O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

Σταύρος Σοφιανόπουλος

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος, παρέα με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, παρουσιάζει, το Σάββατο 18 Μαΐου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, την μουσική παράσταση "Λέξεις που δεν είπαμε" και μαζί, την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

Από το σάουντρακ της βραβευμένης ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου "Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου" (2000), τον δίσκο "Ο χορός του Πυθέα" (2004) εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στο Αιγαίο με πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων, "Tο Κέρασμα" (2006) με συνθέσεις και τραγούδια που προσεγγίζουν το ύφος της ελληνικής μουσικής παράδοσης, το CD "Κ.Π.Καβάφης, μια ανάγνωση" (2010) για τον Αλεξανδρινό ποιητή, τους δίσκους "Σημειώσεις" (2017), "Επισκέψεις" (2020), "Χωρίς λόγια" (2022).

"Τα μουσικά θέματα τα αντλώ από όλο το φάσμα  της ελληνικής μουσικής παράδοσης, λυρικά θέματα με κλασσικότροπη ενορχήστρωση, οι στίχοι περιγράφουν γεγονότα και καταστάσεις που με έχουν χαρακτηρίσει, ελπίζοντας πως ο ακροατής θα αναγνωρίσει σε αυτά  στοιχεία που τον ενδιαφέρουν" λέει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Σοφιανόπουλος, ο οποίος αναφέρει για τη νέα του δισκογραφική δουλειά "Λέξεις που δεν είπαμε": "Από τα πέντε τραγούδια που περιέχονται, το πρώτο αναφέρεται στον άγγελο της ταινίας τα 'Φτερά του Έρωτα' του Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς. Το δεύτερο, στο ανεξήγητο, στο μεγαλειώδες της ύπαρξής μας σ’ ένα σύμπαν που ποτέ δεν θα μάθουμε πώς γεννήθηκε. Ένα άλλο, σε πράγματα πολύ γνωστά, που καταλαβαίνουμε ξαφνικά πόσο άγνωστα μας είναι. 'Με ρωτά ο μικρός άγγελος για τη ζωή, για τον έρωτα, για το φιλί. Με ρωτά και για τα δάκρυα, για τον χρόνο, τη χαρά, τη φιλία και το αίσθημα, αν διαρκούν παντοτινά'".

"Η μουσική του Σταύρου διηγείται μικρές ιστορίες, εστιάζει σε λεπτομέρειες από συναισθήματα, όλα πάντα καθαρά και καλοφωτισμένα. Οι λεπτές αποχρώσεις, οι απλές γραμμές και η σαφήνεια της μελωδίας, μας απομακρύνουν από την αμφισβητήσιμη αλήθεια της πολυπλοκότητας και της υπερβολής και μας υπενθυμίζουν την απλότητα και καθαρότητα ενός λιτού αλλά σημαντικού και τελικά αληθινού κόσμου", όπως σημειώνει ο πιανίστας και συνθέτης Χρήστος Ξενάκης.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό, 10€ Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η μουσική της Cesaria Evora επιστρέφει για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Βράχων

Η φωνή της θρυλικής τραγουδίστριας ζωντανεύει ξανά στην Ελλάδα μέσα από την ορχήστρα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Alice Cooper;

Ο θρύλος της μουσικής έρχεται στο TerraVibe για τα τριακοστά γενέθλια του Rockwave Festival κι εμείς ετοιμάσαμε 9 ερωτήσεις για να δεις πόσο καλά τον γνωρίζεις.

Ακυρώνεται η εμφάνιση του Morrissey στο Release Athens 2025

Supergrass και The Damned αναλαμβάνουν τα ηνία της έβδομης μέρας του φεστιβάλ και μάλιστα με δωρεάν είσοδο για όλους τους κατόχους εισιτηρίων του Release 2025.

5 λόγοι για να μην χάσεις τους London Grammar στο Release Athens 2025

Με αφορμή την δεύτερη εμφάνιση τους στο φετινό πρόγραμμα του Release Athens, σου παρουσιάζουμε 5 λόγους για να πας να τους θαυμάσεις.

Η ώρα της Aurora στο Release Athens 2025

Η Νορβηγή νεράιδα της ποπ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δύο κορυφαίοι πιανίστες στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα φιλοξενήσει τις συναυλίες των Γιούτζα Γουάνγκ (με τη Mahler Chamber Orchestra) και Ντανιίλ Τρίφονοφ.

Alice Cooper: Δέκα τραγούδια του μέσα από τα λόγια του ίδιου και πέντε διασκευές σε γνωστά του τραγούδια

Με αφορμή τη συναυλία του Alice Cooper στο Rockwave Festival (11 Ιουλίου) παρουσιάζουμε 10 κλασσικά τραγούδια όπως τα περιγράφει ο ίδιος και πέντε διασκευές σε γνωστά του τραγούδια από διάσημα συγκροτήματα στον χώρο της σκληρής μουσικής και όχι μόνο.