Διπλό ραντεβού στο "Gazarte"

Με δύο διεθνείς καλεσμένους, το μουσικό στέκι του Κεραμεικού μπαίνει ψηλά στα «οπωσδήποτε» αυτής της εβδομάδας.

Robin McKelle © Frank Bullit

Την Παρασκευή (24/3), η Robin McKelle επιστρέφει στη σκηνή του "Gazarte" και στις ρίζες της για να κάνει βουτιά στον αθεράπευτο ρομαντισμό της δισκογραφίας της μεγάλης κυρίας της τζαζ, Ella Fitzerald. Η βοκαλίστρια από τη Βοστώνη θα παρουσιάσει στη συναυλία "Impressions of Ella" υλικό από το άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Την επομένη (25/3) το κουαρτέτο του James Taylor, που επαναπροσδιόρισε τη βρετανική acid jazz σκηνή, υπόσχεται μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό. Με όχημα τις χαρακτηριστικές μελωδίες από το hammond B-3 του James Taylor και έμπνευση από το groove της funk και της boogaloo funk των 60s και 70s, οι JTQ έρχονται να μας θυμίσουν γιατί είναι masters της jazz, funk και r’n’b.  

Robin McKelle 

Robin McKelle
© Frank Bullit

Το "Impressions of Ella”, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2023, βρίσκει την McKelle πιο ώριμη από ποτέ σε όλα τα επίπεδα. 15 χρόνια μετά το πρώτο της άλμπουμ, αισθάνεται έτοιμη να αντιμετωπίσει το συναισθηματικό βάρος πίσω από τα μεγάλα πρότυπα της jazz που θεμελίωσε η Ella Fitzerald.  "Η φωνή μου έχει ωριμάσει και ένιωσα ότι έφτασα σε μια φάση ζωής όπου μπορούσα να ταυτιστώ με τους στίχους και μπορούσα να τραγουδήσω αυτές τις ιστορίες με την ψυχή μου, επειδή τις είχα ζήσει. Έτσι κατάλαβα ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ήμουν έτοιμη να επιστρέψω σε αυτή τη μουσική και σε αυτό το ρεπερτόριο”. Για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το απαιτητικό project η McKelle συνεργάστηκε με το εξαιρετικά ταλαντούχο τρίο των: Kenny Washington στα ντραμς, τον Peter Washington στο μπάσο και τον NEA Jazz Master, Kenny Barron στο πιάνο. Με μια επιλογή από τη μεγάλη λίστα κομματιών της Ella Fitzerald, το ‘Impressions of Ella’ συμπεριλαμβάνει ντουέτα με τους The Oscar Peterson Trio. Ωστόσο είναι πολλά περισσότερα από ένα tribute album. H Robin McKelle επιλέγει να δώσει περισσότερη βαρύτητα στις επιμελείς συνθέσεις και στην έντονη μουσικότητα των διασκευών, δίνοντας νέα οπτική στο διαχρονικό ύφος των κομματιών της Ella Fitzerald.  

James Taylor Quartet

James Taylor Quartet

Αντλώντας την έμπνευσή τους από το groove της funk και της boogaloo funk των δεκαετιών του ’60 και του ’70, οι James Taylor Quartet είναι χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο σημαντικά jazz-pop σύνολα στην Βρετανική μουσική ιστορία. Η εντυπωσιακή και πιο χαρακτηριστική μελωδία τους, το The Theme from Starsky and Hutch, εδραίωσε τη φήμη τους ως masters της jazz-funk-r’n’b. Οι JTQ είναι επίσης γνωστοί για τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους, που όποιος έχει παρευρεθεί, συμφωνεί πως είναι από τα events που θέλεις να ζήσεις. Από τα μέσα των 80’s το James Taylor Quartet έχει θέσει τα θεμέλια για τους ήχους της acid jazz και το μόνο που είναι δεδομένο είναι πως στις 25 Μαρτίου στο Main Stage του Gazarte, θα ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές.   

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Robin McKelle

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η σπουδαία σύγχρονη soul woman επιστρέφει και γιορτάζει μαζί μας με τον νέο της δίσκο «Impressions of Ella».

James Taylor Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Το γκρουπ που επαναπροσδιόρισε τη βρετανική, jazz dance σκηνή, αντλώντας έμπνευση από το groove της funk και της boogaloo funk των δεκαετιών του '60 και του '70, υπόσχεται μια εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.