Παυλίνα Βουλγαράκη: Ξανά στο "Half Note", με jazz διάθεση

Επιστρέφει για τέσσερις ακόμα παραστάσεις, πάντα επιθυμώντας να μοιραστεί με το κοινό μια πτυχή της που δεν είχε ξαναπαρουσιάσει μέχρι τώρα.

PavlinaBoulgaraki_front

Τέλη του 2021, πριν ακόμα δούμε τη μεγάλη έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον να οδηγεί την εγχώρια συναυλιακή δραστηριότητα σε νέα, αναγκαστική παύση, η Παυλίνα Βουλγαράκη δοκίμασε να κάνει ένα πείραμα. Ανέβηκε λοιπόν στη σκηνή του "Half Note" με την "jazz διάθεση" που αρμόζει στην ιστορία του συγκεκριμένου χώρου, επιθυμώντας –όπως δήλωσε– να μοιραστεί με το αθηναϊκό κοινό μια καλλιτεχνική της πτυχή που δεν είχε ξαναπαρουσιάσει στην έως τώρα πορεία της.

Η πορεία αυτή φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια: τόσα βγαίνουν αν ξεκινήσουμε να μετράμε από το 2012, όταν πρωτογνωρίσαμε την Παυλίνα Βουλγαράκη μέσα από τη συμμετοχή της στη House Band του "Σταυρού του Νότου". Τα τότε δημοσιεύματα, βέβαια, εστίαζαν διαρκώς στο γεγονός ότι είναι κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη. Στη συνέχεια, όμως, κέντραραν στα ερμηνευτικά της προσόντα, στις κυκλοφορίες της, αλλά και στα τραγούδια που άρχισε να παρουσιάζει ως αυτόνομη δημιουργός.

PavlinaBoulgaraki_2

Για το ντεμπούτο της "Λαβύρινθοι" (2014), η Βουλγαράκη έγραψε προσωπικά τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια. Κάτι που επανέλαβε και στη συνέχεια, έστω και σε συγκριτικά μικρότερο βαθμό, όταν κυκλοφόρησε τις "Μωβ Καληνύχτες" (2017) –όπου κάλεσε και τον Ψαραντώνη να τραγουδήσει το "Φέρ' τα μου όλα πίσω"– και το μέχρι στιγμής πιο φιλόδοξο άλμπουμ της "Ηλιαχτίδα" (2021). Σε αυτό, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε τρία τραγούδια σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη και μία σύνθεση του Στάθη Δρογώση σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, αλλά και την "Πιο αγνή βροχή" ντουέτο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, σε δική του μουσική και δικούς της στίχους. 

Παρά ταύτα, οι συναυλίες του Δεκεμβρίου 2021 στο "Half Note" δεν βασίστηκαν σε μια παρουσίαση του υλικού της "Ηλιαχτίδας". Και ο στόχος παραμένει ίδιος για τις τέσσερις νέες παραστάσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα από την Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14/2. Από τη μία, δηλαδή, η Παυλίνα Βουλγαράκη συστήνεται κάπως πιο ολικά στο κοινό που την ακολουθεί, με εγχώρια και διεθνή τραγούδια τα οποία σμίλεψαν την αισθητική της και επηρέασαν τον δικό της καλλιτεχνικό δρόμο. Από την άλλη, δοκιμάζει να ανοίξει την εκφραστική της βεντάλια, μετρώντας τις εκφραστικές της δυνάμεις και τον παλμό της σκηνικής της ενέργειας σε ένα ευρύ και απαιτητικό ρεπερτόριο, που έχει αντέξει επιτυχώς στο τεστ του χρόνου. 

PavlinaBoulgaraki_3

Έτσι, όσοι πάνε στο "Half Note" γι' αυτές τις δοσμένες με "jazz διάθεση" βραδιές, θα δουν μια Παυλίνα Βουλγαράκη έξω από τα συνηθισμένα. Η 30χρονη τραγουδοποιός αναμένεται να βουτήξει στην παρακαταθήκη της Αρλέτας, της Χαρούλας Αλεξίου και του Ορφέα Περίδη (μεταξύ άλλων), μα και να παρουσιάσει μεγάλες διεθνείς της αγάπες –στεκόμενη τόσο σε καθιερωμένα ονόματα, όπως λ.χ. τη Nina Simone ή τους Jefferson Airplane, όσο και σε νεότερες φιγούρες που έχουν ήδη αφήσει το αποτύπωμά τους, όπως ας πούμε τη Fiona Apple. Πολύτιμοι συμπαραστάτες της στη σκηνή θα είναι οι τέσσερις έμπειροι μουσικοί που θα την πλαισιώσουν: ο Σπύρος Μάνεσης των τζαζ δεξιοτεχνών Spiral Trio αναλαμβάνει το πιάνο, ο Μηνάς Λιάκος (Fingers Crossed, Imam Baildi) την ηλεκτρική κιθάρα, ενώ σε μπάσο και ντραμς βρίσκουμε δύο μέλη των Planet Of Zeus, τον Στέλιο Προβή και τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο, αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".