Jonathan Jeremiah: O "solitary man" μας ταξιδεύει στον μελωδικό του κόσμο

Καλωσορίζουμε τον χειμώνα μαζί με τον καλλιτέχνη στο "Fuzz Club" με τον πιο μελωδικό και αισιόδοξο τρόπο.

Jonathan Jeremiah

Απολαύσαμε τον Jonathan Jeremiah για πρώτη φορά ζωντανά αυτό το καλοκαίρι στο Rockwave Festival 2023. Τώρα, ετοιμάζεται να επισκεφτεί ξανά την Αθήνα για ένα live show στο "Fuzz Club", στα τέλη του φθινοπώρου, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ.​​​​​​

Αυτός ο ξεχωριστός καλλιτέχνης, ένας "solitary man" (όπως και ο τίτλος του πρώτου του άλμπουμ), ωμός και ρεαλιστικός, γενναίος και ασυμβίβαστος, μεταφέρει το προσωπικό του όραμα στη μουσική φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Ξέρει τι θέλει, και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του κυριολεκτικά, για να το ζωντανέψει με τον δικό του προσωπικό τρόπο.

Ο Jonathan Jeramiah γεννήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο από Ιρλανδή μητέρα και Ινδό πατέρα, εκεί άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 6 του. Όχι τόσο οι δίσκοι του Cat Stevens ή του Elvis που ακούγονταν στο σπίτι του αλλά περισσότερο τα soundtrack από τις ταινίες του Clint Eastwood, ο Dirty Harry, The Wild Geese, ακόμη και ο Charlie και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας, είναι οι αναμνήσεις που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό του. Έτσι, άρχισε να γράφει τα πρώτα του κομμάτια στα 14 και στα 21 του χρόνια ταξίδεψε από άκρη σε άκρη της Αμερικής. Γύρισε στην Αγγλία κατασταλαγμένος, με το μυαλό του γεμάτο μελωδίες και στίχους. Στις νυχτερινές βάρδιες, στο στάδιο Wembley όπου εργαζόταν, έγραφε τραγούδια με τη φαντασία του, με ανομολόγητο όνειρο κάποια στιγμή να βρεθεί κι ο ίδιος πάνω στη σκηνή.

Jonathan Jeremiah

Τελικά, το 2011 έκανε το μουσικό του ντεμπούτο με το "A Solitary Man". Τέσσερα άλμπουμ αργότερα, ο Jonathan Jeremiah κυκλοφορεί το "Horsepower For The Streets", που συνδυάζει folk και ορχηστρικές διασκευές. Ο πέμπτος αυτός δίσκος βρίσκει τον βρετανό μουσικό να "περπατά στην έρημο της Καλιφόρνια τραγουδώντας για όλες τις ακούραστες καρδιές". Hχογραφήθηκε με την ορχήστρα Amsterdam Sinfonietta στην Bethlehemker, την άλλοτε εμβληματική εκκλησία του Amsterdam Noord με τη συμμετοχή ορχήστρας 20 εγχόρδων.

​​​​​

Με το άλμπουμ του "Horsepower For The Streets" – ένα άλμπουμ φωτεινό, που "αναπνέει" ελεύθερο και ανεξάρτητο, σαν τον δημιουργό του και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα του 2022 - και τη μπάσα, βαθιά φωνή του έχει κατακτήσει τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ελληνικά ερτζιανά. Αποτυπώνει την ταραγμένη και αλλόκοτη εποχή που ζούμε σε όλο της το περίπλοκο μεγαλείο αλλά ταυτόχρονα, ακτινοβολεί αισιοδοξία. Μέσα σε αυτό το μπερδεμένο κουβάρι, μοιάζει να μας προσφέρει την άκρη της κλωστής. Μια αυθεντική φωνή, που ακουμπά όλους μας και τον καθένα χωριστά.

Ο Jonathan Jeremiah συνδέεται με τη μουσική κληρονομιά της Ευρώπης επηρεασμένος από τους Scott Walker, Cat Stevens, Serge Gainsbourg και John Martyn.Τον Οκτώβριο του 2022 ο Jonathan Jeremiah βρέθηκε στο εξώφυλλο του γαλλικού Rolling Stone με αφορμή το νέο του άλμπουμ αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπορεί να είναι ένας μοναχικός καλλιτέχνης αλλά όχι μόνος.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν όλη η Αθήνα περίμενε τον Φρανκ Σινάτρα

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΕΒΗ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
25/01/2026

Στο top 10 των καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών το "ZARI" της Μαρίνας Σάττι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τραγούδι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision, φιγουράρει στο ESC Top 250, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική απήχησή του.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

"Φωνές και Μνήμες": Όταν οι μεγάλοι κλασικοί συναντούν τη νέα γενιά δημιουργών σε μια μοναδική συναυλία.

Το STEGI.RADIO καταλαμβάνει την Στέγη για τρίτη φορά

Το STEGI.RADIO Τakeover 2026 θα κάνει τη Στέγη αγνώριστη με ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών γεμάτο σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.

Στάνκογλου, Κότσιρας Μόρφη, Κιτσοπούλου, Μαργιόλα και Apon σε δύο βραδιές αφιερωμένες στον Βασίλη Τσιτσάνη

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του Έλληνα δημιουργού, το Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί για δύο παραστάσεις μια ξεχωριστή αφηγηματική συναυλία.

Ένα μουσικό ταξίδι "4 Φωνών-4 Αιώνων" στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Οι τέσσερις μουσικοί θα διανύσουν την μουσική απόσταση από τον 17ο έως και τον 20ο αιώνα μέσα από τέσσερα εμβληματικά κλασικά έργα.

Οι Godsleep σε μια δυνατή ροκ βραδιά στο Arch

Επιστρέφουν στην αθηναϊκή σκηνή απόψε και συναντούν τους Loud Silence.