Ένα μουσικό αφιέρωμα στην "αρχόντισσα του ρεμπέτικου"

Μια μουσική παράσταση για "Τα τραγούδια της Σωτηρίας", η οποία ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Αθηνών το 2021 και αγαπήθηκε πολύ από όσους πρόλαβαν να τη δουν.

Τα_τραγούδια_της_Σωτηρίας ©Marili Zarkou

"Τα τραγούδια της Σωτηρίας", η μουσική παράσταση για τη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου, η οποία ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Αθηνών το 2021 και αγαπήθηκε πολύ από όσους πρόλαβαν να τη δουν, ανεβαίνει ξανά, στο ΠΛΥΦΑ από τις 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα για δέκα παραστάσεις. Αυτή τη φορά, η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί (Θοδωρής Ξηντάρης, Δημήτρης Κουφογιώργος, Βασίλης Προδρόμου, Δημήτρης Κούσταμάς) μάς προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι αφιερωμένο στην "Αρχόντισσα του ρεμπέτικου" που ξεχώρισε και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν.

Τα τραγούδια της Σωτηρίας
©Marili Zarkou

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική, η Χριστίνα Μαξούρη ηθοποιός και ερμηνεύτρια η ίδια, μας μυεί στον κόσμο της Μπέλλου με την χαρακτηριστική, δωρική φωνή της. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της η Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας. Η παράσταση δεν έχει τον χαρακτήρα ή τον σκοπό της βιογραφίας, αλλά τη διάθεση να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα γιορτής.

Τα τραγούδια της Σωτηρίας
©Marili Zarkou

Η Χριστίνα Μαξούρη δίνει νέα πνοή στα τραγούδια της Σωτηρίας στο σήμερα, καθώς όπως λέει η ίδια, "σε αυτά τα τραγούδια ξαναβρίσκει η ψυχή μου το κέντρο της". Μαζί με τον Δημήτρη Χαλιώτη έχουν κάνει την έρευνα και υπογράφουν την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης. Αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε η Μπέλλου και χαράχτηκαν στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όπως η "Περιπλανώμενη ζωή", "Δε λες κουβέντα", "Σαν απόκληρος γυρίζω", "Μην κλαις", "Είπα να σβήσω τα παλιά", "Αντιλαλούνε τα βουνά", "Μη μου ξαναφύγεις πια", "Μ' αεροπλάνα και βαπόρια", και πολλά ακόμα, ζωντανεύουν ξανά στην παράσταση, με λιτό αλλά και ουσιαστικό τρόπο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Εικόνες της Ρώμης ζωντανεύουν μέσα από την μουσική του Νίνο Ρότα και Οττορίνο Ρεσπίγκι

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Οττορίνο Ρεσπίγκι στο Μέγαρο Μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

H Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved"

H διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved" εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του.

Ακυρώθηκε η παγκόσμια περιοδεία Hellenic Music Ensemble με τους Ν. Μποφίλου- Γ. Χαρούλη

Hellenic Music Ensemble: Υπενθυμίζεται ότι η περιοδεία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη νέα χρονιά, με τραγούδια Χατζιδάκι - Θεοδωράκη.

O Φοίβος Δεληβοριάς σπάει τη συναυλιακή απουσία του με λίγες εμφανίσεις στο Κύτταρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαζί με τον Κωστή Χριστοδούλου και τον Σωτήρη Ντούβα, μας περιμένει στο Κύτταρο κάθε Σάββατο, από τις 24 Ιανουαρίου 2026.

Η Κατερίνα Λιόλιου για πρώτη φορά στην Αυστραλία

Η Κατερίνα Λιόλιου για πρώτη φορά στην Αυστραλία

Ξανά στην κορυφή η Ελένη Φουρέιρα με το"Alleluia".

Ξανά στην κορυφή η Ελένη Φουρέιρα με το νέο τραγούδι της "Alleluia".