Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

Dan Costa

Το Jazzét Music Hall έρχεται ανανεωμένο τον Οκτώβριο με σπουδαίους καλλιτέχνες του τζαζ ρεπερτορίου. 

Dan Costa – Α Solo Piano Performance

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το Jazzét Music Hall θα υποδεχθεί τον βιρτουόζο πιανίστα και κοσμοπολίτη συνθέτη, ιταλο-πορτογαλικής καταγωγής που γεννήθηκε στο Λονδίνο, Dan Costa. Η μελωδική ευαισθησία του καλλιτέχνη στην solo piano performance, θα γοητεύσει και θα ενθουσιάσει το κοινό του Jazzét.

Ο Dan Costa κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ "Suite Três Rios” το 2016, το οποίο  θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από το Down Beat Magazine. Το δεύτερο άλμπουμ του "Skyness” κρίθηκε "σπάνιο και πολυτελές” από το All About Jazz, ενώ το "Live in California”, το σόλο άλμπουμ του για πιάνο που κυκλοφόρησε το 2020  έχει επαινεθεί για "βαθιά έκφραση” από το περιοδικό Jazziz.

Info: 6/10 | 9 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 6€ 

Yoel Soto presents Beyond Clave

Beyond Clave

Το Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, θα φιλοξενήσει τον Κουβανό μπασίστα, συνθέτη και ποιητή Yoel Soto και το Beyond Clave με τη σύμπραξη τριών κορυφαίων μουσικών της τζαζ μουσικής σκηνής τους Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο και πλήκτρα και τον Σωτήρη Ντούβα στα ντραμς.

Το ρεπερτόριο αυτής της πολυπολιτισμικής τριάδας αποτελείται από συνθέσεις που διέπονται κυρίως από τον ήχο της Afro – Cuba jazz με την επιρροή άλλων μουσικών ειδών, κυρίως από την Λατινική Αμερική.  H μίξη των ρυθμών όπως Cha Cha, Rumba, Son, Danzon και Bossa σε συνδυασμό με τις λυρικές μελωδίες και τους στίχους γραμμένους από τον Yoel Soto, προσδίδουν σ΄αυτό το έργο το χαρακτηρισμό της Cuban Jazz της εποχής μας.

Info: 7/10 | 9.30 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 8€     

Red Line Trio

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, το Music Center Athens σε συνεργασία με το Ευπαλίνειο Ωδείο παρουσιάζουν στο Jazzét το νεοσύστατο jazz group, Red Line Trio.

Το Red Line Τrio των Gabriele Milozzi στο σαξόφωνο, τον Αρίωνα Γυφτάκη στο κοντραμπάσο και τον Γιάννη Παπανικόλα στα τύμπανα, αναζητεί να ανακαλύψει νέες αυτοσχεδιαστικές προοπτικές στο ρεπερτόριο των jazz standards. Οι τρεις μουσικοί εμπνέονται από το bebop και την cool jazz, την free jazz καθώς και από το Second Great Quintet του Miles Davis. 

Info: 8/10 | 9.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Rogério Bicudo

Το Jazzét Café, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει τον Βραζιλιάνο κιθαρίστα και συνθέτη Rogério Bicudo, με τον δικό του αναγνωρίσιμο ήχο, την άμεση εκφραστικότητα και τις μελωδικές γραμμές που αναμειγνύονται με την πολυρυθμία της βραζιλιάνικης μουσικής.

Ο Bicudo είναι ένας εξαιρετικός οργανοπαίκτης που συνδυάζει την ακρίβεια και την τεχνική της μουσικής δωματίου με τον ρυθμό και την παθιασμένη δύναμη της λαϊκής μουσικής. Ζει στο Άμστερνταμ από το 1989, ερμηνεύει ως σολίστ με τους Duo Atlantico και με διάφορα γκρουπ από την ολλανδική τζαζ σκηνή.

Info: 9/10 | 9 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 8€     

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα: εξερευνώντας τη μουσική του 18ου αιώνα "των μεταβάσεων"

Το πολύτιμο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής που παρουσιάζεται κάθε Νοέμβρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη διοργάνωση παλαιάς μουσικής στη χώρα μας, κάτι που επιβεβαίωσε, πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του, και η τεράστια προσέλευση του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
05/12/2025

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.