Οι Ride γιορτάζουν 30 χρόνια "Nowhere" στην Αθήνα!

Οι Βρετανοί κάνουν στάση στο Gagarin, στο πλαίσιο της επετειακής περιοδείας για το ιστορικό ντεμπούτο τους στη δισκογραφία.

Ride © Kalpesh

Tην Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οι Ride θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Gagarin, στα πλαίσια της περιοδείας "Nowhere 30th Anniversary Tour”, όπου ερμηνεύουν το ιστορικό ντεμπούτο τους στην ολότητά του. Το "Nowhere” κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου 1990 στην περίφημη δισκογραφική Creation. Ο δίσκος έφτασε στο νο11 του Βρετανικού chart και έγινε ασημένιος. Η εμπορική επιτυχία του έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη του σύγχρονου κιθαριστικού ήχου, καθώς βοήθησε πολύ ώστε να καθιερωθεί το shoegaze.

Ως ντεμπούτο, το "Nowhere” είναι ένας απίθανα καλός δίσκος. Έχουμε εδώ τους Ride που, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 1990 έχουν κυκλοφορήσει τρία έξοχα EPs, κατορθώνουν μέσα στο ίδιο έτος να μας δώσουν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που συνδυάζει τα δύο τρομερά ατού τους: την έφεσή τους στη μελωδία και την επιθυμία τους να παίξουν δυνατά. Ο πιο σωστός τρόπος να ακούσεις το "Nowhere” είναι να το βάλεις "στο τέρμα”. Αφ'ενός, διότι οι Ride της τότε εποχής έπαιζαν μανιασμένα στα live τους κι αφ'ετέρου, διότι μόνο έτσι αντιλαμβάνεσαι πόσο μαστορικά έχουν χτίσει τα τραγούδια τους, με καλύτερα παραδείγματα το επικό "Vapour Trail”, το "Kaleidoscope" και το "Dreams Burn Down”.

Το "Nowhere” είναι ο δίσκος που βρίσκει το κιθαριστικό δίδυμο του Mark Gardener και του Adam Bell στο απόγειό των δυνάμεών του. Μαζί με το εξίσου υπέροχο "Going Blank Again” που κυκλοφόρησε το 1992, οι Ride έγραψαν κυριολεκτικά "μουσική ιστορία”, καθώς μας προσέφεραν σε αυτή την περίοδο τόσο πολλή και καλή, βρετανική τραγουδοποιϊα. Στις 16 Δεκεμβρίου στο Gagarin205 οι Ride θα παρουσιάσουν ολόκληρο το "Nowhere”, καθώς και ένα best of της καριέρας τους. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προπώληση εισιτηρίων (€32-28).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Αριάδνη στη Νάξο" κάνει στάση στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο της δράσης "Στην αγκαλιά της Αττικής – Πολιτισμός στις γειτονιές μας" θα παρουσιαστεί η όπερα του Nicola Porpora με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πάνος Βλάχος στήνει φάση στο θέατρο Βράχων

Ο καλλιτέχνης θα δώσει μια συναυλία με... χωρίς πρόγραμμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Σκιά των Βράχων".

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.