3 μουσικά ραντεβού για τις επόμενες μέρες

Μια άχαστη συναυλία για τους φίλους του post ήχου, μια μουσική παράσταση "For Women" κι ο ερχομός της superstar DJ The Blessed Madonna στα συναυλιακά "οπωδήποτε" της εβδομάδας.

EDEN

Το αντίδοτο της κυριακάτικης μελαγχολίας

Blessed Madonna

 

Διαβάστε Επίσης

Τα κυριακάτικα EDEN events με την υπογραφή του Plisskën επιστρέφουν θεαματικά στο Ωδείο Αθηνών, με ένα από τα πιο καυτά ονόματα της underground house σκηνής να κάνει ποδαρικό. Η Marea Stamper, ή αλλιώς The Blessed Madonna, καταφθάνει στην Αθήνα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, για ένα από τα διάσημα sets της που κλέβουν τις εντυπώσεις χάρη στις δεξιοτεχνικές επιλογές της και την αστείρευτη ενέργειά της πίσω από τα decks. Η superstar DJ, που έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο περιζήτητες παραγωγούς/DJs διεθνώς και resident DJ στο θρυλικό SmartBar του Σικάγο από το 2013, περνάει με άνεση από την house και την οld school techno στους disco και electro ρυθμούς. Το πάρτι ξεκινά από νωρίς με την DJ Polyxene και την παραγωγό Marie Montexier να αναλαμβάνουν την προθέρμανση του κοινού.

Μια άχαστη συναυλία για τους φίλους του post ήχου

Τhe Ocean

Η αστείρευτη δημιουργικότητα της γερμανικής κολεκτίβας των Τhe Ocean, η οποία φαίνεται να μη γνωρίζει σύνορα, μας χάρισε την πιο πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία τους με τίτλο "Holocene" (2023), που ενθουσίασε κριτικούς και κοινό. Οι Τεξανοί This Will Destroy You, ως πιονιέροι του post rock, έρχονται με φόρα και με τα ατμοσφαιρικά οργανικά κομμάτια τους από την τελευταία δουλειά τους "Vespertine" (2020). Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, λοιπόν, στο "Fuzz Live Music Club", τα δύο σχήματα δίνουν ένα μεγάλο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό τους, ρίχνοντας την αυλαία της μεγάλης κοινής τους περιοδείας.

Η Αγγελική Τουμπανάκη τραγουδά για τη Γυναίκα

Αγγελική Τουμπανάκη
© Giorgos Vitsaropoulos

Η πολύπλευρη βοκαλίστρια και ερευνήτρια της τζαζ παρουσιάζει στο Θέατρο Πορεία τη μουσική διαδραστική παράσταση "For women", με κομμάτια αγαπημένων συνθετριών και συνθετών, στις 30 και 31 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Πορεία. Σε συνεργασία με το Toubanaki 5tet, ένα ensemble ηθοποιών, βοκαλιστριών και μουσικών η Αγγελική Τουμπανάκη εμπνέεται και αφηγείται, με όραμα την ισότητα των φύλων, ένα σύμπλεγμα ιστοριών ξεχωριστών γυναικών, που άφησαν το δικό τους στίγμα στις μουσικές παραδόσεις των λαών. Στην παράσταση βρίσκουν τη θέση του τραγούδια των Νina Simone, Joni Mitchell, Patti Smith, Tracy Chapman, Λένας Πλάτωνος, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Leonard Cohen, Nick Cave, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Ανατολία και τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

The Ocean & This Will Destroy You

  • Rock-pop-folk

Μία καλλιτεχνική σύμπραξη που έρχεται για να εκπληρώσει κάθε προσδοκία των φίλων του post ήχου. Η γερμανική κολεκτίβα των The Ocean μοιράζεται τη σκηνή με τους πρωτοπόρους του post rock This Will Destroy You σε μια κοινή περιοδεία που κάνει στάση στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους συνεργασίες, όπου ουσιαστικά ο ρόλος του headliner και του special guest είναι απλά τυπικός δεν συμβαίνουν συχνά. Τα δύο συγκροτήματα εμφανίζονται παίζοντας πλήρη set δημιουργώντας μοναδικές στιγμές ευδαιμονίας και ηχητικού πειραματισμού. Τέτοιες εμπειρίες δεν τις ζούμε καθημερινά και δεν πρέπει, επ' ουδενί λόγω, να χάνονται.

The Blessed Madonna

  • Φεστιβάλ

H underground super star της house σκηνής έρχεται στην Αθήνα για ένα δυνατό DJ set. Το πάρτυ της Κυριακής θα ανοίξει η εξαιρετικά δραστήρια DJ Polyxene πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη σπουδαία ηλεκτρονική παραγωγό Marie Montexier, για δύο εξίσου πολυαναμενόμενα sets.

Αγγελική Τουμπανάκη

  • Jazz-Blues-Ethnic

Kάτι πιο ευρύ από μια μουσική περφόρμανς, κάτι περισσότερο από ένα φωνητικό ensemble, το «For Women» είναι ένα δυναμικό πρότζεκτ και ταυτόχρονα μια μουσική κολεκτίβα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η βοκαλίστρια και ερευνήτρια. Στόχος της είναι να τιμήσει μέσα από τη δουλειά της και να αφηγηθεί ιστορίες ξεχωριστών γυναικών, που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και έγιναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών. Στην παράσταση παρουσιάζονται κομμάτια αγαπημένων συνθετριών και συνθετών, όπως των Νina Simone, Joni Mitchell, Patti Smith, Tracy Chapman, Λένας Πλάτωνος, Μάνου, Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Leonard Cohen, Nick Cave, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα, Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ανατολία και Λατινική Αμερική – όλα με κεντρικό πρόσωπο τη Γυναίκα.

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.