"Μεγάλες Ώρες" στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ένα μουσικό ορατόριο αποτελούμενο από τραγούδια και ορχηστρικά θέματα του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη.

'Μεγάλες Ώρες'

 Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου αποσπάσματα από την τριλογία του συνθέτη, "Μεγάλες Ώρες", ένα μουσικό ορατόριο αποτελούμενο από δύο ενότητες τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων. 

 Τα έργα αυτά προέρχονται από τη δισκογραφική δουλειά "Της Σιωπής ο Τόπος" και σε πρώτη εκτέλεση από τον ακυκλοφόρητο δίσκο "Κεχαριτωμένη". Και, πράγματι, στης "Σιωπής τον Τόπο", το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι "Μεγάλες Ώρες" της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η "Κεχαριτωμένη" μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν.

Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έρχεται για να καταθέσει συνθετικά την γνώση του, από την Βυζαντινή και Δυτική μουσική, μέσα από τον δικό του μουσικό κόσμο. Έρχεται να προσφέρει μία κατανυκτική προσευχή, που θα ακουστεί σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού στον Αττικό Ουρανό, στο Ηρώδειο, με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελεάννα Βαρελά και τον κάτοχο 5 βραβείων Emmy, Αμερικανό μουσικό και ηθοποιό Jonathan Jackson μαζί με 100 χορωδούς από τρεις διαφορετικές χορωδίες ("Chorus Vivendi”, Χορωδία Δήμου Νέας Σμύρνης "Μελωδοί", Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Αφηγητής θα είναι ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής, Νικήτας Τσακίρογλου. Στη μουσική διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα βρίσκεται ο μαέστρος Στάθης Σούλης, ενώ θα εμφανιστούν οι σολίστες μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Μάρκος Arlan Oscar (πλήκτρα), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο) Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρες), Νίκος Μέρμηγκας (πολίτικο λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι) και ο Τάκης Βασιλείου στα κρουστά. Τέλος, οι ενορχηστρώσεις είναι του Δημήτρη Μαθιόπουλου, του Δημήτριου Σιάμπου, του Απόστολου Τσιάρκα και του Ανδρέα
Κατσιγιάννη
και στο σχεδιασμό ήχου και την ηχοληψία έχει αναλάβει ο Γιώργος Καριώτης.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.