Μουσικός χειμώνας στο ΚΠΙΣΝ: Ένας "Cosmos", μία Μουσική

Το ΚΠΙΣΝ ξεδιπλώνει ένα πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές επιδραστικούς δημιουργούς, αλλά και καλλιτέχνες που εξερευνούν διαρκώς τις δυνατότητες του ήχου, μέσα από τις σειρές συναυλιών "Cosmos" και "Microcosmos".

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος © Nikos Karanikolas

Τους επόμενους μήνες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ξεδιπλώνει ένα πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές επιδραστικούς δημιουργούς, αλλά και καλλιτέχνες που εξερευνούν διαρκώς τις δυνατότητες του ήχου, μέσα από τις σειρές συναυλιών "Cosmos" και "Microcosmos". Όπως κάθε χρόνο, το μουσικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η καθιερωμένη πλέον σειρά "Cosmos", που διανύει την έκτη σεζόν της, προτείνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ρευμάτων, από τη world ως την κλασική και την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, και φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Angelique Kidjo
Fabrice Mabillot
Angelique Kidjo

Την αυλαία ανοίγει φέτος η πέντε φορές βραβευμένη με Grammy ερμηνεύτρια της σύγχρονης world μουσικής Angelique Kidjo (20/11), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της για τα σαράντα χρόνια καριέρας. Τον Δεκέμβριο ακολουθούν δύο μεγάλες χριστουγεννιάτικες συναυλίες: στις 11/12 η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir ερμηνεύουν εορταστικά τραγούδια από τις πέντε ηπείρους, ενώ, ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει μια γιορτινή συναυλία για όλη την οικογένεια.

Tangerine Dream
Katja Ruge
Tangerine Dream

Τον Φεβρουάριο παίρνουν τη σκυτάλη οι θρυλικοί πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream (19/2). Οι συναυλίες της σειράς "Cosmos" συνεχίζονται μέχρι τον Απρίλιο 2024 και τα ονόματα των υπόλοιπων καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Oded Tzùr
Chris Knight
Oded Tzùr

Σε διάλογο με τη σειρά "Cosmos", η σειρά συναυλιών "Microcosmos", παρουσιάζει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ πέντε καινοτόμους καλλιτέχνες με -άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο εμφανές- jazz υπόβαθρο, οι οποίοι ξεχώρισαν στο εγχώριο και διεθνές μουσικό στερέωμα διαταράσσοντας τις φόρμες και τα όρια προς πάσα μουσική κατεύθυνση: Από τον Oded Tzùr και το κουαρτέτο του (22/10), που μετασχηματίζουν τα μυστικά της ινδικής μουσικής παράδοσης σε spiritual jazz, στον Βερολινέζο πιανίστα Lambert (19/11), ο οποίος συνδυάζει ποικίλες όψεις της σύγχρονης jazz με ηλεκτρονικά και ροκ στοιχεία και από το εγχώριο ντουέτο Jan Van & Fotis Siotas (21/1), που δίνει νέα οπτική στη μουσική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας μέσα από το project "Folk Nowadays", στο επίσης εγχώριο τρίο MOb (11/2), το οποίο αποδομεί τις jazz φόρμες εντάσσοντας στις συνθέσεις του από post punk έως και dance στοιχεία.

Lambert
Lambert

Στην τελευταία συναυλία της σειράς, οι Βρετανοί Ruby Rushton (31/3) του αεικίνητου Tenderlonious μας ταξιδεύουν στην παράδοση των θρύλων της εποχής του Coltrane.

Ruby Rushton
Ruby Rushton

Διαβάστε Επίσης

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.