5 προτάσεις για ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο μετά (ζωντανής) μουσικής

Διαφορετικές συναυλίες για όλα τα γούστα στην Αθήνα.

5 προτάσεις για ένα ΠΣΚ μετά (ζωντανής) μουσικής

Μαγνητική τζαζ από την Carla Cook 

Carla Cook

Το ιδιοσυγκρασιακό στιλ της στον αυτοσχεδιασμό ισορροπεί ανάμεσα στη swing και σε νέες εκλεκτικές ερμηνείες. Η φωνή της χαρίζει την αίσθηση μιας ξεχωριστής τζαζ σύνθεσης σε ό,τι αγγίζει. Η απαράμιλλη Αμερικανίδα Carla Cook με το κουαρτέτο της έχει περιοδεύσει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και έχει ανοίξει συναυλίες των B. B. King, Wayne Shorter, Ron Carter κ.λπ. Τώρα επιστρέφει στο Half Note Jazz Club, ύστερα από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες για τέσσερα μαγνητικά βράδια (25 έως τις 28 Φεβρουαρίου).

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη 

Μαρία Φαραντούρη

Ένα σπάνιο μουσικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Η εμβληματική Μαρία Φαραντούρη ενώνει τη φωνή της με καταξιωμένους τραγουδιστές - την Ηρώ Σαΐα, τον Βασίλη Γισδάκη και τον Θανάση Βούτσα - αλλά και με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού. Θα ερμηνεύσουν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τα οποία μελοποιήθηκαν από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Σταύρος Ξαρχάκος. 

(Σίγουρα όχι) "Πεταμένα Λεφτά" 

Σπύρος Γραμμένος - Κωνσταντίνος Πουλής

Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Κωνσταντίνος Πουλής ξεκινάνε τη νέα σειρά κοινών εμφανίσεων με γενικό σύνθημα "Πεταμένα λεφτά" από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο (έως ότου τσακωθούν), στις 9.30 μ.μ.. Χωρίς να ξεφεύγουν από τη σάτιρα και την κωμωδία που τους βασανίζει, ετοίμασαν ένα ταξίδι από το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό, μέχρι τον "Κουκουλοφόρο" και το "Το όνομά μου ειν’ το δικό σου", φτιάχνοντας κείμενα, δημιουργώντας εικόνες, με μοναδικό στόχο να περάσουν αυτοί καλά, αλλά να μην φύγει και το κοινό με άδεια χέρια. Οι δυο τους θα εμφανίζονται στο καλλιτεχνικό στέκι "Ορφέας", παρέα με τον τραγουδοποιό Γιάννη Ταυλά

Για τους σοβαρούς νοσταλγούς...

"Οι παρέες ξανασμίγουν", πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή στην πιο αναπάντεχη μουσική συνάντηση. Μέλη από τα πλέον αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα, ερμηνευτές, μουσικοί και συνθέτες στήνουν μια παράσταση γεμάτη κέφι και ευαισθησία με τον ενθουσιασμό μικρών παιδιών. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Λάμπρος Καρελάς (από Τα Παιδιά από την Πάτρα), o Γιώργος Σαρρής (Ζιγκ Ζαγκ), o Θοδωρής Παπαδόπουλος (Oπισθοδρομική Κομπανία), o Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης (Εκείνος & Εκείνος) και ο Βασίλης Κορδάτος (Παίδες εν Τάξει) ξανασμίγουν στη σκηνή με αφορμή τις Απόκριες την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (και στις 4/3), στο Κύτταρο.

Ντόπιο hard core, μετά από πολύ καιρό

Censored Sound

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ανεβαίνουν στο stage του ΑΝ club τρεις γνωστές μπάντες της εγχώριας hardcore και punk σκηνής. Ο λόγος για τους Censored Sound που πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια, παρέα με τους My Turn και τους Against All Odds. Θα ακολουθήσει after show party στο Old School με punk/ hardcore μουσικές από το L.T.C. crew.

Περισσότερες πληροφορίες

«Οι παρέες ξανασμίγουν»

  • Ελληνική

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Λάμπρος Καρελάς (από Τα Παιδιά από την Πάτρα), o Γιώργος Σαρρής (Ζιγκ Ζαγκ), o Θοδωρής Παπαδόπουλος (Oπισθοδρομική Κομπανία), και ο Βασίλης Κορδάτος (Παίδες εν Τάξει) ξανασμίγουν στη σκηνή.

Carla Cook Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η απαράμιλλη Αμερικανίδα Carla Cook, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στα πιο δυνατά ονόματα των jazz vocals, έρχεται με το νέο εξαιρετικό κουαρτέτο της στην Αθήνα.

«Άκουσε τη φωνή μου κι έλα»

  • Ελληνική

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη που έχουν μελοποιηθεί, ενορχηστρωμένα για συμφωνική και λαϊκή ορχήστρα. Το θρυλικό «Μαουτχάουζεν» θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη.

Against All Odds - Censored Sound - My Turn

  • punk

3 γνωστές-άγνωστες μπάντες της εγχώριας hardcore και punk σκηνής και after show party στο «Old School» με μουσικές από το L.T.C. crew.

Σπύρος Γραμμένος & Κωνσταντίνος Πουλής

  • Ελληνική

Χωρίς να ξεφεύγουν από τη σάτιρα και την κωμωδία που τους βασανίζει, ετοίμασαν ένα ταξίδι από το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό μέχρι τον «Κουκουλοφόρο» και το «Το όνομά μου είν’ το δικό σου». Μαζί τους ο Γιάννης Ταυλάς.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
  • Συναυλίες

Κύτταρο

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.