Η "Φαντασία" του Γουόλτ Ντίσνεϊ συναντάει την ΚΟΑ για ένα μαγικό ταξίδι στη μουσική και τον κινηματογράφο

Η μοναδική σύμπραξη animation και κλασικής μουσικής θα ενθουσιάσει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Christmas Theater.

Fantasia

Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, η θρυλική "Φαντασία" της Disney, συναντά στο Christmas Theater την πρώτη ορχήστρα της χώρας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για ένα μαγικό ταξίδι στη μουσική και τον κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Χαλιάσα. Η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει ζωντανά τη μουσική επένδυση της ταινίας παράλληλα με την προβολή της σε τέσσερεις συναυλίες το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου (12μ.μ. και 7 μ.μ.).

Fantasia

Η αρχική σκέψη του Γουόλτ Ντίσνεϊ να δημιουργήσει ένα σύντομο φιλμ, που θα ενίσχυε τη δημοτικότητα του Μίκι Μάους ακολούθησε η τυχαία συνάντηση με τον θρυλικό μαέστρο Λέοπολντ Στοκόφσκι, διευθυντή της Ορχήστρας της Φιλαδέλφειας που προσφέρθηκε να διευθύνει δωρεάν τη μουσική της ταινίας. Για τη μουσική επένδυση της "Φαντασίας" επιλέχθηκαν μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπητά μέρη σπουδαίων κλασικών έργων μεγάλων συνθετών, μεταξύ άλλων των Μπαχ, Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκι, Στραβίνσκι, Σούμπερτ. Η πρεμιέρα της ταινίας στο Broadway Theater της Νέας Υόρκης, το 1940, έγραψε μια νέα λαμπρή σελίδα κινηματογραφικής ιστορίας, καθώς όρισε εκ νέου τη σχέση ανάμεσα στη μουσική και το κινούμενο σχέδιο. Μονόκεροι, κινούμενες σκούπες, στρουθοκάμηλοι, μια πανδαισία χρωμάτων και σχεδίων συνδυάζονται με κορυφαία κλασικά έργα, σε μια μαγική ταινία.

Το 1999, ο ανιψιός του Γουόλτ, Ρόι Ντίσνεϊ, επιμελήθηκε προσωπικά το remake του φιλμ και συνδύασε το παραδοσιακό "χειροποίητο" animation με την ολοκαίνουρια για την εποχή ψηφιακή τεχνολογία στη "Φαντασία 2000". Για τη μουσική της επένδυση, επιλέχθηκαν εξίσου σημαντικοί συνθέτες - Σοστακόβιτς, Έλγκαρ,  Γκέρσουϊν κ.α. - μέρη των έργων τους ερμήνευσε η Ορχήστρα του Σικάγου, υπό τη διεύθυνση του Τζέιμς Λιβάιν.

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley από σήμερα έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Δύο ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στο Theatre of the NO

Ross Daly & Kelly Thoma και Σαβίνα Γιαννάτου με Σπύρο Μάνεση σε δύο μοναδικές συναυλίες με μεσογειακούς ήχους και αυτοσχεδιαστικό πνεύμα.

Η Μελίνα Κανά μας καλεί σε μια έντεχνη βραδιά τον Γενάρη στο Κύτταρο

Μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο θα τραγουδήσει επί σκηνής στις 15/1, αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

"Seathrough": Η Σαβίνα Γιαννάτου σε έναν αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση

Μια συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως η Λένα Πλάτωνος.

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσεχώς στο Half Note Jazz Club

Τρεις κόσμοι συναντιούνται στην σκηνή του Half Note, που γίνεται τόπος ιστορίας και δημιουργίας, τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους.

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.