Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι γράφουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους "Καναρίνι" της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη.

Καναρίνι

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους "Καναρίνι" της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη.

Χρύσα Κοροβέση, Μάριος Γαμπιεράκης
Μάριος Γαμπιεράκης, Χρύσα Κοροβέση

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας.

Καναρίνι

Bασικός στόχος του Animegaron είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, προσκαλούμε, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και κριτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δημιουργηθεί μια μόνιμη πλατφόρμα στο site του Μεγάρου, στην οποία θα είναι διαθέσιμα τα σάουντρακ της φετινής διοργάνωσης, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν

Δημήτρης Μαραγκόπουλος, συνθέτης, επικεφαλής της σειράς Γέφυρες
Zorzes Katris, συνθέτης, μουσικός παραγωγός
Νίκος Πορτοκάλογλου, τραγουδοποιός
Alex Sid (Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος), συνθέτης τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μουσικής, τραγουδοποιός
Δημήτρης Αρμενάκης, σκηνοθέτης, animator

Η ταινία μικρού μήκους της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη, επενδυμένη μουσικά από τις 10 καλύτερες συνθέσεις που θα επιλέξει η επιτροπή, θα παρουσιαστεί στα social media του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ημέρα της διαδικτυακής μετάδοσης των αποτελεσμάτων (16 Mαΐου 2024 2023). Από αυτούς τους 10 διαγωνιζόμενους που θα έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή, θα αναδειχθούν οι τρεις νικητές του Animegaron, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχτούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, τα soundtracks των τριών νικητών αλλά και όλης της δεκάδας των επιλεγμένων διαγωνιζομένων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το κανάλι του Μεγάρου στο YouΤube.

Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Η μουσική πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη ταινία | Προθεσμία υποβολής: 15 Μαρτίου 2024, 5 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.