Χορός και συναίσθημα στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή τη Γιορτή της Μουσικής, η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει την Danceteria με καλεσμένους ταλαντούχους DJs και μουσικούς που έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: Να μας κάνουν να συγκινηθούμε χορεύοντας!

Danceteria © Πέτρος Χυτήρης

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 διοργανώνει την Danceteria, μετατρέποντας τον προαύλιο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείο σε dance floor. Αυτή η ειδική γιορτή που μοιάζει με πάρτι  θα ξεκινήσει αμέσως μετά την παρουσίαση της δράσης Μυστήριο 57_ Ακροβατώντας στην Ελευσίνα & Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Μία πρωτότυπη παράσταση ακροβατικών, σύγχρονου χορού και μουσικής από Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες. 
 
Ο προαύλιος χώρος του Παλαιού Ελαιουργείο υποδέχεται τους ταλαντούχους DJs, τους Black Athena, Dimitri Papaioannou (Synch Festival, Movement radio) και Ilias Pitsios (aka Dynamons – Echovolt Records & Into The Light Records), καθώς και τον μουσικό και MC, Τζεφ Γκονζάλες ή αλλιώς BNC (Sky Vektor Music). O ήχος τους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μουσικό - ρυθμικό σαφάρι που εναλλάσσεται από τον σύγχρονο urban ήχο μέχρι τα πιο ιδιαίτερα μονοπάτια της disco, house και γενικότερα dance κουλτούρας των τελευταίων 30 ετών.

Black Athena

Τη βραδιά ανοίγουν οι Black Athena, οι σημαιοφόροι του μαύρου διαγαλαξιακού ήχου μέσα στον χρόνο. Τη συνέχεια αναλαμβάνει ο μουσικός παραγωγός και MC, Τζεφ Γκονζάλες ή αλλιώς BNC (Bruises N Cuts). O Jeff είναι ενεργός στη σκηνή περισσότερα από 15 χρόνια  και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Blend Mishkin, Palov, Sugahspank Happy Dog Project, Cast– a–Blast Sound System, Champagne & Reefer, Capitan Futuro, K73 (DE), RSN, Imam Baildi, Supersan, Max Rubadub (SW) και Cayetano μεταξύ άλλων. Ο ήχος του είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό μουσικό μείγμα από hip hop, jazz, funk και electronica, ενώ έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους. Φέτος εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Sky Vector Music κυκλοφορώντας το EP ‘Brown Sugar’ τον Μάιο, ενώ το φθινόπωρο κυκλοφορεί τον τέταρτο δίσκο του "The Bonnie & Clyde Syndrome”, σε μια συμπαραγωγή της Πολωνικής Mind The Wax και της SVM.   

Για το τέλος της βραδιάς, ο Dimitri Papaioannou, συνιδρυτής του θρυλικού Synch Festival, ραδιοφωνικός παραγωγός, και DJ μεταξύ άλλων, θα μοιραστεί την κονσόλα με τον Ilias Pitsios (aka Dynamons - ιδρυτικό μέλος των ελληνικών ετικετών Echovolt Records και Into The Light Records, με έμφαση την ανεξερεύνητη ελληνική ηλεκτρονική μουσική). Τα set τους έχουν τις βάσεις τους στην κλασική και πειραματική χορευτική μουσική μέχρι τους Afro ήχους. 

Στη μοναδικότητα της Ελευσίνας In Groove we trust.

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας | Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ | Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέσω viva εδώ | https://2023eleusis.eu/mystirio-57_-akrovatontas-stin-eleysina/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο David Byrne "συναντά" ξανά την Olivia Rodrigo

Ο θρύλος των Talking Heads κυκλοφόρησε μια διασκευή του "Drivers License" στο πλαίσιο του εορτασμού της πέμπτης επετείου του ιστορικού hit της νεαρής καλλιτέχνιδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/01/2026

Οι Rome φέρνουν τα "σκοτάδια" τους στην Ελλάδα, μετά από καιρό

Γιορτάζοντας 20 χρόνια πορείας, η πιο διάσημη μπάντα του Λουξεμβούργου αποφασίζει να κάνει δύο στάσεις και στη χώρα μας (16/1 στη Θεσσαλονίκη, 17/1 στην Αθήνα), καθώς γνωρίζει πόσο αγαπάμε τους μελαγχολικούς της, neofolk ήχους.

Το "LONE" είναι μία πολυμεσική performance live ηλεκτρονικής μουσικής, visuals και κίνησης που δεν πρέπει να χάσεις

Το Newman Cinema γίνεται σκηνή για μουσική, performances και πολυμεσικές δράσεις, δημιουργώντας έναν χώρο όπου εικόνα, ήχος και κίνηση συνυπάρχουν ζωντανά.

Ο Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει (ξανά) τον Άγιο Βαλεντίνο

Για ακόμη μια χρονιά, η παράδοση συνεχίζεται με το πιο εορταστικό κλήμα που μόνο ο Γραμμένος ξέρει να φτιάχνει.

Η "Ανισόπεδη Ντίσκο" του Pan Pan έγινε διαμαντένια

Ο Pan Pan κατάφερε να κυριαρχήσει στα charts με το πολυπλατινένιο άλμπουμ του, ενώ παρουσίασε τη νέα κυκλοφορία του "Περαστική Μουσική".

Οι Human Touch επιστρέφουν στο Half Note Jazz Club

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, για να παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, το νέο τους άλμπουμ "Colorblind".

Το "Cycle of 4ths" live στα Τζάμια Κρύσταλλα

Η νέα σειρά μουσικών performances με τη συμμετοχή μουσικών της avant-garde πειραματικής σκηνής της Αθήνας επιστρέφει.