Ένα γεμάτο συναυλιακό τριήμερο στο "Jazzet"

Η σκηνή του "Jazzet" υποδέχεται το "ελληνικό" τρίο του πιανίστα και συνθέτη Γεώργιο Τσώλη, το Alexandros Affolter Quartet και μία βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Alexandros Affolter Quartet "Alexandros Affolter Quartet"

Η σκηνή του "Jazzet" υποδέχεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το "ελληνικό" τρίο του πιανίστα και συνθέτη Γεώργιο Τσώλη, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου το Alexandros Affolter Quartet και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου μία βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένα δυναμικό τζαζ τρίο με μοντέρνο ήχο

Γεώργιος Τσώλης
"Γεώργιος Τσώλης"

Το Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, φιλοξενεί το "ελληνικό" τρίο του πιανίστα και συνθέτη Γεώργιο Τσώλη, που απαρτίζεται από δύο χαρισματικούς μουσικούς της jazz σκηνής με καλλιτεχνική σταδιοδρομία στην Νέα Υόρκ. Τον κοντραμπασίστα Κίμωνα Καρούτζο, μαθητή του θρυλικού Ron Carter και τον ντράμερ Γιώργο Μανιάτη.  

Θα παρουσιασθούν original συνθέσεις τις οποίες έχει συνθέσει τα τελευταία 20 χρόνια για τα προσωπικά του project με δομημένες και καλά εκτελεσμένες ενορχηστρώσεις που συνυπάρχουν με την ελευθερία του αυθόρμητου αυτοσχεδιασμού όπου και τίθεται η κύρια κατεύθυνση στην προσωπική του μουσική αναζήτηση. 

Ένα δυναμικό τρίο με μοντέρνο ήχο, όπου το groove, η ενέργεια, ο μουσικός διάλογος και η διάδραση είναι στοιχεία παρόντα και συμπορεύονται της μουσικής αφήγησης των τριών καλλιτεχνών. 

Συνδρομή:  8€     
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€  

Αφιέρωμα σε κορυφαίους jazz συνθέτες

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, το "Jazzet" υποδέχεται στην τζαζ σκηνή του, το Alexandros Affolter Quartet για να παρουσιάσει μία ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στις αγαπημένες τους jazz standards επιλογές από το "Great American Songbook" σε μία δική τους μοναδική ερμηνεία.  

Ο Αλέξανδρος Affolter γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και σπούδασε τζαζ και Μουσικό Θέατρο στο διάσημο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Stasberg στην Νέα Υόρκη, ενώ από το1994, εμφανίζεται σε διάφορα τζαζ κλαμπ και φεστιβάλ της Ολλανδίας, Αγγλίας και της Ελλάδας. 

Το αγαπημένο κοινό του Jazzet Music Hall θα ανακαλύψει τις τζαζ πλευρές  κορυφαίων συνθετών όπως, Cole Porter, George Gershwin, John Coltrane, Kurt Elling και Antonio Carlos Jobim και  τα γνωστά τους jazz standards θα συνδυαστούν με πιο σπάνια που δεν ακούγονται ή δεν εκτελούνται συχνά. Τα διαφορετικά είδη της τζαζ, της latin και της bossa nova θα ενωθούν για να προσφέρουν μια τέλεια ισορροπία σε μια αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία. 

Συνδρομή: 8€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€  

Μια συναυλία με τη μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Μπουντούνη και της Μάρως Ραζή

Μάνος Χατζιδάκις - Jazzet

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, το "Jazzet Café" θα πλημμυρίσει από την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνευμένη μοναδικά από νέους καλλιτέχνες που τον έχουν αγαπήσει, όχι μόνο για την μουσική του, αλλά και για τις ιδέες του. 

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης (κιθαριστής - συνθέτης και επί χρόνια συνεργάτης-συνοδοιπόρος του Μάνου Χατζιδάκι) σε συνεργασία με τη Μάρω Ραζή, οδηγούν μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, στα μονοπάτια της μουσικής ποιητικής του κορυφαίου τεχνίτη των ήχων και των αισθημάτων, προσεγγίζοντας παράλληλα, ενδιαφέρουσες πτυχές της κοινωνικής του ευαισθησίας και της θερμής ανθρώπινης παρουσίας του. 

Παίρνουν μέρος οι κιθαρίστριες: Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, Άννα Μπλούνα, Ειρήνη Πρωτοπαπαδάκη, Ελισσάβετ Ψάλτη και οι Λεωνίδας Μιχαηλίδης (Βιολοντσέλο), Δημήτρης Αγγελάτος (Κρητική Λύρα).

Συνδρομή:  10€     
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€ 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.