Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Η Πλατεία Νερού μάς ετοιμάζει μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul.

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στο Release Athens

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul. Γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι πρώτοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δεύτεροι, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά και χορευτικά shows της ερχόμενης χρονιάς.

Thievery Corporation

Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington, είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και τη bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε με το "Sounds From The Thievery Hi-Fi" (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα "Mirror Conspiracy" (2000), "Richest Man In Babylon" (2002), "The Cosmic Game" (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα "The Temple of I & I" (2017) και "Treasures From the Temple" (2018), αποθεώθηκαν από τον μουσικό Τύπο, ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου. 

Black Pumas

Black Pumas

Oι Black Pumas δημιουργήθηκαν το 2017, στο Texas, από τον τραγουδοποιό Eric Burton και τον κιθαρίστα-παραγωγό Adrian Quesada. Εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2019, το οποίο όχι μόνο αναγνωρίστηκε ως μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς αλλά τους βρήκε και υποψήφιους για Grammy στην κατηγορία  "Album of the Year".

Φέτος, το γκρουπ ετοιμάζεται για μια νέα παγκόσμια περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του τον πολυαναμενόμενο δεύτερο δίσκο τους που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες. Το "Chronicles of a Diamond", είναι ένα νέο βήμα για το γκρουπ. Τα πρώτα δύο singles του άλμπουμ, "More Than A Love Song" και "Mrs. Postman", έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια streams και έχουν κατακτήσει την κορυφή στο αμερικανικό αλλά και το εγχώριο ραδιόφωνο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

22/10/2025

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε αλλά οι χοροί ας κρατήσουν για πάντα

Αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τον κορυφαίο των Ελλήνων τραγουδοποιών, τον αγαπητό Νιόνιο που δεν είναι πια μαζί μας.

"From Cabaret to Rock n' roll... and Αll that Jazz!": Μια λαμπερή μουσική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Η εποχή του ρετρό ζωντανεύει μέσα από μια παράσταση γεμάτη από ήχους και ρυθμούς από το 1890 ως το 1960.

Μάριος Στρόφαλης και Roman Gomez: Δυο μαέστροι του nuevo tango συνομιλούν

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μαέστροι βαδίζουν σε Tango και Jazz μονοπάτια.

Δύο βραδιές με τον Wim Mertens στο Ωδείο Αθηνών

Ο Βέλγος συνθέτης παρουσιάζει το νέο του δίσκο σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα.