Οι Ride μαζί με τους Pulp και The Smile στο Release Athens 2024

Τα τρία συγκροτήματα συγκροτούν ένα ονειρικό lineup για κάθε λάτρη της κιθαριστικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών.

Ride

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Ride, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Το ιστορικό indie rock συγκρότημα, μαζί με τους co-headliners Pulp και The Smile, συγκροτούν ένα ονειρικό lineup για κάθε λάτρη της κιθαριστικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Ride δημιουργήθηκαν στην Οξφόρδη το 1988, από τέσσερις φίλους που συνδύασαν τις 60s pop ευαισθησίες με τόνους θορύβου και καταιγιστικούς ρυθμούς. Ήταν μια νέα ματιά στο indie rock της εποχής η οποία πέρασε στην ιστορία ως shoegaze, μια μουσική που ήταν ταυτόχρονα πειραματική και άμεση, έντονη αλλά και εύθραυστη. 

Το 1990, θα σαρώσουν τα πάντα με την κυκλοφορία τριών EPs που αποθεώνονται από κοινό και κριτικούς, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς θα βγει το αξεπέραστο "Nowhere”, ένα από τα σπουδαιότερα ντεμπούτο albums των 90s, το οποίο σκαρφάλωσε μέχρι το νο.11 των βρετανικών charts. Η συνέχεια υπήρξε ανάλογη με το "Going Blank Again” (1992), ένα εκπληκτικό album που κατέλαβε πολύ υψηλές θέσεις σε κάθε λίστα με τα καλύτερα εκείνης της χρονιάς και χάρισε στο συγκρότημα σημαντική εμπορική επιτυχία.

Στο "Carnival of Light” (1994) αποφάσισαν να απομακρυνθούν, τουλάχιστον πρόσκαιρα, από το shoegaze και να εστιάσουν στις έντονες 60s ψυχεδελικές επιρροές, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το αδιαμφισβήτητο μελωδικό χάρισμα των ηγετών του γκρουπ, Andy Bell και Mark Gardener. To "Tarantula” (1996) έμελλε να αποτελέσει το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ της πρώτης περιόδου τους, καθώς οι εσωτερικές διαφωνίες τους οδήγησαν τότε στη διάλυση.

Το 2014 και ενώ η επιρροή τους είναι εμφανής στα κορυφαία indie συγκροτήματα της εποχής, οι Ride θα επανενωθούν για μια σειρά εμφανίσεων σε Ευρώπη και Αμερική, οι οποίες θα τους οδηγήσουν τελικά πίσω στο studio για να γράψουν δύο απολαυστικούς δίσκους, τους "Weather Diaries” (2017) και "This Is Not A Safe Place” (2019), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να ανακαλύψουν μια από τις πιο πρωτοποριακές μπάντες της γενιάς τους.

Πλέον, οι Ride ετοιμάζονται να γιορτάσουν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου (κυκλοφορεί στα τέλη Μαρτίου), με μια μεγάλη περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη, η οποία θα τους φέρει και στην Πλατεία Νερού όπου, μαζί με τους Pulp και τους The Smile, θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη με μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του εναλλακτικού rock των τελευταίων 30 χρόνων.

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 70€ και για περιορισμένο αριθμό μέσω more.com. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία. Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, προς 200€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές (ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands &stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο). 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2024 - Pulp & The Smile

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα πιο αγαπητά ονόματα της britpop σκηνής, οι Pulp, μοιράζονται τη σκηνή με το super group των The Smile. Το lineup συμπληρώνει ιδανικά ένα ακόμα θρυλικό indie rock συγκρότημα, οι υπέροχοι Ride, και οι ραγδαία ανερχόμενοι Tramhaus. Με αρχηγό τον χαρισματικό Jarvis Cocker, έναν από τους καλύτερους frontmen της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οι Pulp χάρισαν το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά, παραμένοντας θριαμβευτικά επίκαιροι και αναγκαίοι έως σήμερα. “Common People”, “Disco 2000”, “Something Changed”, Razzmatazz”, “Do You Remember The First Time?”, “Babies”, “Lipgloss”, Sorted for E’s & Wizz”, “This Is Hardcore” είναι μόνο μερικά από τα αριστουργηματικά singles που μας χάρισαν, προσδίδοντας μία μοναδική ποιότητα σε αυτό που ονομάζεται pop μουσική. Οι The Smile είναι η μπάντα που δημιούργησαν ο Thom Yorke και ο Jonny Greenwood, δηλαδή ο δημιουργικός πυρήνας των περίφημων Radiohead, μαζί με τον Tom Skinner των Sons of Kemet.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Megadeth και Sepultura στο Release Athens 2026

Δύο από τα πιο καθοριστικά ονόματα στην ιστορία του heavy metal μοιράζονται την σκηνή στην Πλατεία Νερού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Όταν η έρημος των Tinariwen συνάντησε τη rock του Robert Plant

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών είναι μια μουσική συνάντηση πολιτισμών που αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο μέσα στον ήχο.

Οι "Κουκουβάγιες" του βρετανικού χιπ χοπ ξαναχτυπούν

Φτάνοντας τα 15 χρόνια δράσης, οι The Four Owls περιοδεύουν και πάλι στην Ευρώπη και προέβλεψαν, φυσικά, μια στάση και στην Αθήνα (Σάββατο 24/1, στο "Arch"), η οποία τους αγκάλιασε με ενθουσιασμό ήδη από τον πρώτο τους ερχομό.

Οι Human Touch είναι πάντοτε έτοιμοι

David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου δηλώνουν επίσης πρόθυμοι να αυτοσχεδιάσουν ανά πάσα στιγμή. Μιλούν για τη μουσική τους και όχι μόνο γι' αυτήν στο 'α'.

Οι Dalkance στήνουν ένα "After Valentines Party" στον Σταυρό του Νότου

Στον Σταυρό του Νότου Club θα στηθεί ένα πάρτι για όσους σιχαίνονται το love bombing του Αγίου Βαλεντίνου

Πρώτη στάση στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Τζακ Σαβορέτι η Αθήνα

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με αφορμή το άλμπουμ "We Will Always Be The Way We Were", που αναμένεται στις 10 Απριλίου.

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.