H Νάντια Κοντογεώργη και η ΚΟΑ ζωντανεύουν αγαπημένους "Ήρωες" στο Μέγαρο Μουσικής

Μια πρωτότυπη αφήγηση με πρωταγωνιστές θρυλικές μορφές από τον κόσμο της μουσικής και της φαντασίας σε μουσική διεύθυνση της Ελένης Κοτσμανίδου.

Ήρωες

Μια πρωτότυπη αφήγηση με πρωταγωνιστές θρυλικές μορφές από τον κόσμο της μουσικής και της φαντασίας ξετυλίγεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού και την εξάντληση των εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία με τίτλο "Ήρωες" (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου), προγραμματίστηκε και δεύτερη συναυλία την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης". 

Οι ακροατές όλων των ηλικιών έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής, τα οποία θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου. Με το αγαπημένο αθηναϊκό σύνολο συνδιαλέγεται η Νάντια Κοντογεώργη, σε ρόλο αφηγήτριας, που θα συστήσει στους ακροατές τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής. Η σύλληψη και η επιμέλεια του κειμένου είναι της Μαριέττας Κανδυλάκη

Νάντια Κοντογεώργη

Στη συναρπαστική μουσική μας περιπέτεια στο Μέγαρο θα ακούσουμε, μεταξύ άλλων, το Τρίτο Μέρος από την "Ηρωική" Συμφωνία, την οποία ο Ludwig van Beethoven είχε αρχικά αφιερώσει στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, το "Εμβατήριο των ελβετών στρατιωτών" από την Εισαγωγή Γουλιέλμος Τέλλος του Gioacchino Rossini, τον "Χορό των Ιπποτών" από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Sergei Prokofiev, τη "Φανφάρα για τον απλό άνθρωπο" του Aaron Copland και το "Εμβατήριο του Σούπερμαν" του John Williams από τη μουσική για την διάσημη ταινία του 1978. 

Info: Eισιτήρια: € 14-8 | Πληροφορίες: 210 72 82 333, www.megaron.gr 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

«Ήρωες»

  • Κλασική μουσική

Ο Μπετόβεν και ο Σούπερμαν, ο Ναπολέων και ο Γουλιέλμος Τέλλος, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Ένας θαυμαστός κόσμος ηρώων που καλπάζει ξέφρενα στο ρυθμό της μουσικής. Η Νάντια Κοντογεώργη, στο ρόλο της αφηγήτριας, συνδιαλέγεται ευφάνταστα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μας συστήνει τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής, φροντίζοντας να μη χάσουμε τίποτα από τη μαγεία της μουσικής. Θρυλικές μορφές ζωντανεύουν μέσα από τις επικές φανφάρες των χάλκινων πνευστών, τις μεγαλειώδεις μελωδίες των εγχόρδων και τα εμβληματικά μοτίβα των κρουστών, καθώς η συμφωνική ορχήστρα ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, για να μας παρασύρει σε ένδοξες μουσικές περιπέτειες. Στρατιώτες και ιππότες, οι επαγγελματίες ήρωες που ρίχνονται στη μάχη, αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας που θριαμβεύουν απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης αφήγησης: η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρατάσσεται στο «πεδίο της μάχης» υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου, προκειμένου να ερμηνεύσει επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής. Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν το τρίτο μέρος από την περίφημη «Ηρωική» Συμφωνία που ο Μπετόβεν αφιέρωσε αρχικά στον Ναπολέοντα, το «Εμβατήριο των ελβετών στρατιωτών» από την Εισαγωγή Γουλιέλμος Τέλλος του Ροσσίνι, o «Χορός των Ιπποτών» από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Προκόφιεφ, η «Φανφάρα για τον απλό άνθρωπο» του Κόπλαντ και το «Εμβατήριο του Σούπερμαν» του Τζον Ουίλλιαμς, από τη μουσική για την ομώνυμη ταινία του 1978.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.