Η Yuja Wang και ο Λεωνίδας Καβάκος σε μια μουσική συνάντηση κορυφής

Οι δύο σούπερ σταρ σολίστ θα ερμηνεύσουν τρεις συναρπαστικές σονάτες των Brahms, Janáček και Schumann.

Wang - Kavakos © Sony Classical/© Julia Wesely

Δύο σούπερ σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής, η Yuja Wang και ο Λεωνίδας Καβάκος, σε ένα μαγικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τρεις από τις ωραιότερες σονάτες του παγκόσμιου ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο. Η χαρισματική  Κινέζα πιανίστα με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία και ο διάσημος Έλληνας βιρτουόζος του βιολιού, σε μια μουσική συνάντηση κορυφής, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης". Στο πρόγραμμά τους, οι Σονάτες για βιολί και πιάνο αρ. 1 του Johannes Brahms και αρ. 2 του Robert Schumann καθώς και η μοναδική Σονάτα για βιολί και πιάνο που έγραψε ο Leoš Janáček.

Η εμφάνιση της Yuja Wang και του Λεωνίδα Καβάκου στο Μέγαρο πραγματοποιείται με τη χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ–ΑΜΚΕ πολιτιστικού & κοινωφελούς έργου στο πλαίσιο των κύκλων "Μεγάλοι Ερμηνευτές – Violin Masters". Η προπώληση εισιτηρίων για το ρεσιτάλ έχει αρχίσει.

 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"The Cabinet of Dr. Caligari": η εμβληματική ταινία αποκτά μουσική από τον Jozef van Wissem

Ο μουσικός και στενός συνεργάτης του Τζιμ Τζάρμους παρουσιάζει ζωντανά το πρωτότυπο soundtrack για την κλασική εξπρεσσιονιστική ταινία του Ρόμπερτ Βίνε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Το All Inc Collective ντεμπουτάρει στην Αθήνα με το πρώτο του event

Η βραδιά του event collective, που έχει ρίζες στην queer κουλτούρα, είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι συμμετοχική, συμπεριληπτική και σύγχρονη.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ένας τύπος που λέει ιστορίες

Μία μίνι κουβέντα με τον Θεσσαλονικιό πολυπράγμονα καλλιτέχνη, με αφορμή Το Τσακίρ Κέφι, που θα φουντώσει στον Σταυρό του Νότου, το ερχόμενο Σάββατο.

Μια μουσική ωδή στις "Αιώνιες Γυναίκες" στο Theatre of the NO

Η ξεχωριστή δημιουργός Ευτυχία Μητρίτσα επιστρέφει στη σκηνή με "Το πρώτο βλέμμα", μια ζωντανή αφήγηση για τη γυναικεία ύπαρξη, όπου οι ηρωίδες της αρχαιότητας συνομιλούν με το σήμερα

"Αναδρομές": Ανάμεσα στη βυζαντινή μνήμη και τη σύγχρονη ελληνική ποίηση

Μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο του πολυσχιδή συνθέτη Περικλή Κούκου θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Grammy 2026: O Bad Bunny έγραψε ιστορία και η μουσική βιομηχανία αποφάσισε να σταματήσει να είναι "ουδέτερη"

Όλα τα highlights από τα 68α μουσικά βραβεία Grammy, μια βραδιά που η μουσική ιστορία γράφτηκε με ισπανικούς στίχους.

Δύο δυνατά ρεσιτάλ πιάνου: Γνωριμία με Οσόκινς – Επιβεβαίωση για Γουβέλη

Από τα λιγοστά ρεσιτάλ πιάνου στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου ξεχώρισαν αυτά των Γκεόργκις Οσόκινς και Τίτου Γουβέλη.