Γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μετά μουσικής

Δεν έχετε καταλήξει ακόμα τι θα κάνετε την ημέρα των ερωτευμένων; Ιδού μερικές προτάσεις για ρομαντικά ραντεβού που θα σας βάλουν στο κλίμα.

Σπύρος Γραμμένος

Ραντεβού με τον Άγιο Γραμμεντίνο

Το κοινό τον αγαπά για το αστείρευτο χιούμορ και την ευθύτητα των στίχων του. Αλλά και ο Σπύρος Γραμμένος το αγαπά, όπως φαίνεται μέσα από αγαπημένες συνήθειες που έχουν χτιστεί μέσα στα χρόνια. Φέτος, επιστρέφει στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού του στην κεντρική σκηνή του "Σταυρού του Νότου", την ημέρα των ερωτευμένων. Ντύνεται Βαλεντίνος, φωνάζει τους φίλους του και φτιάχνουν μια πλουραλιστική βραδιά αφιερωμένη σε όσους αγαπούν αλλά και σε όσους αγαπούν να σιχαίνονται αυτήν τη γιορτή. Γι’ αυτήν την ημέρα, άλλωστε, έχει γράψει και το "Valentine’s day": "Σκατά στα μούτρα του αγίου Βαλεντίνου / εγώ σε θέλω κάθε μέρα και μπορώ / να σου αφήνω δεξιά του κομοδίνου τα πρωινά μου πριν να φύγω σ' αγαπώ".

Η αγάπη πολλαπλασιάζεται

Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση και η πολυμελής μπάντα της ενώνονται ξανά για μια μοναδική παράσταση στο "Hotel Ermou" με καλό σκοπό. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, με τίτλο "Αυτήν τη φορά…", θα ακουστούν τραγούδια της που καλύπτουν πέντε δεκαετίες και έχουν δημιουργήσει το μύθο της "απόλυτης Ελληνίδας star". Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Party like it’s Valentine’s

4 μασκέ για τους Trashformers

Με ποια τραγούδια έχεις συνδέσει τα περισσότερα ραντεβού, καρδιοχτύπια, χορούς και χωρισμούς; Αν η απάντηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις πολύχρωμες δεκαετίες του ’80 και του ’90, ξέρουμε τι θα κάνεις φέτος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι Trashformers, η αεικίνητη ομάδα πίσω από τα πιο χορευτικά events, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Σοφία Αρβανίτη, Μπέσσυ Αργυράκη, Σοφία Βόσσου, Μαντώ, Θάνο Καλλίρη, Δημήτρη Κόκοτα, Γιώργο Λεμπέση, Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και Δημήτρη Κίκλη, σε μια βραδιά για δυνατούς νοσταλγούς, ερωτευμένους και μη, στο "Fuzz".

Ο μεγάλος "ερωτικός" στο Παλλάς

Γιάννης Πάριος

"Έρωτας είναι θαρρώ…" θα τραγουδάει ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος μας ερωτικός τραγουδιστής, στο θέατρο Παλλάς, ξεκινώντας από την παραμονή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου (αλλά και ανήμερα) μέχρι τον Μάρτιο. Γι’ αυτήν τη σειρά συναυλιών αφιερωμένων στον έρωτα και την αγάπη καταδύεται στη μακρόχρονη δισκογραφία του και επιλέγει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του, υπόσχεται ένα νοσταλγικό ταξίδι σε παλιούς και νέους έρωτες, δείχνοντας το δρόμο για τον πιο γλυκό τρόπο "καταστροφής". 

4 ιδέες για ρομαντικές εξόδους μετά μουσικής

Σοφία Μανουσάκη
Σοφία Μανουσάκη

Δεν έχετε καταλήξει ακόμα τι θα κάνετε την ημέρα των ερωτευμένων; Ιδού μερικές προτάσεις για ρομαντικά συναυλιακά ραντεβού που θα σας βάλουν στο κλίμα. Συνεχίζοντας το σερί των sold out εμφανίσεών της, η Σοφία Μανουσάκη επιστρέφει στη μουσική σκηνή "Σφίγγα" για ένα live "στα κόκκινα". Στο Μέγαρο Μουσικής, ο καταξιωμένος μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης συνθέτει ένα πρόγραμμα "So in love", αφιερωμένο στα ωραιότερα τραγούδια αγάπης του Cole Porter. Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί στο θεατρικό βαγόνι του το κουαρτέτο του Μηνά Αλεξιάδη για ένα πρόγραμμα με "Jazz love standards", ενώ στο μουσικό βαγόνι "Orient Express" ο Κάρολος Μαυρογένης και η Αθηνά Ρούτση τραγουδούν "The look of love" και μοιράζονται λόγια και ιστορίες αγάπης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γιάννης Πάριος

  • Ελληνική

«Έρωτας είναι θαρρώ»: Ο κορυφαίος ερμηνευτής σε ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες ερωτικές επιτυχίες του. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κάθε του δίσκος έχει γίνει χρυσός ή πλατινένιος.

Μηνάς Αλεξιάδης & Friends

  • Jazz-Blues-Ethnic

«Love Standards»: o συνθέτης, πιανίστας και μουσικολόγος Μηνάς Αλεξιάδης επιστρέφει με ένα κουιντέτο κορυφαίων μουσικών στα γνώριμά του τζαζ μονοπάτια, σε επιλεγμένα jazz blues, μπαλάντες, hard bop και latin κομμάτια. Το κουαρτέτο αυτοσχεδιάζει σε συνθέσεις των Cole Porter, Henry Mancini, A. C. Jobim και σε άλλα διάσημα μουσικά θέματα από το τζαζ ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας Jazz standards με θέμα την αγάπη και τον έρωτα.

Σοφία Μανουσάκη

  • Ελληνική

Παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο της άλμπουμ «Music Box Sessions» με επανεκτελέσεις γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών, αλλά και τα νέα της τραγούδια «Γεράνια» και «Μαύρη καρδιά» σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Φυσικά δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις με γνωστούς guests αλλά και οι πρόσφατες επιτυχίες της "Τι είναι ν' αγαπάς", "Ερωτευόμαστε Ξανά" που «έντυσε» την άκρως επιτυχημένη σειρά του Ant1 «Παγιδευμένοι» και το ανατρεπτικό ντουέτο «Κακός Μπελάς» που τραγούδησε με τον Πάνο Μουζουράκη. Στο άλμπουμ "Music Box Sessions" ερμηνεύει διαχρονικές επιτυχίες τόσο από το διεθνές όσο και από το ελληνικό ρεπερτόριο, αποδεικνύοντας τη μεγάλη ερμηνευτική της γκάμα και την εντυπωσιακή της φωνή. Ανάμεσα τους χαρακτηριστικές συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή, όπως τα "Ο άγγελος μου", "Σ' έχω ερωτευτεί", "Κάθε φορά που με κοιτάζεις"," Τράβα σκανδάλη", "Δεν είσαι εδώ" αλλά και σπουδαία διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου, όπως τα "Με το ίδιο μακό", "Τράβα σκανδάλη".

Σπύρος Γραμμένος

  • Ελληνική

Ξανά πίσω για ένα ακόμα αγαπησιάρικο live με αγαπημένους φίλους για παρέα. Έρχεται για άλλη μια χρονιά η ημερομηνία, που ο Γραμμένος ντύνεται Βαλεντίνος, φωνάζει τους φίλους του και φτιάχνουν μια βραδιά που την καταγράφουν σε βίντεο και που αν είστε τυχεροί, μπορεί να πέσει στα χέρια σας.

«The Look of Love»

  • Rock-pop-folk

Elton John, Eurythmics, the Beatles, Sade, Norah Jones, Lionel Richie, David Bowie, Bill Withers κ.ά. σε μια μουσική παράσταση με δυναμικές ερμηνείες και διαχρονικά τραγούδια. Ο Κάρολος Μαυρογένης τραγουδά και παίζει πιάνο και η Αθηνά Ρούτση τραγουδά και μοιράζεται λέξεις και ιστορίες αγάπης. Μια βραδιά γεμάτη έρωτα, πάθος και αγάπη μέσα από στίχους και μελωδίες. Για τη μία και μοναδική βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, πολυ αγαπημένα pop, rock και soul love songs σπουδαίων μουσικών δημιουργών συνοδευμένα από λόγια αγάπης «πλημμυρίζουν» το Μουσικό Βαγόνι "Orient Express".

Χριστόφορος Σταμπόγλης

  • Αφιέρωμα

«So in Love»: Ο διεθνούς φήμης μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης στις μεγαλύτερες επιτυχίες του διάσημου Αμερικανού συνθέτη Cole Porter. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Η ιδέα της βραδιάς ξεκίνησε από μια ηχογράφηση του 1958 όπου διάσημος βαθύφωνος Cesare Siepi, ερμήνευσε δώδεκα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του διάσημου αμερικανού σύνθετη και τραγουδοποιού Cole Porter. Τα περισσότερα από τα τραγούδια που θα ακουστούν ανήκουν σε αυτή τη συλλογή -και είναι μερικά από τα διασημότερα τραγούδια που έγραψε ο Πόρτερ-, ο συνθέτης του my heart belongs to daddy, του I’ve got a kick out of you αλλά και πατέραςτου Kiss me Kate, του Can Can και πολλών διάσημων Αμερικανικών μιουζικαλ, αφού είναι αυτός που απογείωσε το γνωστό πλέον ως “κλασσικό μιουζικαλ” των δεκαετιών 20 και 30. Ο Πόρτερ, συνθέτης αλλά και στιχουργός κατ’εξοχήν τραγουδιών του έρωτα, έζησε ο ίδιος μια έντονη ζωή κυρίως στο Παρίσι εξ ου και οι συχνές αναφορές του στην πόλη του φωτός Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης κάτω από την μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του έρωτα μιας άλλης προσέγγισης κι αισθητικής και αλλά πάντα στον κόσμο του Έρωτα.

Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή

Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
  • Συναυλίες

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5, City Link
  • Συναυλίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Το Τρένο στο Ρουφ - Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ Ιεράς Οδού & γέφυρας Χαμοστέρνας), στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ
  • Συναυλίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Σφίγγα Music Theatre

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, κέντρο
  • Συναυλίες

Hotel Ερμού

Πειραιώς 130, κέντρο
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".