"Πέτρα που θέλει να κυλά": Μια μουσικοχορευτική παράσταση για την ελληνική παράδοση

Η παράσταση, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο Δημήτρης Λιανοστάθης, πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη μουσικοχορευτική παράσταση "Πέτρα που θέλει να κυλά", η οποία είναι αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση και πραγματοποιείται σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Το Αλωνάκι" (παραγωγή-διοργάνωση) και σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και το Μέγαρο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον Δήμο Χαλκίδας. Τελεί υπό την αιγίδα και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η παράσταση "Πέτρα που θέλει να κυλά", την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο Δημήτρης Λιανοστάθης, κινείται στο πλαίσιο της δημοτικής-λαϊκής μουσικοχορευτικής παράδοσης και πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία δημιουργίας και αναδημιουργίας του χώρου μέσα στον χρόνο, η οποία προϋποθέτει συνάντηση.

Πέτρα που θέλει να κυλά

Στην παράσταση συμμετέχουν χορευτές ελληνικών χορών, ομάδα σύγχρονου χορού, σχήματα πολυφωνικής και βυζαντινής μουσικής και οι μουσικοί Νίκος Χατζόπουλος, Αποστόλης Βαγγελάκης, Πέτρος Πρόκος, Τάσος Αθανασιάς, Αντρέας Παπάς, Ιάκωβος Ηλιάδης, Γιώργος Μακρής, Νίκος Φρυγανιώτης, Θοδωρής Κοτονιάς, Βιολέτα Ίκαρη, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Ευσταθιάδης, Στάθης Σαντσαρίδης, Κώστας Καρασαβίδης, Χρήστος Πικριδάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Moby: Ο Αμερικανός superstar της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens 2026

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει τo Σάββατο 25 Οκτωβρίου.

23/10/2025

Μουσική των καφενείων της Πόλης στο Ov Off Studio

Çağlar Fidan, Νίκος Παπαγεωργίου και Erhan Bayram μάς μεταφέρουν στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη με τη μουσική των σεμαΐ καφενείων και των kıraathane.

Ο Δημήτρης Μπάκουλης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Δύο φθινοπωρινές βραδιές γεμάτες συναίσθημα, ρυθμό και τις αγαπημένες του μελωδίες.

Τα τραγούδια και οι ταινίες χωρίς τα οποία ο Σαββόπουλος δεν θα ήταν ο ίδιος

Λίγοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να συνδέσουν τόσο αρμονικά τη μουσική, τη σκέψη και τον κινηματογράφο όσο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".