"Μουσικές πράξεις σε λόγο ποιητικό" από τον Νίκο Χατζηελευθερίου

Ο αξιόλογος κιθαρίστας και συνθέτης παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά δικά του έργα.

Νίκος Χατζηελευθερίου

Ο ποιητικός λόγος συναντά το τραγούδι, σε ένα μουσικό ταξίδι με την αύρα της Μεσογείου και την υπογραφή του κιθαρίστα και συνθέτη Νίκου Χατζηελευθερίου, την Δευτέρα 23 Μαΐου (9 μ.μ.) στο Jazzet Music hall. Με τη σύμπραξη των Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά (φωνή), Σωκράτη Σταθουλόπουλου (βιολί), Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο) και Χριστίνας Πολυκρέτη (κιθάρα), ο Νίκος Χατζηελευθερίου παρουσιάζει έργα του για 2 φωνές και μικρό ορχηστρικό σύνολο, τους "4 κύκλους τραγουδιών” σε ποίηση Gustavo Adolfo Bécquer, Federico García Lorca, Fernando Pessoa, Περουλή Σακελλαρίδη.

Ο Νίκος Χατζηελευθερίου, πέρα από την καλλιτεχνική δραστηριότητά του ως κιθαρίστας, έχει συνθέσει αξιοσημείωτο αριθμό έργων. Η συνθετική του δημιουργία σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον λόγο, ποιητικό, θεατρικό, στιχουργικό. Είναι η πρώτη συναυλία με έργα δικά του, μετά από περίπου 35 χρόνια ως μουσικός-εκτελεστής. Λάτρης της μουσικής δωματίου, πιστεύει ότι "η μελοποίηση δεν είναι παρά ένας ακόμη τρόπος να διαβάσεις ένα ποίημα".

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Ανώτερα Θεωρητικά και σύνθεση με τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο στο Ωδείο Atheneaum. Έχει στο ενεργητικό του πλήθος εμφανίσεων, κυρίως με σύνολα μουσικής δωματίου, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ηχογραφήσεις, δισκογραφία και εκδόσεις. Έχει συνθέσει και παρουσιάσει μουσική για κιθάρα, μουσικά σύνολα, κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, Φ. Πεσσόα, Γ. Α. Μπέκερ (CD "Vertigo", ekfrassis productions), καθώς και για θεατρικές παραστάσεις.

Από το 2005 έχει ιδρύσει και διευθύνει το μουσικό σύνολο Guitarte Ensemble, με το οποίο έχει παρουσιάσει σειρά πρωτότυπων σύγχρονων έργων και μεταγραφών από διάφορα στυλ και εποχές της μουσικής (CD "Traces" και "4 Concerti grossi…a preparar l’avvenire").

Γενική είσοδος: € 12 - 8 | Κρατήσεις: 2105815626

Περισσότερες πληροφορίες

Νίκος Χατζηελευθερίου

  • Μουσική Ποιητική

Ο ποιητικός λόγος συναντά το τραγούδι, σε ένα μουσικό ταξίδι με την αύρα της Μεσογείου και την υπογραφή του κιθαρίστα και συνθέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.