Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Ο πολυσχιδής λυρικός καλλιτέχνης με τη διεθνή αναγνώριση ορίζεται καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια καθώς και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων για την καλλιτεχνική περίοδο 2024 -2025.

Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο πολυσχιδής λυρικός καλλιτέχνης με τη διεθνή αναγνώριση Τάσης Χριστογιαννόπουλος ορίζεται καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", καθώς και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων για την καλλιτεχνική περίοδο 2024 -2025.

Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος αναφέρει: "Με τιμά ιδιαιτέρως η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα και αποδέχομαι με χαρά και συγκίνηση την μεγάλη πρόκληση της ανάληψης της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ιστορικού θεάτρου Ολύμπια και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου. Είμαι ευτυχής που το Θέατρο Ολύμπια μετά τις μέρες δόξας που έζησε με την Εθνική Λυρική Σκηνή για πολλές δεκαετίες, ξαναβρίσκει τη θέση του στην Αθηναϊκή ζωή και θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης όχι μόνο για τους μουσικόφιλους Αθηναίους, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης μας. Το Ολύμπια,  Δημοτικό Μουσικό Θέατρο 'Μαρία Κάλλας' και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα έχουν ως βασικές προτεραιότητες την ενεργή και αμφίδρομη συμμετοχή των δημοτών, το ουσιαστικό άνοιγμα στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και την υψηλή ποιότητα του καλλιτεχνικού έργου". 

Λίγα λόγια για τον Τάση Χριστογιαννόπουλο

Ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, γεννήθηκε στον Πειραιά. Από το 1989 πρωταγωνιστεί σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς επίσης στα σημαντικότερα θέατρα παγκοσμίως, όπως, μεταξύ άλλων, σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Αμερική, Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία κτλ. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως "Ο κουρέας της Σεβίλλης", "Μάκβεθ", "Ντον Τζοβάννι", "Ντον Κάρλος", "Τραβιάτα", "Ο μαγικός αυλός", "Ευγένιος Ονιέγκιν", "Φάουστ", "Άμλετ", "Ένας χορός μεταμφιεσμένων", "Φάλσταφ", "Ο τροβαδούρος", "Σιμόν Μποκκανέγκρα", "Βότσεκ". Εκτός από ηχογραφήσεις οπερατικών έργων και τραγούδια Γάλλων συνθετών, έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες και ηχογραφήσει έργα τους. Παράλληλα συνθέτει μουσική. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τιμήθηκε από τη γαλλική Ακαδημία Δίσκου με τον "Χρυσό Ορφέα" ως "Καλύτερος ερμηνευτής γαλλικών τραγουδιών".

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα: εξερευνώντας τη μουσική του 18ου αιώνα "των μεταβάσεων"

Το πολύτιμο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής που παρουσιάζεται κάθε Νοέμβρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη διοργάνωση παλαιάς μουσικής στη χώρα μας, κάτι που επιβεβαίωσε, πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του, και η τεράστια προσέλευση του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
05/12/2025

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.