Και οι Wet Leg στο Release Athens 2023!

Το καυτό indie-rock συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Madrugada.

Wet Leg © Hollie Fernando

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τις Wet Leg, την Κυριακή 25 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Το πιο καυτό νέο indie-rock συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα πλαισιώσει τους headliners, Madrugada, σε μια σπουδαία φεστιβαλική βραδιά. Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Oι Wet Leg είναι οι νέες pop stars που περιμέναμε χρόνια να ανακαλύψουμε. Οι δύο φίλες, Rhian Teasdale and Hester Chambers, έφτιαξαν το συγκρότημα το 2019 με βασικό κίνητρο τη δωρεάν είσοδο στα μεγάλα φεστιβάλ της Αγγλίας αλλά το ακαταμάχητο ταλέντο τους τις ανέδειξε πολύ γρήγορα ως ένα από τα καλύτερα νέα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Τον Ιούνιο του 2021 και ενώ η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα, το πρώτο τραγούδι τους, το εθιστικό και μεγαλειώδες στην απλότητά του, "Chaise Longue", κυκλοφορεί και γίνεται αμέσως μεγάλη επιτυχία. Ένα εμφατικό "ήρθαμε για να μείνουμε" που απαίτησε την προσοχή μας. Το δεύτερο χτύπημα έρχεται 3 μήνες μετά, με το απολαυστικό "Wet Dream", και ολόκληρη η πρώτη τους περιοδεία γίνεται sold-out.

Το 2022, κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους μέσα σε αποθέωση. Πείτε το όπως θέλετε - indie rock, post-punk, britpop - η ουσία είναι πως πρόκειται για έναν απολαυστικό, στο σύνολό του, δίσκο. Απελευθερωτικός, γεμάτος άψογες κιθάρες, κολλητικά riffs, διάθεση για χορό και στίχους με κοφτερό χιούμορ που μιλούν για το σεξ, τα πάρτι και τους χωρισμούς.

Το άλμπουμ φτάνει στην κορυφή των charts στη Μεγάλη Βρετανία ενώ το ντουέτο θα πάρει δύο βραβεία Grammy, στην κατηγορία Best Alternative Album  και Best Alternative Music Performance για το "Chaise Longue". Παράλληλα, στα Brit Awards θα επικρατήσουν στην κατηγορία της κορυφαίας Βρετανικής μπάντας και πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.

WET LEG
© Hollie Fernando

Έχουν κάνει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά tv shows, συμμετέχουν στην παγκόσμια περιοδεία του -μεγάλου fan τους- Harry Styles, o Barak Obama τις συμπεριέλαβε στην playlist του και σε λίγους μήνες θα βρεθούν, για πρώτη φορά, στη σκηνή του Release Athens για ένα εκρηκτικό show.

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται προς 45€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, με αρχική τιμή 120€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.