Jonathan Jeremiah: O "solitary man" μας ταξιδεύει στον μελωδικό του κόσμο

Καλωσορίζουμε τον χειμώνα μαζί με τον καλλιτέχνη στο "Fuzz Club" με τον πιο μελωδικό και αισιόδοξο τρόπο.

Jonathan Jeremiah

Απολαύσαμε τον Jonathan Jeremiah για πρώτη φορά ζωντανά αυτό το καλοκαίρι στο Rockwave Festival 2023. Τώρα, ετοιμάζεται να επισκεφτεί ξανά την Αθήνα για ένα live show στο "Fuzz Club", στα τέλη του φθινοπώρου, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ.​​​​​​

Αυτός ο ξεχωριστός καλλιτέχνης, ένας "solitary man" (όπως και ο τίτλος του πρώτου του άλμπουμ), ωμός και ρεαλιστικός, γενναίος και ασυμβίβαστος, μεταφέρει το προσωπικό του όραμα στη μουσική φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Ξέρει τι θέλει, και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του κυριολεκτικά, για να το ζωντανέψει με τον δικό του προσωπικό τρόπο.

Ο Jonathan Jeramiah γεννήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο από Ιρλανδή μητέρα και Ινδό πατέρα, εκεί άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 6 του. Όχι τόσο οι δίσκοι του Cat Stevens ή του Elvis που ακούγονταν στο σπίτι του αλλά περισσότερο τα soundtrack από τις ταινίες του Clint Eastwood, ο Dirty Harry, The Wild Geese, ακόμη και ο Charlie και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας, είναι οι αναμνήσεις που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό του. Έτσι, άρχισε να γράφει τα πρώτα του κομμάτια στα 14 και στα 21 του χρόνια ταξίδεψε από άκρη σε άκρη της Αμερικής. Γύρισε στην Αγγλία κατασταλαγμένος, με το μυαλό του γεμάτο μελωδίες και στίχους. Στις νυχτερινές βάρδιες, στο στάδιο Wembley όπου εργαζόταν, έγραφε τραγούδια με τη φαντασία του, με ανομολόγητο όνειρο κάποια στιγμή να βρεθεί κι ο ίδιος πάνω στη σκηνή.

Jonathan Jeremiah

Τελικά, το 2011 έκανε το μουσικό του ντεμπούτο με το "A Solitary Man". Τέσσερα άλμπουμ αργότερα, ο Jonathan Jeremiah κυκλοφορεί το "Horsepower For The Streets", που συνδυάζει folk και ορχηστρικές διασκευές. Ο πέμπτος αυτός δίσκος βρίσκει τον βρετανό μουσικό να "περπατά στην έρημο της Καλιφόρνια τραγουδώντας για όλες τις ακούραστες καρδιές". Hχογραφήθηκε με την ορχήστρα Amsterdam Sinfonietta στην Bethlehemker, την άλλοτε εμβληματική εκκλησία του Amsterdam Noord με τη συμμετοχή ορχήστρας 20 εγχόρδων.

​​​​​

Με το άλμπουμ του "Horsepower For The Streets" – ένα άλμπουμ φωτεινό, που "αναπνέει" ελεύθερο και ανεξάρτητο, σαν τον δημιουργό του και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα του 2022 - και τη μπάσα, βαθιά φωνή του έχει κατακτήσει τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ελληνικά ερτζιανά. Αποτυπώνει την ταραγμένη και αλλόκοτη εποχή που ζούμε σε όλο της το περίπλοκο μεγαλείο αλλά ταυτόχρονα, ακτινοβολεί αισιοδοξία. Μέσα σε αυτό το μπερδεμένο κουβάρι, μοιάζει να μας προσφέρει την άκρη της κλωστής. Μια αυθεντική φωνή, που ακουμπά όλους μας και τον καθένα χωριστά.

Ο Jonathan Jeremiah συνδέεται με τη μουσική κληρονομιά της Ευρώπης επηρεασμένος από τους Scott Walker, Cat Stevens, Serge Gainsbourg και John Martyn.Τον Οκτώβριο του 2022 ο Jonathan Jeremiah βρέθηκε στο εξώφυλλο του γαλλικού Rolling Stone με αφορμή το νέο του άλμπουμ αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπορεί να είναι ένας μοναχικός καλλιτέχνης αλλά όχι μόνος.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Megadeth και Sepultura στο Release Athens 2026

Δύο από τα πιο καθοριστικά ονόματα στην ιστορία του heavy metal μοιράζονται την σκηνή στην Πλατεία Νερού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Όταν η έρημος των Tinariwen συνάντησε τη rock του Robert Plant

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών είναι μια μουσική συνάντηση πολιτισμών που αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο μέσα στον ήχο.

Οι "Κουκουβάγιες" του βρετανικού χιπ χοπ ξαναχτυπούν

Φτάνοντας τα 15 χρόνια δράσης, οι The Four Owls περιοδεύουν και πάλι στην Ευρώπη και προέβλεψαν, φυσικά, μια στάση και στην Αθήνα (Σάββατο 24/1, στο "Arch"), η οποία τους αγκάλιασε με ενθουσιασμό ήδη από τον πρώτο τους ερχομό.

Οι Human Touch είναι πάντοτε έτοιμοι

David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου δηλώνουν επίσης πρόθυμοι να αυτοσχεδιάσουν ανά πάσα στιγμή. Μιλούν για τη μουσική τους και όχι μόνο γι' αυτήν στο 'α'.

Οι Dalkance στήνουν ένα "After Valentines Party" στον Σταυρό του Νότου

Στον Σταυρό του Νότου Club θα στηθεί ένα πάρτι για όσους σιχαίνονται το love bombing του Αγίου Βαλεντίνου

Πρώτη στάση στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Τζακ Σαβορέτι η Αθήνα

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με αφορμή το άλμπουμ "We Will Always Be The Way We Were", που αναμένεται στις 10 Απριλίου.

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.