Οι In Flames εκλεκτοί καλεσμένοι του Release Athens 2023

Η μεγάλη μπάντα απ’την Σουηδία θα είναι οι special guests μιας ατμοσφαιρικής βραδιάς των headliners Nightwish και τους Insomnium.

In Flames

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους In Flames την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η μεγάλη μπάντα απ’την Σουηδία θα είναι οι special guests μιας ατμοσφαιρικής βραδιάς που περιλαμβάνει τους headliners Nightwish και τους Insomnium.

Οι In Flames είναι ένα από τα πιο επιδραστικά heavy metal συγκροτήματα των τελευταίων τριάντα ετών, οι οποίοι βοήθησαν στην καθιέρωση της σύγχρονης μελωδικής death metal σκηνής αλλά και του metalcore, στις αρχές των 00s. Χάρις τα ιδιαίτερα riffs και τις καινοτόμες συνθέσεις τους, το συγκρότημα εξελίχθηκε από ένα underground σχήμα σε πρωτοπόρους της metal σκηνής που δεν σταμάτησαν να εξελίσσουν τον ήχο τους και να πειραματίζονται.

Από τότε που σχηματίστηκαν, στο Gothenburg της Σουηδίας το 1990, το θρυλικό αυτό γκρουπ αποτελεί πρότυπο του τι σημαίνει να παραμένεις πιστός στο όραμά σου. Από το ντεμπούτο, "Lunar Strain” (1994), μέχρι το πιο πρόσφατο "Foregone” (2023), οι In Flames συνεχίζουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα και να καινοτομούν παρά τις αμέτρητες διακρίσεις που ήδη έχουν κατακτήσει. Κυκλοφορίες όπως τα "The Jester Race” (1996), "Colony” (1999), "Clayman” (2000) και το τολμηρό "Rerouteto Remain” (2002), είναι μόνο κάποια δείγματα της σπουδαίας δισκογραφίας τους, τα οποία επιβεβαιώνουν τη θέση του γκρουπ στην κορυφή τoυ ευρωπαϊκού metal για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας, οι In Flames έχουν πραγματοποιήσει αμέτρητες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν αποδείξει πως πρόκειται για μια εξίσου εντυπωσιακή live μπάντα. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, το τεράστιο αυτό όνομα του σκληρού ήχου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ώστε μαζί με τους Nightwish και τους Insomnium να σηματοδοτήσουν την έναρξη του Release Athens 2023 με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Η προπώληση εισιτηρίων (€ 150-50) συνεχίζεται μέσω viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Αριάδνη στη Νάξο" κάνει στάση στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο της δράσης "Στην αγκαλιά της Αττικής – Πολιτισμός στις γειτονιές μας" θα παρουσιαστεί η όπερα του Nicola Porpora με ελεύθερη είσοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Πάνος Βλάχος στήνει φάση στο θέατρο Βράχων

Ο καλλιτέχνης θα δώσει μια συναυλία με... χωρίς πρόγραμμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Σκιά των Βράχων".

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.

Ο Κ. Βήτα ηλεκτρίζει την Τεχνόπολη

Ο μουσικός που πειραματίστηκε με τον ηλεκτρονικό ήχο και έντυσε τα τραγούδια του με χαρακτηριστική ποιητική πρόζα έρχεται για μια μοναδική συναυλία.