Μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τη Γάζα από το Borago Trio

Αλληλεγγύη από τους μουσικούς της Αθήνας προς τους μουσικούς της Γάζας.

Μάρθα Φριντζήλα

"from the river to the sea...": Το Borago Trio σε μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τη Γάζα στο "Baumstrasse", την Παρασκευή 15 Μαρτίου (9 μ.μ.). Ένα τρίο με καθαρά ακουστικό ήχο που συνδέει διαφορετικές μουσικές παραδόσεις από την Τουρκία, την Ινδία και τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου εμπλουτισμένες με τις προσωπικές μουσικές εμπειρίες και αναζητήσεις των τριών μουσικών. Οι Γιώργος Παπαϊωάννου (βιολί, λάφτα), Νίκος Παπαϊωάννου (τσέλο, λάφτα) και Γιάννης Ζάννης (τάμπλα) με τη συμμετοχή της Μάρθας Φριντζήλα στα φωνητικά θα παρουσιάσουν κυρίως δικές τους συνθέσεις με τον αυτοσχεδιασμό να χαρακτηρίζει το ύφος της προσέγγισης τους.

Borago Trio

Λόγω του σκοπού και της σημασίας της συναυλίας θα ακουστούν και κάποιες συνθέσεις προερχόμενες από τον αραβικό κόσμο, καθώς και ποιήματα Παλαιστινίων ποιητριών και ποιητών. Στον χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς με προτεινόμενη τιμή € 10. 
Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στο Shelter for Gaza's artists.

Πληροφορίες: info@dentra.gr 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Στέφανος Θωμόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Γιούσεφ και μια "Κουκουβάγια" στου Φιλοπάππου

Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται στο "Δόρα Στράτου" στο πλαίσιο των Φ Hill Sessions για να παρουσιάσουν την μουσικοεικαστική τους καντάτα καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών με τη δική τους προσέγγιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/09/2025

Η Αλέκα Κανελλίδου επιστρέφει στο Άλσος

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ως guest o Τάκης Ζαχαράτος.

Brian Jackson για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Προλάβετε τα limited early bird εισιτήρια για να ακούσετε από κοντά τον θρύλο του conscious soul.

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά τον "Οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη" στο Ηρώδειο

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα φιλοξενήσει μια μουσική παράσταση με μελοποιημένη ποίηση, soundtrack και αγαπημένα τραγούδια από διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Από τον δρόμο στο Παλλάς: Οι μουσικοί της πόλης βρίσκουν τη σκηνή που τους αξίζει

Η πόλη κοιτάζει κατάματα την πιο τρυφερή της πλευρά και δίνει το μικρόφωνο στους καλλιτέχνες που ομορφαίνουν τους δρόμους της Αθήνας.

Jazz πτήσεις πάνω από την Αθήνα

Ο Σεπτέμβρης προβλέπεται ένας busy μήνας για τους φίλους των jazz και world αναζητήσεων γι' αυτό συγκεντρώσαμε τα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.

"Η Μουσική Είναι Γυναίκα": Ένας μήνας αφιερωμένος στη γυναικεία δημιουργία

Ο Μικρός Κεραμεικός φιλοξενεί μια σειρά συναυλιών ταλαντούχων καλλιτέχνιδων, σε έναν εορτασμό της γυναικείας φωνής, σύνθεσης και έκφρασης.