Μια συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Δάφνης Ευαγγελάτου

Έξι εκλεκτοί Έλληνες σολίστ που υπήρξαν μαθητές της σπουδαίας λυρικής τραγουδίστριας ερμηνεύουν αγαπημένα της αποσπάσματα έργων.

Μια συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Δάφνης Ευαγγελάτου © Regine Heiland

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ένα ιδιαίτερο Αφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου, τη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έφυγε πριν από λίγους μήνες για πάντα από κοντά μας. 

Με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, έξι εκλεκτοί Έλληνες σολίστ που υπήρξαν μαθητές της,  οι Αλεξία Βουλγαρίδου, Άννα Στυλιανάκη, Άρης Αργύρης, Γιώργος Κανάρης, Νίκος Κοτενίδης και Μάριος Σαραντίδης, ερμηνεύουν έργα που η ίδια τους δίδαξε και αγαπούσε ξεχωριστά: άριες και σύνολα από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Πουτσίνι, Βάγκνερ, Τσιλέα, Στραβίνσκι και Κόρνγκολντ καθώς και τραγούδια των Φραντς Σούμπερτ, Ρίχαρντ Στράους, Γκαμπριέλ Φωρέ, Ούγκο Βολφ και Αντίοχου Ευαγγελάτου. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο Αφιέρωμα αφιλοκερδώς.

Η μεσόφωνος Δάφνη Ευαγγελάτου (1946-2021) υπήρξε μια σπάνια προσωπικότητα που, παράλληλα με τη διεθνή καλλιτεχνική της σταδιοδρομία, φώτισε με τις γνώσεις και το παιδαγωγικό της ταλέντο τις νέες γενιές λυρικών καλλιτεχνών, ως καθηγήτρια στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου. Συνδέθηκε ιδιαίτερα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου εμφανιζόταν συχνά, και με το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας, του οποίου διετέλεσε επί χρόνια Μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών, μαζί με τον Χρήστο Λαμπράκη, την Άρντα Μαντικιάν και τη Ζανέτ Πηλού. Στην αναγγελία του αδόκητου χαμού της, τον περασμένο Νοέμβριο (18/11/2021), τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου κ.κ. Κώστας Πυλαρινός, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Κυριάκος Λουκάκος και Άρης Χριστοφέλλης αποφάσισαν ομόφωνα τη διοργάνωση εκδήλωσης στη μνήμη της σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 18-8).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου

  • Όπερα

Μια συναυλία λυρικού τραγουδιού με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο και έξι εκλεκτούς Έλληνες σολίστ που υπήρξαν μαθητές της μεγάλης λυρικής τραγουδίστριας (Αλεξία Βουλγαρίδου, Άννα Στυλιανάκη, Άρης Αργύρης, Γιώργος Κανάρης, Νίκος Κοτενίδης και Μάριος Σαραντίδης).

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.