Ο πρωτοπόρος Nils Frahm στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023

Ένας από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της σύγχρονης κλασικής σύνθεσης στο Ηρώδειο.

Nils Frahm

Ο πρωτοπόρος Γερμανός μουσικοσυνθέτης, από τους πιο περιζήτητους εφευρέτες ήχου της σύγχρονης μουσικής σκηνής, Nils Frahm έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού.

Μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και παραγωγός, ο χαρισματικός Nils Frahm θεωρείται από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της σύγχρονης κλασικής σύνθεσης. Έχει χτίσει σταθερή φήμη η οποία οφείλεται στις δυνατότητές του στον αυτοσχεδιασμό, την ανυπέρβλητη τεχνική του και στο πάθος που διέπει τις ζωντανές εμφανίσεις του. Με μία ασυνήθιστη προσέγγιση στη μουσική και έναν ηχητικό δυναμισμό που συνεχώς εκπλήσσει, o Nils Frahm συνδυάζει, με μεγάλη επιτυχία, το πιάνο με ηλεκτρονικούς ήχους, άμπιεντ στοιχεία και drum machines που τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του.

Γεννημένος στο Αμβούργο της Γερμανίας το 1982, o Nils Frahm έχει ήδη στο ενεργητικό του οκτώ άλμπουμ τα οποία έχουν τύχει ευρείας αναγνώρισης ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες του με πλήθος σημαντικών ονομάτων, όπως  οι Ólafur Arnalds, Anne Müller, Woodkid, F.S.Blumm, Peter Broderick και DJ Shadow. Έχει να επιδείξει πολυάριθμες παραστάσεις σε υψηλού κύρους χώρους, όπως τα Sydney Opera House, Royal Albert Hall και Barbican Centre, αλλά και έχει επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλα παγκόσμια φεστιβάλ, όπως τα Montreux Jazz Festival, Dour Festival, Primavera Sound και Sónar.

Μεταξύ άλλων, o Nils Frahm έχει συνθέσει μουσική για τη μικρού μήκους ταινία "Ellis" του JR και την ταινία "Victoria" του Sebastian Schipper, για την οποία κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία "Best Soundtrack". Τον Σεπτέμβριο του 2022, κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ "Music For Animals", το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή μέσα. Περιέχοντας δέκα κομμάτια και με διάρκεια πάνω από τρεις ώρες, είναι ένα φιλόδοξο και συναρπαστικό σύνολο μουσικής διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχει κυκλοφορήσει ο Frahm, μέχρι σήμερα.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 68-29) μέσω viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

5 πράγματα που κρατάμε από τη συναυλία του Ludovico Einaudi στο Καλλιμάρμαρο

Βρεθήκαμε στη συναυλία του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη και πιανίστα και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2025

Λάμψη αστέρων (Φλόρες, Σαβάλ) σε μουσικές βραδιές στο Ηρώδειο, λίγο πριν το επικείμενο κλείσιμό του!

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις κλασικής μουσικής με πραγματικά μεγάλα ονόματα του χώρου στο Ηρώδειο

Ο Morrissey επιστρέφει στην Αθήνα για ένα show που περιμέναμε για καιρό

Αυτή τη φορά η πολυαναμενόμενη συνάντησή του με το ελληνικό κοινό θα γίνει πραγματικότητα.

Τριπλό ραντεβού στο Jazzet με μουσικές που γεφυρώνουν ήχους, πολιτισμούς και εποχές

Τρεις μοναδικές συναυλίες που ενώνουν κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, παραδοσιακούς ήχους και τολμηρά πειράματα, αναδεικνύοντας τη ζωντανή δύναμη της τζαζ.

Ο Theodore θα βάλει "Fire" στο Gagarin

Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, o τραγουδιστής το παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, με special guests τους Efterklang.

Σε νέα ημερομηνία το μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Η συναυλία "Βασίλης Τσιτσάνης για πάντα" στο Ηρώδειο μεταφέρεται λόγω πανελλαδικής απεργίας.

Το συναυλιακό ημερολόγιο της εβδομάδας

Robbie Williams, Indira Paganotto, Santa Salut, Twin Tribes και όσοι ακόμα καταφτάνουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10).