Το pre-festival live "Ρίζα στην πρίζα" έρχεται για να συζητηθεί

Οι Pixel, Νίκος Γιακουμάκης και Κονσπίρασι, Διονύσης Φαρμάκης, Πτέρυγα 3 και οι Βόμβοι έρχονται με ροκ, πανκ και χιπ-χοπ διαθέσεις στο "Ίλιον Plus".

Ρίζα στην Πρίζα

Με τον παλμό ριζωμένο στην καρδιά κάθε μουσικής τάσης και το μυαλό στην πρίζα του ηλεκτρικού ήχου, πέντε δυνατά σχήματα και καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέρος από το ιδιαίτερο έργο τους στο Ίλιον Plus στις 10 Νοεμβρίου στα πλαίσια του PreFestival Live Ρίζα στην πρίζα. Τόσο διαφορετικά ηλεκτρισμένα μεταξύ τους, μα με κοινή ρίζα την αγάπη τους για την πρωτότυπη μουσική παραγωγή, οι καλλιτέχνες συναντιούνται για να αναστατώσουν την Αθήνα. Οι Pixel, Νίκος Γιακουμάκης και Κονσπίρασι, Διονύσης Φαρμάκης, Πτέρυγα 3 και οι Βόμβοι σε μια κοινή εμφάνιση που σίγουρα θα συζητηθεί από ροκάδες, χιπ-χόπερς, πανκάδες, εναλλακτικούς και μη. Στο Dj set η Katerina Β.

Pixel

Με πιάνο, με φάλτσα φωνή, με beat και όνειρα ο Δημήτρης μεταμορφώνεται στον pixel. Με ραπ φωνητικά και ακατέργαστα ρεφραίν, σε παιδικά μελωδικά τοπία, με ρυθμούς που θυμίζουν λούπες Yamaha χτίζονται κόσμοι. Το κάθε τραγούδι ανήκει στο παρελθόν, έχει την ιστορία του, φτιάχτηκε από αυτήν. Όταν όλα πάνε στραβά ο Δημήτρης μεταμορφώνεται στον pixel μέσα από μελαγχολικά ηχό-τοπία. Έχει βρεθεί σε μουσικές σκηνές, έχει παίξει με ανθρώπους, έχει χαρεί και κλάψει παρέα με την ίδια γυναίκα, τη μουσική. Μέσα από φόβους, σκέψεις και χρόνια έφτιαξε και θα μοιραστεί το πρώτο οργανωμένο αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ οχτώ τραγουδιών με τον τίτλο pixel-Normal, αλλά και νέες σκέψεις και νέες ιστορίες. Ανάμεσα σε απαγγελίες, πλήκτρα και λούπες με σκοτεινά ραπ ηχοτοπία θα μοιραστεί μαζί με οποίον βρεθεί, λέξεις, εικόνες και συναισθήματα, πίξελς του ίδιου παζλ της ίδιας κοινής μας ιστορίας.

Νίκος Γιακουμάκης

O Νίκος Γιακουμάκης (Tntsokin) είναι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής και δραστηριοποιείται στον χώρο της ελληνόφωνης rock σκηνής από το 2008. Έχει σπουδάσει πιάνο και γνωρίζει κιθάρα και drums. Αποφοίτησε από το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης το 2005 και έκτοτε ασχολείται με τις δύο του αυτές αγάπες. Διδασκαλία και μουσική.

Διονύσης Φαρμάκης

Ο Διονύσης Φαρμάκης με τον συνοδοιπόρο και συνεργάτη του Σάκη Αποστολόπουλο οριοθετεί τον εαυτό του στο πλαίσιο της ελληνόφωνης πειραματικής μουσικής με στίχους κοινωνικά αιχμηρούς, εσωτερικούς προβληματισμούς με έντονα συναισθηματικά φορτία και μουσικές που στηρίζονται στα beats, τον ηλεκτρικό ήχο από τις κιθάρες, χρησιμοποιώντας όμως φυσικά παραδοσιακά όργανα όπως το κλαρίνο, το μπουζούκι το μαντολίνο αλλά και στις έντονες και χαοτικές ατμόσφαιρες που προκαλούνται από τα synths και το sampler. Διαθέτει ένα προσωπικό στούντιο στο Νέο Φάληρο, την "Καβάτζα”, όπου εκεί υλοποιεί τις ιδέες του και παράλληλα διδάσκει στα Δ.Ι.Ε.Κ. μουσική τεχνολογία και βιοπορίζεται ως μουσικός. Ο ίδιος είναι ενεργός δισκογραφικά από το 2007, έχει πέντε δίσκους, τέσσερα single καθώς και συνεργασίες στο παρελθόν με τον Σταμάτη Μορφονιό, τους Active member, τον Σαράντη Αλιβιζάτο, τον Λύτη, τον Μιχάλη Κακέπη, τους Λάντζα με τον Στέλιο Σαλβαδόρ, τον Κώστα Μιχαϊλίδη, την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, τον Δημήτρη Ματζίρη, τον Σπύρο Κατριβάνο, τον Αντουάν Παρίνη κ.α. Η τελευταία του δουλειά ονομάζεται ''Astrada'', περιλαμβάνει 16 τραγούδια και ίσως είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχει φέρει εις πέρας όλα αυτά τα χρονιά που ασχολείται με την μουσική. Παράλληλα ετοιμάζει ένα τραγούδι και κάποιες εμφανίσεις με την Sadahzinia στο επίκεντρο. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές συλλογές γύρω από την ανεξάρτητη ελληνόφωνη σκηνή με κορυφαία ίσως τις rock n roll βοήθειες 4 του Δημήτρη Δημητράκα. Το καλοκαίρι του 2023 συμμετείχε σε αρκετά φεστιβάλ στην Ελλάδα με κορυφαία το Street fest Kalamatas οπου βρέθηκε με τους Λόγο Τιμής, τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100 βαθμούς κελσίου, το rock fest στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς πάλι με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100 βαθμούς κελσίου και το Upperground festival μαζί με τους Νίκο Γιακουμάκη + Κονσπίρασι, Πτέρυγα 3, Sadahzinia, Βόμβοι, Frank Panx, Βασίλη Ράλλη, Λεωνίδα Μπαλάφα, Γκιντίκι, Νίκο Στρατάκη, Αλέξανδρο Μίχο κ.α. για λογαριασμό του Ataxia school στο Στείρι Βοιωτίας. Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τις ανεξάρτητες παραγωγές και σκηνές αντίστοιχα, με μια όμως σχετική επιφύλαξη καθώς προτιμάει να ασχολείται με συνοδοιπόρους που έχουν κοινό όραμα, αξίες, ευθύνη, σοβαρότητα και αυταπάρνηση. Η τέχνη για κείνον είναι μορφή ουσιαστικής ελευθερίας και ένα από τα όμορφα πράγματα που αξίζει κανείς να παλεύει καθώς μέσα απο τη διαδικασία της δημιουργίας κάθε φορά θεωρεί πως γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του, φτάνει στα όρια του και θέτει στόχο σε κάθε βήμα να είναι πιο μπροστά από εκεί που βρισκόταν. Θεωρεί πως με τα χρόνια ο άνθρωπος οφείλει να βαθαίνει και να απλοποιεί. Η μουσική είναι ένας καλός τρόπος για το επιτεύξει κανείς.

Πτέρυγα 3

Η Πτέρυγα 3 είναι ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με ατμοσφαιρικά στοιχεία, σκοτεινές μουσικές και μελαγχολικά ξεσπάσματα. Δημιουργήθηκαν το 2016 και ξεκίνησαν τις πρόβες τους σε ένα παγωμένο κοντέινερ σε κάποιο παράδρομο της Αττικής Οδού. Μουσικά, βαδίζουν σε σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μονοπάτια, ενώ δεν λείπουν τα ψυχεδελικά στοιχεία στις συνθέσεις τους. Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο το πρώτο τους EP, με τίτλο ''Ιστορίες Από Την Τρίτη Πτέρυγα''. Τον Φεβρουάριο του 2022 κυκλοφόρησαν σε μορφή βινυλίου τον δίσκο τους με τίτλο ''Με Βλέμμα Καρφωμένο Στο Κενό''. Έκτοτε διαδίδουν τις Ιστορίες Της Τρίτης Πτέρυγας σε σκηνές και πλατείες σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ παράλληλα δουλεύουν πάνω σε νέα κομμάτια.

Βόμβοι

Το μουσικό σμηνάρι Βόμβοι είναι οι πρωτεργάτες στο πάντρεμα παραδοσιακών και hip hop δρόμων. Ένα αρμολόι πολυρυθμιών και καθ' ημάς δρόμων με την μαύρη παραδοσιακή μουσική και απαγγελία.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2108824383.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.