Τα μουσικά αφιερώματα της εβδομάδας

Τρεις βραδιές τιμούν μεγάλους καλλιτέχνες που σημάδεψαν το ελληνικό πεντάγραμμο με το ταλέντο τους.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Τρία σημαντικά αφιερώματα αυτή την εβδομάδα τιμούν μεγάλους καλλιτέχνες που σημάδεψαν το ελληνικό πεντάγραμμο με το ταλέντο τους. Συνάδελφοι και φίλοι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατό του, αλλά και την επιθυμία να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριό του συναντιούνται στο Κατράκειο (9/9). Συμμετέχουν οι Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μουζουράκης, Δήμητρα Πάπιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Steve Tesser, Διονύσης Τσάκνης και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Μελίνα Μερκούρη έκθεση

Η φετινή συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού, Γιώργο Ζαμπέτα. Πάνω από 16 αγαπημένοι ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Μελίνα Ασλανίδου, Καίτη Γαρμπή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Ζαμπέτας (ο εγγονός), Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Μητσιάς, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και Φωτεινή Βελεσιώτου, ενώνουν τις φωνές τους στα τραγούδια του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, στο Καλλιμάρμαρο (12/9).

Τέλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντάει στο Ηρώδειο τη Μελίνα Μερκούρη μέσα από τραγούδια της (14/9), τραγούδια που είναι γνωστά από τον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τις στιγμές της εξορίας της διάσημης Ελληνίδας στο Παρίσι.

Περισσότερες πληροφορίες

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

  • Αφιέρωμα

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αυτή την φορά θα μας θυμίσει τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, τραγούδια που είναι γνωστά από τον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τις στιγμές της εξορίας της διάσημης Ελληνίδας στο Παρίσι.

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

  • Αφιέρωμα

Συμμετέχουν οι Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μουζουράκης, Δήμητρα Πάπιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Steve Tesser, Διονύσης Τσάκνης και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Γιώργος Ζαμπέτας, ο πιο καλός ο μαθητής»

  • Αφιέρωμα

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε διοργανώνει μια βραδιά για τον μεγάλο συνθέτη. Ερμηνεύουν οι Μελίνα Ασλανίδου, Καίτη Γαρμπή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Ζαμπέτας (ο εγγονός), Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Μητσιάς, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και Φωτεινή Βελεσιώτου μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.