Ο δεξιοτέχνης περκασιονίστας Mino Cinelu στο Sani Festival

Το World Quartet ενός σπουδαίου μουσικού, συνεργάτη του Miles Davis, εμφανίζεται το Σάββατο 31 Αυγούστου στη Σάνη της Χαλκιδικής.

Ο δεξιοτέχνης περκασιονίστας Mino Cinelu στο Sani Festival

Το όνομα του Mino Cinelu είναι πασίγνωστο στον κόσμο της μουσικής. Ο Γάλλος περκασιονίστας, με καταγωγή από τη Μαρτινίκα, έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον κόσμο της μουσικής από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, παίζοντας δεξιοτεχνικά και πανστυλιστικά σε όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής όπως τζαζ, ροκ, λάτιν αλλά και σε πιο εξειδικευμένες μορφές μουσικής όπως οι αφρικάνικες ή οι τσιγγάνικες.

Ο δεξιοτέχνης περκασιονίστας Mino Cinelu στο Sani Festival - εικόνα 1

Αρχές δεκαετίας του ’80 ο Mino Cinelu έφυγε από το Παρίσι και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου πολύ γρήγορα έγινε εξπέρ στην ηλεκτρική jazz fusion παίζοντας με George Benson, Wayne Shorter κ.ά. φθάνοντας στην κορυφή, φυσικά, μέσα από τη συνεργασία του με τον Miles Davis, έχοντας εμπλουτίσει την παλέτα του με όλη τη γκάμα των κρουστών και άλλων οργάνων. Μέσω αυτού, οι συνεργασίες του Cinelu αναπτύχθηκαν σε όλο τον χώρο της τζαζ (όπως με τους Weather Report) όσο και της ποπ.

Ο δεξιοτέχνης περκασιονίστας Mino Cinelu στο Sani Festival - εικόνα 2

Από τα ‘90’s ο Mino Cinelu ακολούθησε και τον προσωπικό του δρόμο, που καλύπτει πολλές μορφές world μουσικής, αναδεικνύοντάς τον σε μια από τις πιο δημιουργικές μορφές της σύγχρονης μουσικής και με κατάλογο μουσικών συνεργασιών που είναι ευρύτατος και καλύπτει όλη τη μουσική γκάμα της τζαζ και της ποπ.

Στον τελευταίο του δίσκο, «SulaMadiana», ο Mino Cinelu συνεργάζεται με τον Nils Petter Molvaer ενώ στη Σάνη έρχεται στις 31 Αυγούστου με ένα all star γκρουπ που αποτελείται από τον ίδιο (κρουστά, ντράμς, κιθάρες, τραγούδι) και τους Janycet McPherson (πιάνο, τραγούδι), Alune Wade (μπάσο), Luca Aquino (τρομπέτα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

24/04/2024

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.