Οδηγός Μουσικής

Μια "Μικρή Νυχτερινή" βραδιά Μότσαρτ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού

Άριες από αγαπημένες όπερες του κλασικού συνθέτη θα ερμηνευτούν ζωντανά από ανερχόμενους λυρικούς καλλιτέχνες.

Κατερίνα Οικονόμου

Νέοι λυρικοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν εμβληματικές άριες από όπερες του Μότσαρτ, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Το οργανικό σύνολο εγχόρδων Consonantia διευθύνει η Αρχιμουσικός Μάτα Κατσούλη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο "Μικρή Νυχτερινή Μουσική" περιλαμβάνει άριες από τις όπερες του Μότσαρτ "Μαγικός Αυλός", "Οι Γάμοι του Φίγκαρο", "Nτον Τζοβάννι", "Η επιείκεια του Τίτου", αλλά και τη "Μικρή Νυχτερινή Μουσική" του Μότσαρτ. Η αρχιμουσικός Μάτα Κατσούλη αναφέρει: "Η βασική ιδέα για τη βραδιά αυτή ήταν να δοθεί βήμα σε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Επειδή η λυρική σκηνή στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά μία, ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε μονωδούς που είναι ώριμοι για να υποστηρίξουν ρόλους, να ερμηνεύσουν άριες του ρεπερτορίου τους με οργανικό σύνολο -κι όχι με το καθιερωμένο πιάνο. Δεν υπάρχει δυσκολότερη, απαιτητικότερη και τελικά γοητευτικότερη φωνητική διαδρομή από αυτή της μουσικής του Μότσαρτ. Η μουσική του είναι τόσο διαυγής και κρυστάλλινη που ακόμη και το παραμικρό ολίσθημα γίνεται αισθητό στα αυτιά κάθε ακροατή. Γαλήνια, γλυκιά, σαγηνευτική, θυμωμένη, δωρική, αστεία, θλιμμένη, λυρική, ελαφριά, πομπώδης, ακροβατική, ακραία, σπαρακτική. Όλες οι αποχρώσεις των συναισθημάτων συναντώνται στη μουσική του Μότσαρτ".

Μάτα Κατσούλη
Μάτα Κατσούλη

Ο μπάσος Νικόλας Ντούρος θα ερμηνεύσει τις άριες του Ζαράστρο από το "Μαγικό Αυλό" και το Φίγκαρο από τους "Γάμους του Φίγκαρο", η σοπράνο-κολορατούρα Κατερίνα Οικονόμου θα αναμετρηθεί με τις δύο άριες της Βασίλισσας της Νύχτας από το "Μαγικό Αυλό", η μέτζο-σοπράνο Ευτυχία Γιαννακάκου θα ερμηνεύσει την εμβληματική άρια του Κερουμπίνο από τους "Γάμους του Φίγκαρο": "Non so piu cosa son, cosa faccio” και την άρια του Άννιο από την "Επιείκεια του Τίτου": "Torna di Tito al lato” και τέλος η λυρική σοπράνο Κυριακή Βλαχογιάννη θα ερμηνεύσει τις περίφημες άριες της Τσερλίνα και της Μπαρμπαρίνα από τις όπερες "Ντον Τζοβάννι" και "Οι Γάμοι του Φίγκαρο", αντίστοιχα.

Παίζουν οι μουσικοί:
Α’ βιολιά: Εξάρχων: Sergiu Nastasa, Αγγελική Κασδά, Γιάννης Αγρανιώτης
Β’ βιολιά: Νάσος Μαρτζούκος, Σαλομέ Μπουτσουκούρι, Αγγελική Φαναριώτη
Βιόλες: Laurentiu Matasaru, Μαριβίτα Γραμματικάκη
Βιολοντσέλα: Ιάσων Ιωάννου, Περσεφόνη Ασλάνογλου
Κοντραμπάσο: Κωνσταντίνος Σηφάκης
Τύμπανα: Δημήτρης Μαρινάκης
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Info: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα) | Παρασκευή 3 Ιουνίου, 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (διακεκριμένη), 12€ (πλατεία), 10€ (εξώστης), 10€ (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ένα μυσταγωγικό live στο Σεράφειο

Church of the Sea, Marva Von Theo, Moon Moth Live ενώνουν τις δυνάμεις του για μια μοναδική συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

24/06/2022

Η Yasmin Levy μετατρέπει το ΚΠΙΣΝ σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών

H σπουδαία ερμηνεύτρια των λαντίνο και σεφαραδίτικων τραγουδιών σε τραγούδια από τους δίσκους της καθώς και παραδοσιακά κομμάτια της Μεσογείου στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών "Parklife".

Η Μαρία Φαραντούρη για το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών

Σε συνέντευξη τύπου, η "ιέρεια" του Θεοδωράκη θυμάται την αξέχαστη δεκαετία του '70 και την ιστορία πίσω από το εμβληματικό "Canto General", αποσπάσματα του οποίου θα ερμηνεύσει με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο Ηρώδειο.

Αγγελάκας και Παυλίδης μοιράζονται τη σκηνή για μια ακόμα γιορτή!

Μαζί τους, στο Release Athens 2022, το Παιδί Τραύμα που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μπάντα.

Αγγελάκας και Παυλίδης μοιράζονται τη σκηνή για μια ακόμα γιορτή!

Μαζί τους, στο Release Athens 2022, το Παιδί Τραύμα που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μπάντα.

Οι στοχαστικής διάθεσης πρώτες μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών (Γκάρντινερ - 90χρονα Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)

Η ανάλαφρη, αισιόδοξη διάθεση που επικρατεί τούτο το καλοκαίρι, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν έγινε ορατή στις δύο πρώτες συναυλίες κλασικής μουσικής του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Θέατρο, χορός και μουσική στο απόλυτο φεστιβάλ του καλοκαιριού

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα με 14 διαφορετικές εκδηλώσεις ετοίμασαν οι δημιουργοί του Christmas Theater για το City Garden Festival.