Η Αδελφότητα Τηνίων Καρδιανιωτών γιορτάζει τα 90 της χρόνια με αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παρά το γεγονός ότι ήταν Βολιώτης στην καταγωγή, είχε δηλώσει σε συνέντευξη ως "Τήνιος από επιλογή".

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ένα σπουδαίο κεφάλαιο για τη σύγχρονη ελληνική μουσική μόλις έκλεισε

Με μία συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα γιορτάσει η Αδελφότητα Τηνίων Καρδιανιωτών τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου στο θέατρο του χωριού Λουτρά, έναν χώρο που ήταν από τους πιο αγαπημένους του ίδιου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς επέλεγε να δίνει εκεί συχνά και τις δικές του συναυλίες. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Θηβαίος και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παρά το γεγονός ότι ήταν Βολιώτης στην καταγωγή αγαπούσε πολύ την Τήνο και μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ως "Τήνιος από επιλογή" καθώς περνούσε με την οικογένεια του μεγάλο μέρος των διακοπών του στο νησί για πάρα πολλά χρόνια.

"Λατρεύω τα χωριά της Τήνου. Η Καρδιανή με τρελαίνει. Ειδικά εκείνα τα δρομάκια, εκείνα τα σκαλιά…. Τρελαίνομαι! Σε γενικές γραμμές ευχαριστιέμαι την Τήνο σαν να είναι το μέρος μου, η πατρίδα μου. Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην την επισκεφθώ είναι η βάση μου. Από εδώ φεύγω για τις καλοκαιρινές συναυλίες μου", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του για το αγαπημένο του νησί ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα συναυλιακά ραντεβού της εβδομάδας

Anne Clark, Peter Hook, Juan Diego Flórez, Dhafer Youssef, Jethro Tull και όσα ακόμα θα "ακούσουμε" ζωντανά τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

15/09/2025

Ο Γιώργος Σαμπάνης ολοκληρώνει το τουρ του στο Κατράκειο

Ο δυναμικός ερμηνευτής και συνθέτης θα δώσει την τελευταία εμφάνιση του "Νιώσε Ό,τι Νιώθω Tour" μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Συναυλίες, φεστιβάλ, club nights και όσα θα ακούσουμε φέτος στη Στέγη

Οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και τα party μέσα από τα οποία ξεδιπλώνει τον μουσικό προγραμματισμό της η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2025-26.

"(Όλα)ν, όσα αφήνουμε για ένα αύριο που δε θα 'ρθει ποτέ...": H playlist για ένα μουσικό ταξίδι εν πλω

O Μάριος Κακουλλής επιμελείται το soundtrack μιας κρουαζιέρας για τις επιθυμίες που δεν έπιασαν ποτέ λιμάνι, που θα παρουσιαστεί εν πλω στη διαδρομή Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς με το πλοίο "Άντιγόνη" της εταιρείας Saronic (15-16/9).

Μάρθα Φριντζήλα: "Συνηθίσαμε την ακρίβεια, τη μιζέρια, την αγένεια"

Με διάθεση να βάλει το χεράκι της ώστε να βγούμε από την αδιαφορία, πρόλαβε να μας πει δυο λόγια πριν τις συναυλίες στα Φ hill Sessions στο θέατρο "Δόρα Στράτου.

Ό,τι έχουμε ζήσει, το 'χει πει η Βίσση

Με αφορμή τις συναυλίες της απόλυτης Ελληνίδας σταρ στο Καλλιμάρμαρο αυτό το ΣΚ, θυμόμαστε θρυλικές ατάκες της από προηγούμενες συνεντεύξεις της στο "α".