθια της Μελπομένης": Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η νέα δημιουργία των αδελφών Καλογεράκη περιλαμβάνει τραγούδια και αφηγήσεις σπουδαίων ποιητών.

Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης © Δανάη Παναγιωτίδη

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, δίδυμα αδέλφια από το Ηράκλειο Κρήτης που μελοποιούν από τα δεκαέξι τους χρόνια ποιητικό λόγο, παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Τα παραμύθια της Μελπομένης" στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στις 8.30 μ.μ.

Η νέα δημιουργία των αδελφών Καλογεράκη "Τα παραμύθια της Μελπομένης" περιλαμβάνει τραγούδια και αφηγήσεις πάνω σε ποιήματα των Μιχάλη Γκανά, Παντελή Καλογεράκη, Νίκου Μοσχοβάκου, Ζακ Πρεβέρ, Τζελαλαντίν Ρουμί, Γιάννη Στίγκα, Τώνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου κ.ά. Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις πάνω σε ποιήματα από έναν ορίζοντα δεκαετίας παρουσιάζονται για πρώτη φορά με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών: Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Γιάννης Παπαγεωργίου (κιθάρα), Στράτος Γκρίντζαλης (μπουζούκι, μαντολίνο), Λάμπρος Παπανικολάου (κοντραμπάσο). 

Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης
© Δανάη Παναγιωτίδη

Μετά τη συνεργασία τους με τη Μάρθα Φριντζήλα στον δίσκο "Βουκολικόν" (2015), τη Μαρία Φαραντούρη στον δίσκο "Προσωπικό" (2016) και τους δίσκους "Κάτι παράξενο" (2017), "Ρεμπώτικα" (2021) και "Varvara Project" (2023), ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης συνεχίζουν την πορεία τους με μια νέα δουλειά γεμάτη λόγο που απαγγέλλεται και τραγουδιέται.

Τα παραμύθια της Μελπομένης

Το πρώτο από τα νέα τραγούδια έχει τίτλο "Της αγάπης" και είναι από τα πιο γνωστά ερωτικά ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, σε μουσική και ερμηνεία του Μιχάλη Καλογεράκη. Ο Παντελής Καλογεράκης απαγγέλλει αποσπάσματα από ποιήματα που περιλαμβάνονται στην πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο EXTrA. Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη.

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 | Φοιτητικό, παιδικό: €10

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Αριάδνη στη Νάξο" κάνει στάση στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο της δράσης "Στην αγκαλιά της Αττικής – Πολιτισμός στις γειτονιές μας" θα παρουσιαστεί η όπερα του Nicola Porpora με ελεύθερη είσοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Πάνος Βλάχος στήνει φάση στο θέατρο Βράχων

Ο καλλιτέχνης θα δώσει μια συναυλία με... χωρίς πρόγραμμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Σκιά των Βράχων".

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.

Ο Κ. Βήτα ηλεκτρίζει την Τεχνόπολη

Ο μουσικός που πειραματίστηκε με τον ηλεκτρονικό ήχο και έντυσε τα τραγούδια του με χαρακτηριστική ποιητική πρόζα έρχεται για μια μοναδική συναυλία.