ADD 2022: Η μεγάλη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει

H αφρόκρεμα της παγκόσμιας dance σκηνής συγκεντρώνεται στο βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260, για ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο και χορό μέχρι πρωίας.

ADD 2022 @Pinelopi Gerasimou

Η διοργάνωση του "Six d.o.g.s.", που κέρδισε το αθηναϊκό κοινό ήδη από τις πρώτες εντυπωσιακές εκδόσεις της (2018-2020), επιστρέφει, ύστερα από τρία πανδημικά χρόνια, στο πρώτο "σπίτι" της, το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260 και το αξιοποιεί ως ένα χορευτικό playground με τα υψηλότερα standards παραγωγής ήχου και εικόνας.

Διεκδικώντας τον τίτλο ενός από τα πιο συναρπαστικά φεστιβάλ της ευρωπαϊκής dance σκηνής, το διήμερο ADD 2022 φιλοξενεί στην τέταρτη έκδοσή του περισσότερα από 40 ονόματα του σύγχρονου ηλεκτρονικού ήχου σε τρεις εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές. Το πολυσυλλεκτικό line-up, που θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, απαρτίζουν μια σειρά από DJ και live sets ανερχόμενων καλλιτεχνών ή παλιών γνώριμων του φεστιβάλ. Φέτος, η φιέστα πραγματοποιείται υπό τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σηματοδοτώντας την έναρξή του αλλά και την αρχή του χορευτικού καλοκαιριού. Oι πόρτες θα ανοίγουν στις 7 το απόγευμα, ενώ η μουσική θα κλείνει στις 11 το πρωί, ύστερα από 32 ώρες διαδοχικών acts από όλο το φάσμα της house, techno, freestyle, experimental και nu-jazz. 

Dance till you drop

Όποια στιγμή κι αν βρεθείτε στην Πειραιώς 260, θα πετύχετε σίγουρα κάτι ενδιαφέρον, αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια σταχυολογήσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε. Απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα μας έρχονται δύο acts που θα βρεθούν ανάμεσα στους headliners των δύο ημερών: πρώτα οι Apollonia (Shonky, Dan Ghenacia, Dyed Soundorom), το απόλυτο supergroup της χώρας τους, θα δημιουργήσουν μια πολύωρη υπνωτική house εμπειρία, ενώ την επομένη η Anetha, αρχιτέκτονας που έγινε DJ και άξια εκπρόσωπος της παλλόμενης γαλλικής dance σκηνής, θα παρουσιάσει ένα ακόμη επικό σετ με έμπνευση από την EBM, trance, electro και old school 90s techno. 

Την Παρασκευή, μη χάσετε την underground υπερδύναμη ονόματι Héctor Oaks που θα φέρει στο booth διαλεγμένα rave διαμάντια. Ένα όνομα που έχει χορέψει την Αθήνα πολλάκις (και στο ADD 2019), o Ben Klock, γέννημα θρέμμα της βερολινέζικης σκηνής και resident DJ του θρυλικού "Berghain" club από το 2005, συγκαταλέγεται στα πιο αναμενόμενα acts του διημέρου (28/5). Το ίδιο βράδυ, ο αντισυμβατικός και εντελώς ιδιοσυγκρασιακός I Hate Models θα μιξάρει από Depeche Mode έως Perc με τις δικές του ατμοσφαιρικές παραγωγές. Για late night συγκινήσεις, τα wondergirls Kim Ann Foxman, Rebekah, DJ Madam X, αλλά και η υπνωτιστική Ιταλίδα Adiel είναι ανάμεσα στις συμμετοχές των after hours εκρηκτικών sets που θα σας κάνουν να το ξημερώσετε… κυριολεκτικά.

Τι σημαίνει τελικά fusion; Τα οπτικοακουστικά projects του Pantha du Prince και των Orbital (ντουέτο των Λονδρέζων αδερφών Phil και Paul Hartnoll), του Planetary Assault Systems (κατά κόσμον Luke Slater), του KiNK, αλλά και του τρομπετίστα Colin Benders δίνουν διαφορετικές εκδοχές, χαρίζοντάς μας έξτρα ηχητική ποικιλομορφία και μεταπλάθοντας τα όρια της δημιουργικότητας. Τέλος, δεν θα λείψουν οι εγχώριες συμμετοχές: ο a.metz (a.k.a. Aris Metzidakis), ο ClubKid, οι Always Late (το αχτύπητο αθηναϊκό ντούο του Πάνου Μαυράκη με τον Αρτέμη Μπαλασάκη), η ομάδα των DEERISLND, το πρότζεκτ του Cirkle, ο Jonn, οι Reign of Time, ο RSN, το crew των Street Outdoors Soundsystem και οι Zoo Roo θα βάλουν το δικό τους μουσικό λιθαράκι. Την εμπειρία του περάσματος από stage σε stage θα συμπληρώσουν τα cocktail bars και το πολυσυλλεκτικό food court που θα τρέχουν υπό την επιμέλεια του "Six d.o.g.s." για τις απαραίτητες δροσιστικές και γευστικές ανάπαυλες. 

Not to miss

Egyptian Lover

Old school vibes από τον πρωτοπόρο παραγωγό της hip-hop/electro σκηνής (27/5).

DJ Shadow

Πειραματικά samples από τον πρωτεργάτη της instrumental hip-hop που καταφτάνει με νέο δίσκο (27/5).

Ancient Methods

Μοναδική εμφάνιση για την περιζήτητη μυστηριώδη φιγούρα της industrial techno (27/5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.