Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις "Γυναίκες της Μεσογείου" στο Ηρώδειο

Το αγαπημένο του κοινού Ρωμαϊκό θέατρο, υποδέχεται μία πρωτότυπη και χωρίς προηγούμενο μουσική παράσταση.

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Το interactive project, με τίτλο "Γυναίκες της Μεσογείου", φέρει την υπογραφή της οικοδέσποινας και δημιουργού της παράστασης, Ευανθίας Ρεμπούτσικα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Οι προσφιλείς ήχοι και μελωδίες της Ευανθίας, δεν περιορίζονται μόνο στο Αιγαίο, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, αλλά ξανοίγονται σε όλη την Μεσόγειο.

Η πολυβραβευμένη συνθέτης και μουσικός με το μουσικό της σύνολο, υποδέχονται πέντε φωνές της Μεσογείου και παρουσιάζουν μαζί στο Ηρώδειο ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα πάνω σε δικές της μουσικές και τραγούδια. Μαζί της στη σκήνη του Ηρωδείου θα βρίσκονται η Gülseven Medar στα Τουρκικά, η Ana Alcaide στα Ισπανικά, η Mor Karbasi στα Εβραϊκά, η Mira Wagih στα Αραβικά και η Souad Massi στα Γαλλικά. Τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν έχουν γραφτεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες από  καταξιωμένους στιχουργούς, όπως οι Άρης Δαβαράκης, Ραββίνος Γκαμπριέλ Νεγρίν, Αγαθή Δημητρούκα, Cagan Irmak, Γιάννης Μελαχροινούδης & Dilek Koc.

Gülseven Medar

Η Gülseven Medar γεννήθηκε στην Τουρκία. Είναι βοκαλίστρια που τραγουδάει
παραδοσιακά της Ανατολίας και Μεσοποταμίας, σε διάφορες γλώσσες της περιοχής, όπως κουρδικά και τουρκικά αλλά και αρμένικα, αραβικά και εβραϊκά παραδοσιακά τραγούδια. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ έθνικ μουσικής και έχει συνυπάρξει στη σκηνή με καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών.

gulseven
Gülseven Medar

Ana Alcaide

Η Ana Alcaide είναι μουσικός και συνθέτης από το Τολέδο της Ισπανίας. Είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες Ισπανίδες καλλιτέχνες στη λαϊκή και παγκόσμια μουσική σκηνή, με περισσότερες από 600 συναυλίες σε 4 Ηπείρους. Για την Ana Alcaide η μουσική είναι το όχημά της "για να φτάσει στην ομορφιά, το διάλογο και τη συνάντηση".

alcaide
Ana Alcaide

Mor Karbasi

Η Mor Karbasi γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, από μητέρα Μαροκινής καταγωγής και πατέρα περσικής καταγωγής. Συνδυάζει την παραδοσιακή περσική και μεσογειακή μουσική με σύγχρονες επιρροές. Τα τραγούδια της συχνά μιλούν για την αγάπη, την απώλεια και την αναζήτηση της ταυτότητας. Η σεφαραδίτικη καταγωγή της είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινά ένα ταξίδι, φωνητικά και μουσικά δημιουργώντας το δικό της μοναδικό στυλ και ήχο.

Mor Karbasi
Mor Karbasi

Mira Wagih

Η Mira Wagih γεννήθηκε στο Κάιρο. Είναι γνωστή για την εκφραστική φωνή της και τους συναισθηματικούς της στίχους. Η μουσική της είναι ένα μείγμα αραβικής παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονης ποπ μουσικής.

Souad Massi

Η Souad Massi γεννήθηκε στο Αλγέρι. Από την αρχή η μουσική της ήταν μια συνάντηση από αντιθέσεις και πολιτιστικές μίξεις. Μελέτησε κλασική μουσική παράλληλα με την αραβο-ανδαλουσιανή. Οι στίχοι της μιλούν για ελευθερία και χειραφέτηση, προδοσία, αγάπη και ανθρωπισμό.

Souad Massi
Souad Massi

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Ορέστης Παπαϊωάννου "ξαναγράφει" το soundtrack της όπερας "The Fall of the House of Commons"

Με αφορμή την αναβίωση της φουτουριστικής όπερας στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ζητήσαμε από τον συνθέτη να δημιουργήσει μια playlist για τους αναγνώστες του "α".

30/04/2025

Όταν η Κρήτη συναντά την Ελλάδα: Μια μουσική βραδιά με τον Βασίλη Δραμουντάνη και τον Θοδωρή Κοτονιά

Ένα ταξίδι με τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Κρήτη.

Η ρεμπέτικη ρίζα του Γιώργου Νταλάρα

Οι δεκαετίες μπορεί να κυλούν, αλλά ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν ξεχνά τις καταβολές του, προς τις οποίες και γυρνά συχνά-πυκνά, με διάφορα αφιερώματα. Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα, στήνοντας δύο ρεμπέτικες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής.

Tο μεγαλύτερο τζαζ φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γεμίζει ήχο, ρυθμό και ενέργεια από το 24o Athens Jazz, όπου αναμένουμε 21 μπάντες από 19 διαφορετικές χώρες.

Το πλήρες πρόγραμμα του Ametric Festival 2025 στα Χανιά

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη σύγχρονη και πειραματική μουσική και στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και ήχων.

Φ Hill: Το νέο φεστιβάλ της πόλης στον Λόφο Φιλοπάππου

Η φρέσκια μουσική διοργάνωση φέρνει στο θέατρο "Δόρα Στράτου" -μεταξύ άλλων- τους: Λένα Πλάτωνος, Χειμερινούς Κολυμβητές, Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Αγγελάκα και Dhafer Youssef.

Νατάσα Θεοδωρίδου: Με νέο δίσκο και παλιές επιτυχίες σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ξεκινά από το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την καλοκαιρινή της περιοδεία.