Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Ναταλί Λερμίτ

Η Nathalie Lermitte είναι το πρόσωπο του "Piaf! The Show", που επιστρέφει, μετά την περσινή επιτυχία, στο Christmas Theater, για μια παράσταση, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Το "Piaf! The Show" αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού "Σπουργιτιού", της μοναδικής Εντίθ Πιάφ, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία. Αυτές και τόσες άλλες ιστορίες θα μας παρουσιάσει η μοναδική Nathalie Lermitte που έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο με την ιδιότητά της να υποδύεται την Εντιθ Πιάφ.

Η ηθοποιός έχει ενσαρκώσει με επιτυχία τη Μεγάλη Κυρία σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ("Πιάφ σ’ αγαπώ", "Εντίθ Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο") και έχει έρθει σε επαφή με επιστήθιους συνεργάτες της, τον Ζωρζ Μουστακί, τον Φρεντ Μελά, τον Μισέλ Ριβγκός, τον Φρανσίς Λε και τον Σαρλ Ντιμόν. Η Nathalie Lermitte είναι η πρωταγωνίστρια και η υπέροχη ερμηνεύτρια των τραγουδιών της Πιάφ στην παράσταση, εδώ και 4 χρόνια και όπως μας λέει, απ’ όλες τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει ενσαρκώσει την σπουδαία ερμηνεύτρια δεν ξεχωρίζει καμία γιατί "είναι η ίδια ευτυχία κάθε φορά".

Τι είναι για εσάς το τραγούδι;
Η μουσική κουβαλά το μεγαλύτερο συναίσθημα. Τα δημοφιλή τραγούδια είναι πιο σημαντικά από όσο νομίζουμε. Σε συντροφεύουν σε όλη σου τη ζωή…μέχρι το τέλος.

Τι σας έκανε να θέλετε να ενσαρκώσετε την Εντίθ Πιαφ και τι θαυμάζετε περισσότερο σε εκείνη;
Θαυμάζω την τραγουδίστρια από μικρή αλλά ανακάλυψα τη γυναίκα που ήταν. Μια γυναίκα με μάτια ενός αιώνιου παιδιού. Υπερβολική σε όλα, γενναιόδωρη, με μια φιλοσοφία ότι όλα πρέπει να τα ζήσει κανείς στην παρούσα στιγμή.

Η ικανότητά σας να υποδύεστε την Εντιθ Πιάφ σε διάσημες παραστάσεις και μιούζικαλ είναι αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που συναντάτε στον εαυτό σας;
Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά! Και ξέρω πώς να περιβάλλομαι από εξαιρετικούς άντρες. Η ομάδα μου είναι υπέροχη!

Πόσο εύκολο είναι τελικά για έναν ηθοποιό να υποδυθεί με τεράστια ομοιότητα κάποιον καλλιτέχνη ή ένα διάσημο πρόσωπο;
Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συλλάβω την ενέργεια του ατόμου. Είναι αυτό το μαγικό πράγμα που συμβαίνει, ότι ακόμα κι αν δεν του μοιάζεις καθόλου, φαίνεσαι να είσαι ο χαρακτήρας.

Η Πιάφ δεν πίστευε στην μοίρα. Έχει πει μάλιστα: "Πιστεύω πως τα καλά πράγματα έρχονται αν τα επιθυμούμε". Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση πάνω σε αυτό;
Ούτε εγώ πιστεύω στην μοίρα! Τίποτα δεν σταματά στην τύχη. Η Εντίθ Πιάφ είχε μια αδιάσπαστη πίστη. Αυτό που πίστευε βαθύτατα, αυτό συνέβη. Μεγάλο μάθημα ζωής!

To "Piaf! The show” έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών. Τι θα λέγατε σε κάποιον που δεν έχει δει ακόμα την παράσταση;
Θα έλεγα "Τι περιμένεις; Έλα να τραγουδήσουμε, να γιορτάσουμε μαζί μας μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο"!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.