5 ξεχωριστές συναυλιακές εμπειρίες σε μουσεία της Αθήνας

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ποικιλομορφία παρουσιάζουν οι προτάσεις που έλκουν το μουσικόφιλο κοινό της πόλης στα μουσεία με την υπόσχεση μιας ασυνήθιστης συναυλιακής συνθήκης.

Human Touch

Μουσικοί περίπατοι στη σκιά της Ακρόπολης

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, έχοντας στην ιστορία του ορισμένες από τις πιο γοητευτικές σελίδες στην ιστορία των συναυλιών μουσικής δωματίου, για μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης (Αίθουσα του Παρθενώνα). Το δραστήριο σύνολο θα παρουσιάσει σε αυτήν την συναυλία το κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα του Κλωντ Ντεμπυσύ και το κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε φα μείζονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Jazz στο Μουσείο

Ο κύκλος της σειράς συναυλιών Jazz στο Μουσείο που αντλεί έμπνευση από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου" ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Απριλίου με την παράσταση "Mediterranean Touch” από τους Human Touch

Human Touch
Pandelias

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή το γνωστό τζαζ τρίο Human Touch – ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου – εμπνέεται από τα χρώματα, τους ήχους και τα συναισθήματα που πηγάζουν από τη Μεσόγειο, καθώς και από τον μεγάλο πολιτιστικό της αντίκτυπο που ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθός της, και αναπαράγει τα μοναδικά της ηχοχρώματα.

 Μια διαφορετική παρουσίαση δίσκου

Η Βάκια Σταύρου θα παρουσιάζει ζωντανά το νέο της άλμπουμ "Vakia” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου "Μαρία Κάλλας", την Τετάρτη 3 Απριλίου. Μαζί της θα βρίσκεται ο Σωκράτης Λεπτός στην κιθάρα για να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου έτσι ακριβώς όπως ηχογραφήθηκαν. Η είσοδος είναι δωρεάν.

vakia

Η Βάκια Σταύρου (VAKIA),  η δημιουργός και ερμηνεύτρια του πορτογαλικού "Sozinha” που αγάπησε πολύ το ελληνικό κοινό και για χρόνια τώρα χαράζει τη δική του πετυχημένη πορεία στα ραδιόφωνα, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και φέρνει μαζί της το νέο της άλμπουμ με τίτλο "VAKIA " που περιέχει νέα τραγούδια, δικά της αλλά και ορισμένες διασκευές που αγαπά πολύ. Έντεκα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν μέσα σε μια μέρα στο στούντιο,  με μια φωνή και μια κλασική κιθάρα. Αυτή ήταν η βασική ιδέα και η επιθυμία της ίδια της Vakia που όπως είπε, θέλησε να μεταφέρει την αίσθηση του Live αποτυπωμένη σε ένα δίσκο.  Γι’ αυτό και τα τραγούδια είναι όλα one single take και όχι φορτωμένα με επαναλήψεις και διορθώσεις.

Αυλαία για το "Hermit" του Viron Erol Vert 

Διαβάστε Επίσης

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει το κλείσιμο της έκθεσης "The Hermit" του Viron Erol Vert με ένα ολοήμερο πρόγραμμα live μουσικής εμπνευσμένο από την έκθεση του Vert και την έρευνα του για τον Ιάννη Ξενάκη και το έργο του.

The Hermit

 
Το πρώτο μέρος του προγράμματος επιμελείται η ομάδα bend και συμμετέχουν ο Bill Anagnos, ο Ανδρέας Ragnar Κασσάπης και η Δανάη Στεφάνου. Για το δεύτερο μέρος, ο Vert έχει προσκαλέσει την Franziska Lantz και την Saint Precious να παρουσιάσουν ζωντανά τα έργα που έχουν γράψει ειδικά για την εγκατάσταση και ακούγονται στην έκθεση Τhe Hermit τους τελευταίους τέσσερις μήνες αλλά και νέες συνθέσεις.

"Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο"

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζουν τη διαδραστική μουσική παιδική παράσταση "Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο". Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασσικό μουσικό παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.

Μουσείο Μαρία Κάλλας Teatro alla Scala
© Vangelis Patsialos

Στο "…παγίδα για πιάνο" όμως, τα πράγματα αλλάζουν! Τα μουσικά θέματα του παραμυθιού ερμηνεύονται ζωντανά από μία πιανίστρια επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια με στόχο τα παιδιά-θεατές να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα και το φυσικό περιβάλλον. Στο τέλος της παράστασης, ηθοποιοί, μουσικοί και κοινό ενώνονται μέσα από το τραγούδι οδηγώντας τα παιδιά στην ευχαρίστηση της μουσικής δημιουργίας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρύσα Νταούλη, Γιάννης Ιωάννου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μητροπόλεως 44, Κέντρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".