Rosanna Mailan, ποια είναι η ψυχή της latin μουσικής;

Η Κουβανή περφόρμερ μιλάει στο «α» λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία της στην ταράτσα του «Gazarte».

Rosanna Mailan

Η Κουβανή Rosanna Mailan,  μετά την τελευταία sold out συναυλία της, έρχεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Roof Stage του "Gazarte", με ένα θεαματικό latin show. Μαζί με μια δεκαμελή ορχήστρα, χορευτές και αυθεντικά κουστούμια η αισθησιακή περφόρμερ μηδενίζει την απόσταση από το Γκάζι μέχρι την Αβάνα: "Για την εμφάνισή μου στο "Gazarte" έχω επιλέξει  ένα πρόγραμμα, στο οποίο κυριαρχούν οι κουβανέζικοι ρυθμοί και κυρίως η salsa.  Θα παίξουμε επίσης, πολλές διασκευές από γνωστά, ξένα τραγούδια. Έτσι, το κοινό θα νιώσει πολύ άνετα τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια μαζί μας. Πάντα μου άρεσε η pop μουσική και το RnB. Τα τραγούδια που θα παρουσιάσω τα εχουν όλα: από το "Blame It On The Boogie" (Michael Jackson ) και το "Ain’t Nobody" (Chaka Khan ) μέχρι το "Uptown Funk" (Bruno Mars)".

H εκρηκτική Κουβανή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αβάνα της Κούβας, ενώ τα τελευταία 17 χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Η πορεία της στο τραγούδι πέρασε από όλα τα latin stages της Αθήνας, ενώ, στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ρένα Μόρφη, η Ελένη και ο Μίμης Πλέσσας. Για την ίδια, η ψυχή της latin μουσικής δεν βρίσκεται μόνο στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Κούβας (salsa, son, cha cha cha, bolero, bachata) αλλά στους ανθρώπους της. Έτσι, η εμφάνισή της με την all star Rosanna Mailan Orchestra έχει ιδιαίτερη σημασία για την Mailan: "είμαι άνθρωπος που εκτιμώ πολύ τους μουσικούς με τους οποίους εχω συνεργαστεί. Όλα αυτά  τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα, ήταν πολύ δύσκολο να παίζουμε σε μεγάλα σχήματα. Η κρίση διέλυσε τις μεγάλες latin ορχήστρες με αποτέλεσμα όλοι να ακολουθήσουμε ξεχωριστές πορείες".

Rosanna Mailan

"Τα χρόνια πέρασαν και αυτή η επιθυμία μου να τραγουδήσω ξανά με ορχήστρα μεγάλωνε όλο και περισσότερο μέσα μου. Δούλεψα ασταμάτητα με στόχο να καλύψω τα έξοδα και τις ανάγκες της παραγωγής της δικής μου ορχήστρας: από το στούντιο και τις πρόβες μέχρι τα κοστούμια και το μεροκάματο. Μόλις ενιωσα έτοιμη, κάλεσα τους παλιούς συνεργάτες μου για να μοιραστούμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο: να παίξουμε μουσική όλοι μαζί ξανά. Επίσης στην συναυλία θα με συνοδεύσουν συμμαθητές μου από το μουσικό σχολείο στην Κούβα. Μεγαλώσαμε μαζί ...και τώρα θα παίξουμε μαζί", μας λέει συγκινημένη η τραγουδίστρια.

Rosanna Mailan

Η Rosanna Mailan Orchestra, με επικεφαλής τον Yoel Soto, δεν είναι ένα νέο σχήμα αλλά πάει πολύ πίσω στην ιστορία της τραγουδίστριας. Πρόκειται για τους σταθερούς συνεργάτες της στην Ελλάδα αλλά και μουσικούς από το πρώτο συγκρότημα της Mailan, με συμμαθητές της από το Μουσικό Σχολείο. Τώρα όλοι οι μουσικοί της ορχήστρας, μετά από πολλά χρόνια που ο καθένας έχει ακολουθήσει τη δική του καλλιτεχνική πορεία, ετοιμάζονται για ένα μεγάλο reunion με ευφάνταστες latin διασκευές τραγουδιών από τον Bruno Mars και τον Chaka Khan μέχρι τον Michael Jackson. "Ο επόμενος καλλιτεχνικός στόχος  είναι η ολοκλήρωση του πρώτου μου άλμπουμ. Εύχομαι να το παρουσιάσω σύντομα!". Μάλιστα, το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει φυσικά τα ακυκλοφόρητα τραγούδια της Mailan από τον επερχόμενο δίσκο της αλλά και κομμάτια του φοβερού μπασίστα της που γνωρίσαμε από τη συνεργασία του με τον Φοίβο Δεληβοριά (Yoel Soto).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Rosanna Mailan Orchestra

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η Κουβανή περφόρμερ, μαζί με μια δεκαμελή ορχήστρα, χορευτές και αυθεντικά κοστούμια, μηδενίζει την απόσταση από το Γκάζι μέχρι την Αβάνα με ένα θεαματικό latin show. Η Rosanna Mailan, μετά την τελευταία sold out συναυλία της, έρχεται ακόμα πιο δυναμική και ανανεωμένη να παρουσιάσει ένα θεαματικό Latin Show που απαρτίζεται από 10μελή ορχήστρα Κουβανών και Ελλήνων μουσικών, χορευτές, κουστούμια και εξαιρετικά performances που δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο.

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.